Jack_Tequila
|
IZVORNA PORUKA: anonno17 molim za prijedloge svi su dobrodošli kako da uspavam bebu od 4 mjeseca? probala na rukama na ciki na kraju u kinderbetu, nekad zaspi na rukama nekad na ciki nekad sam u kinderbetu ali plače a ja to ne mogu slušati a ovako mi je žao da se muči. hvala Dvije stvari: 1. ne puštaj bebu da plače! Bebica od 1-2-3-4 mjeseca starosti je premalena da bi bila razmažena ili svojeglava ili štogod već. Ako beba plače, to je znak da joj nešto ne odgovara - uzmi je sebi! Pusti priče "nek'' plače, bit će jača". Zapamti da je to tvoje dijete i da bez tebe ne može preživjeti. Ako plače, vidi zašto plače. Gladna, žedna, mokra...? Boli ju nešta? Ili se samo hoće malo pomaziti, ipak je to beba... 2. evo kako uspavati bebu: Važan preduvjet jest da je beba sita, da nije žedna i da je pelena čista. Jasno, mora biti i pospana, inače ništa od spavanja, rajt? Dakle, kad je beba nervozna pred spavanje, učini sljedeće: uključi neki od kućanskih aparata (fen, usisivač, mikser...) i pusti bebu da se smiri. O čemu je riječ? Eh, nemam pojma. Ima neka veza u frekvenciji zvuka tih aparata i bebinog mozga, ne znam točno koja (ipak sam samo bloody ekonomist). No to nije bitno, jer stvar radi! Bebica se umiri na zvuk nekog od tih aparata (isprobaj koji će upaliti), a samim time i počne polagano spavati. Pa ti drži aparat uključen 5-10 minuta ili već koliko je potrebno bebaču da zaspe. Poslije ga isključi i piči i ti u krevet. Moja Lena bude prilično nervozna navečer pred spavanje, pa supruga i ja poduzmemo sljedeće korake: provjerimo da li je gladna/žedna, provjerimo pelenu, a onda malu u krevetić i uključimo fen. Malena se smiri i zaspe. Stoga, eto šta ti je činiti! I sretno!
< Poruku je uredio Jack_Tequila -- 15.4.2010 13:59:22 >