njanja
|
IZVORNA PORUKA: cvrčak Ali sama ta činjenica da danas mnogi prerano odustanu od braka umjesto da se bore za njegov opstanak, puno govori o današnjim vezama i postavljaju se se pitanja jesu li naši preci bili mudriji jer se nisu toliko razvodili, jesu li bili tolerantniji ili nisu imali velika očekivanja? Ili? Mislim da su danas žene samosvjesnije, znaju što žele , imaju posao, zarađuju i neovisnije su. Time puno više traže od partnera i tako i dolazi do problema, a ukoliko se godinama ti problemi nagomilaju, žene se lakše odluće otići....Npr prije su žene bile doma, nisu zarađivale (znači nisu imale s čim otići i započeti same), a s druge strane od njih se očekivalo da budu dobre, poslušne, a i one su bile odegojene takve biti. Mi nismo....Ja gledam na način da ako ja radim jednako kao i mm na poslu i donosim doma isto novaca, da on može jednako tako sudjelovati u kućanskim poslovima....I tako je....Prije 70 god bi me netko radi toga "zabio".... Znam puno žena koje su živjele unatrag par godina u lošim brakovima i čim su malo skupile hrabrosti i posložile si financije su otišle s djecom.... Udala sam se sa ciljem da to bude zauvijek, ali smatram da bolje da se ljudi rastanu, nego da žive u lošem braku, lošoj zajednici u kojoj su nesretni....I podržavam svaku osobu koja se odluči na razvod kako bi imala bolji budući život....