|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 6 7 [8]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: grčevi
18.2.2013 10:19:15   
Renata RR
Već sam ti poslala na p.p.. Budem još jednom..

(Odgovor članu luckasto)
Neposredna veza do poruke: 176
   RE: grčevi
18.2.2013 12:38:22   
luckasto
Već u bolnici je plakao jako i oni su mi savjetovali Bio gaiu. Hm...jeste li vi mislili na njih?Ja sa bila uvjerena da kapi pomažu da brze crijeva sazriju.

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 177
   RE: grčevi
26.2.2013 8:33:34   
Renata RR
Luckasto kako je s vama?

(Odgovor članu luckasto)
Neposredna veza do poruke: 178
   RE: grčevi
7.3.2013 9:23:00   
luckasto
Jooj evo mene napokon...više ne znam šta sam pisala,,,bili smo na rebru...bili privatno kod pedijatra i njihov zaključak je da su to kolike...e sad bilo je super 5 dana ....išli u šetnje...on pajkio...smijao se...puno bolje je bilo...nije ga toliko mučilo...a od ovog pon.živa koma...jučer je plakao i vrištao 7 sati sa prekidima za dojenje,hmhmhm...stolica mu je potpuna pjena...užas...e da ped.nam je rekao da mu je malo uho upaljeno...ovi na rebru kažu nije...mada je to bilo nakon dva dana korištenja kapi...pa sad ti znaj...sad jel je bila upala ili nije...ne znam...znam samo da je nakon toga dobio soor u ustima pa smo i to riješili...

danas nam je točno 2 mj i 11 dana i situacija je sve teža...na prsima plaće...plaće nakon jela...ma plaće non stop...pa prducka...pa kaka i tako u krug....uglavnom sve u svemu već sam odavno šiznula...strgana sam a njemu i dalje nije bolje.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 179
   RE: grčevi
7.3.2013 9:47:22   
seraphyme
luckasto, moraš izdržati. nama je rekord 16 sati drewke sa starijim. kad je napunio 3 mj kao rukom odneseno, a dotad smo sve probali.

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu luckasto)
Neposredna veza do poruke: 180
   RE: grčevi
7.3.2013 10:03:01   
fran
moja poznanica je bebu vodila na bowenovu terapiju, nakon dva puta grcevi kao rukom odneseni. probaj si malo na netu procitati o tome. sretno!!!

_____________________________

Fran 16. 01. 2009.
Nina 10. 06. 2013.

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 181
   RE: grčevi
7.3.2013 10:10:29   
fran


Naslovna
O Bowenovoj metodi
Opis Bowenovog tretmana
Za koga je Bowenova terapija?
O terapeutu
Kontakt

Što je to Bowenova terapija

Bowenova terapija, također poznata i kao Bowenova metoda, Bowenova tehnika je terapija koja uključuje nježne ali precizne manipulacije mekog tkiva. Pokreti koji se rade su pokreti rolanja pomoću kažiprsta i palca terapeuta preko mišića, tetiva i živaca s minimalnim pritiskom.

Spada u područje komplementarne medicine, dakle u terapeutske postupke koji nisu konvencionalni ali se provode zajedno s propisanim oblicima liječenja (a ne umjesto njih), ili se provode samostalno u vidu preventivnih postupaka za očuvanje zdravlja.

Postupci su vrlo učinkoviti u omogućavanju balansiranja različitih tegoba mišićno-koštanog, živčanog sustava i različitih kroničnih stanja, te se koriste u cijelom svijetu zadnjih 40 godina s uspješnim rezultatima što potvrđuju provedena medicinska istraživanja.
Povijest Bowenove terapije
povijest bowen terapije - tom bowen

Australac Thomas Bowen kreirao je ovu tehniku šezdesetih godina XX. stoljeća, prema osobnom osjećaju koji tip rada na tijelu donosi dobrobit cjelokupnom ljudskom organizmu, kao i prema pozitivnim rezultatima koje je dobijao kroz svoj rad.

Bowenova terapija najviše se koristi u Australiji, iako se zadnjih godina zbog svoje učinkovitosti proširila i u Veliku Britaniju, te Sjevernu Ameriku.
Djelovanje Bowenove terapije

Naše je tijelo cijelo vrijeme u pokretu. Kretanje i "održavanje" unutarnjeg rada organizma predstavlja jedan stalan protok informacija iz tijela (periferije) u mozak i nazad u tijelo. Istovremeno mehanizam našeg tijela ustrojen je tako da se svi "kvarovi" (disbalansi) u tijelu popravljaju čim ih se uoči, npr. zacjeljivanje površinskih rana.
No, ponekad je stanje takvo (zbog stresa ili prevelikog vanjskog utjecaja) da mozak više ne može sa sigurnošću razlučiti koji dio tijela treba njegovu dodatnu intervenciju. Zbog tog prekida u komunikaciji dolazi do zakazivanja funkcije tijela koja se brine za normalizaciju stanja kod različitih disbalansa. Posljedice mogu biti: bolest, bol, smanjena funkcija dijela tijela, problemi sa spavanjem ili osjećaj umora, nezadovoljstva...

Bowenovim pokretom koji je drugačiji i poseban, osigurava se piezolektrični efekt na ovojnici mišića, tetiva i unutarnjih organa, te slanje signala mozgu da nešto s tim dijelom tijela nije u redu. Mozak reagira na stimulaciju relaksacijom okolne muskulature, time boljom lokalnom prokrvljenošću i samim tim bržim i boljim regeneracijskim procesima. Činjenica da Bowen djeluje preko ovojnica koje omataju cijelo naše tijelo i da se u tretmanu stimuliraju točke na površini gotovo cijelog tijela, čini Bowen holističkom terapijom.

Što ćete osjetiti za vrijeme tretmana?

Pacijenti za vrijeme tretmana najčešće osjete duboku smirenost i opuštanje.
Za učinkovitiju terapiju, osnovno je izbjeći nepotrebno miješanje informacija iz svjesnog dijela kore velikog mozga, tako da se povratni mehanizam može usmjeriti na periferiju bez uznemiravanja.
Nastojanje smanjenja unosa drugih informacija razlog je zbog kojeg se tijekom tretmana ragovor ograničava na eventualno komentiranje senzacija koje pacijent osjeti. Zbog istog razloga terapeut napušta prostoriju i pravi pauzu nakon pojedinog seta pokreta.
Važno je dozvoliti mozgu opuštenost da primi, obradi i proslijedi informaciju koja se pokrene izvođenjem Bowenovog pokreta.
Kome pomaže Bowen terapija

Budući da je Bowenova terapija, terapija koja ima holistički pristup, omogućuje oporavak od mnogih bolesti, traumatskih i kroničnih. Bowenovim tretmanima djeluje se na uzrok poteškoće, a time se trajno otklanja i sama poteškoća.
Tehnika je vrlo nježna i nema ograničenja s obzirom na starost pacijenta, može se koristiti na novorođenoj djeci ili na osobama poodmakle životne dobi.

Pomaže kod bolova u leđima, išijasa i ostalih problema s kralježnicom, kod tegoba s vratom i ramenima, problema s probavom i crijevima. Također je djelotvorna kod glavobolja, migrena, vrtoglavica, kod bolesti dišnih putova, problema s koljenima, zglobovima i stopalima te kod sportskih ozljeda. Ublažava simptome PMS-a, probleme s grudima, prostatom, bilježi rezultate i kod neplodnosti.

Problemi sa čeljusnim zglobom tretiraju se kombiniranim pristupom, Bowenovom terapijom za relaksaciju okolne muskulature i i smanjenju bolova i često prisutne asimetrije, a relaksacijskom udlagom koja se izrađuje u suradnji sa stomatološkom ambulantom - održavamo učinak Bowen tretmana.

Terapija peludne groznice (rinosinusitisa, alergija na trave, korov, ambroziju itd) treba započeti kao preventivni tretman, 6 tjedana prije cvjetanja alergena.

Bowen tehnika može biti prateća terapija kod stanja kod kojih je unos toksina povećan (terapije velikim količinama lijekova, kemoterapija, zračenja), te kod liječenja ovisnosti i svih tegoba vezanih uz stres (nesanica, glavobolja). Nadalje, Bowen se može provoditi i preventivno za povećanje imuniteta, te kod sportaša za povećanje tjelesne spremnosti, izvedbe, a time i rezultata.
Ovo je lista najčešćih indikacija – stanja kojima pomaže Bowenova terapija:
Organski sustav Dijagnoza
KRALJEŽNICA Bolovi u leđima, išijas, uklještenja, trzajna ozljeda vrata, miogeloze, spondiloze, kompresivni sindromi, loša držanja
ČELJUSNI ZGLOB Bolovi u zglobu, uklještenja čeljusnog zgloba, bolovi i trnjenja lica, bruksizam, glavobolje
RAMENI ZGLOB Sindrom bolnog ramena, smrznuto rame, PHS, stanja nakon iščašenja i operacija
PROBAVA I CRIJEVA Otežana probava (zatvor), Chronova bolest, žgaravica, napuhnutost, Kolike (grčevi) kod dojenčadi, ...
GLAVA Glavobolje, migrene, vrtoglavice, stres
LAKATNI I RUČNI ZGLOB Teniski lakat, golferski lakat, sindrom karpalnog tunela, stanja nakon prijeloma i ozljeda
KOLJENI I NOŽNI ZGLOB Stanja nakon prijeloma i ozljeda koljena i gležnja
SPORTSKE OZLJEDE Ozljede tetiva, mišića, zglobova, sindromi prenaprezanja; Preventivni tretmani za povećanje tjelesne spremnosti sportaša
DIŠNI PUTOVI Astma, sinusitis, alergije, bronhitis, emfizem, peludna groznica...
REPRODUKTIVNI ORGANI Neplodnost, tegobe s prostatom, ciste na dojkama, menstrualni poremećaji (PMS), tegobe u trudnoći
NEUROLOŠKE TEGOBE Multipla skleroza, distoni sindrom kod dojenčadi (CPK), cerebralna paraliza, stanja nakon moždanog udara ili ozljede živca (pareze/paralize)

_____________________________

Fran 16. 01. 2009.
Nina 10. 06. 2013.

(Odgovor članu fran)
Neposredna veza do poruke: 182
   RE: grčevi
7.3.2013 13:26:16   
luckasto
Seraphine hvala na podršci punoooooooooooooooo...pa jednostavno mi ga je više žao...pa kako su prošli kod vas...jesu li se smanjivali ili samo prestali?

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 183
   RE: grčevi
7.3.2013 13:32:21   
luckasto
16 sati...hm...to je užasno...on je prvi mjesec vrištao dane i noći...sveukupno je bio mir i tišina kad se zbroji petominutno spavanje u 24 sata svega 4 sata dnevno...tako da mislim da je situacija vrlo slična tvojoj...sad je to mačji kašalj šta je bilo prije...ali je imao period kad se smanjilo i počelo ići na bolje i sad opet jako loše...kako je to moguće?

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 184
   RE: grčevi
7.3.2013 20:46:37   
seraphyme
vjerujem da je kod miceka bi problem u nezrelosti. rođen sa 38 tj, ali po izgledu je bio oko 36.... hranila sam ga formulom, jeo je malo, često, jako bljucao, ma opći užas. to kad je imao toliko sati mi ga navečer vodili na pedijatriju, nisam znala što ću više. svi nalazi uredni, uzv trbuha- on pun zraka. pomalo se smanjivalo, a probali smo sljedeće: babynos, bio gaja, sab simpleks kapi, bez uspjeha. ugrijane pelene preko buše, termofor, nosanje, kupanje, baby wrap, bijela buka, spavanje potrbuške, višnjine koštice, komoorač, kim, NIŠTA. i onda, prošlo, kao da ih nikad nije imao. ubit sam se htjela.

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu luckasto)
Neposredna veza do poruke: 185
   RE: grčevi
9.3.2013 8:16:44   
luckasto
a izdržat ću...moram...jedan dan je stvarno situacija super...kao ide na bolje...druga dva prestrašno...ja se nadam da će i kod nas proći sa 3. mjesecom jer se grozim činjenice da to može trajati do 6.mjeseca...tako barem neke mame kažu...hm hm...čim prođe svečano ću vas sve obavijestiti...mislim da sam prostudirala grčeve već...hvala na podršciuser posted image user posted image

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 186
   RE: grčevi
9.3.2013 8:23:50   
Renata RR
Neka što brže prođu...user posted image

(Odgovor članu luckasto)
Neposredna veza do poruke: 187
   RE: grčevi
11.3.2013 8:06:04   
luckasto
Renata, riječi ti se pozlatileeeeeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 188
   RE: grčevi
11.3.2013 9:28:56   
luckasto
FRAN, hvala na ovom prijedlogu...baš razmišljam otići sa malenim na terapije...čini mi se da mu ne može odmoći...u svakom slučaju dobro će doći za relaksaciju jer je jadan sav u jednom grču...ima i malo pojačan mišićni tonus od tih grčeva...stalno ga muče...
Sad sam počela primjenjivati I love you baby massage pa ćemo vidjeti kako to funkcionira...došlo je do toga da ne spavaa nikako ..prestrašno

Držite fige da to sve što prije prođe...

(Odgovor članu fran)
Neposredna veza do poruke: 189
   RE: grčevi
26.4.2013 8:57:08   
M.mama
kolike ili grčeve ima većina dijece i moja curica ih ima iako ja ne dojim simptomi su sve što si opisala i javljaju se obično u isto doba dana kod mene je to ujutro pa se predvečer smiruju idealna stvar su šetnje čaj od komorača biogaia kapljice na biljnoj bazi koje su ujedno super za imunitet pa ih preporučam svima ..dijete osim što radi nogama kao kada plače tiska kao da mu se kaka i plač naravno jer mu to sve smeta dobro ga je držat za rukice i pomagat mu kad tiska ili dizat nogice gore pa prema trbuhu samo pazite da to ne radite nakon što ste ga nahranili .. ono će vam se upirat o ruku i to će mu pomoći .. mislim da sama hrana mame ima malo veze sa koicima user posted image

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 190
   RE: grčevi
10.6.2013 11:42:11   
dadls
Mojem uz čajić pomaže ljuljačka koja vibrira.
Tako sam čula da je navodno dobro pa smo ju nabavili i uživa u njoj i fino se umiri..

_____________________________

L. 16.12. 2006.
A. 06.05. 2013

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 191
   RE: grčevi
14.12.2013 15:06:17   
Ivankasf
Da li je moguce da beba od 2 tjedna ima grceve, jako se napinje kod stolice, zadnja dva dana je jako pjenasta

(Odgovor članu dadls)
Neposredna veza do poruke: 192
   RE: grčevi
16.12.2013 12:34:01   
zima1995
Mi smo prošli sve i svašta prva dva mj. sa grčevima, plakanje po cijelu noć, nespavanje, teško je opisati onome ko nije prošao kroz sve to. Doslovce sam htjela "poluditi", nije htio u kolica, bilo je dana kada nisam imala vremena da pojedem sendvič sa stola, izbacila sam sve živo iz svoje prehrane što ja na njega moglo krivo utjecati, njemu smo davali sve moguće sirupe i kapi, ali ništa nije pomoglo... I što je najgore, grčeve smo dobili još u bolnici, tako da doslovce nisam imala dana odmora, većinu dana sam bila sama i bez pomoći... Sa napunjena 2 mj. grčevi nisu prestali, ali su znatno bili manji tako da sam napokon mogla uživati u svom djetetu. Sa tri mj. više ih nismo imali, hvala dragom Bogu. Izdržite, mame, znam da vam je teško ali stvarno treba proći vremena i uživat ćete u svojim bebicama.

(Odgovor članu Ivankasf)
Neposredna veza do poruke: 193
   RE: grčevi
17.12.2013 17:19:14   
leptirka
Nama pomogao jedino Sab Simplex, a za Bio Gaiu mi je još i sad žao bačenih novaca

(Odgovor članu zima1995)
Neposredna veza do poruke: 194
   RE: grčevi
12.11.2014 21:31:28   
crvena mrkva
Uf kad god se sjetim grčeva sjećam se šetanja i nošenja po noći...različite kapi i svi mogući recepti su mi se činili više kao placebo za nas... mislim da je malo pomagalo eventualno sok od borovnice ali jedino pravo smirivaanje je bilo nošenje

(Odgovor članu marta2)
Neposredna veza do poruke: 195
   RE: grčevi
2.12.2014 20:22:26   
zima1995
Evo nas opet na ovoj temi. S prvim djetetom smo se napatili, nismo spavali noćima, stalno nam je bio na rukama. Kad sam ponovno zatrudnila, mislila sam da smo zaslužili da nas s drugim zaobidju, medjutim... Hvala Bogu nisu toliko intezivni kao s prvim, i ne javljaju se svaku noć. Kupili smo bio gaiu i to je jedino što mu za sada dajemo. Ima mj. dana i nadam se da se više neće javljati. Sad ponovno iščitavam sve teme o grčevima, mada znam da nam ništa pomoći.

(Odgovor članu crvena mrkva)
Neposredna veza do poruke: 196
   RE: grčevi
3.12.2014 13:15:44   
Ela28
I mi smo imali puno problema i muka s grčevima i još sve duplo jer imamo blizance. Slažem se Bio gaja uzalud bačen novac to smo poslušali patronažnu sestru pa kupili .Evo što je nama pomoglo a puno je povoljnije Torminalis kapi i sirup ....

http://www.drogerija.hr/torminalis-sirup-protiv-kolika-proizvod-113/

Torminalis je tekući dodatak prehrani za dojenčad na biljnoj osnovi kima i kopra.
UPUTE ZA UPOTREBU
Djeca od 4. tjedna do 6. mjeseca starosti: 1 čajna žličica (5 ml) najviše 5 puta dnevno.
Djeca starija od 6 mjeseci: 2 čajne žličice (10 ml) najviše 5 puta dnevno.
Sadržaj bočice prije upotrebe protresite!
Valjanost nakon prvog otvaranja je 4 tjedna.
Nakon upotrebe bočicu dobro zatvoriti.
Količina: 150 ml
Više o proizvodu možete pronaći na http://www.pharmoval.hr

(Odgovor članu zima1995)
Neposredna veza do poruke: 197
   RE: grčevi
9.12.2014 9:16:38   
sorina
Kćerkica je imala grčiće nekih mjesec i pol i nama je samo torminalis sirup pomogao. Sve drugo je bilo uzalud,a sinčić uopće nije imao,ali sam njemu davala bio gaiu kapi jer mi je teško kakao u početku.

_____________________________

Moja dobrica - 07.08.2010
Mamin smješko -02.05.2013

(Odgovor članu Ela28)
Neposredna veza do poruke: 198
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 6 7 [8]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 6 7 [8]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!