|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sprečavanje razvoja emocionalne inteligencije
13.4.2009 9:03:39   
dikac
Ovo mi je jako zanimljivo pa se možda prepoznate:

" u svakodnevnom životu često ne potičemo nego sprečavamo razvoj emocionalne inteligencije naše djece. kako? kada roditelji i okolina u najranijoj dobi ne reagiraju na osjećaje djeteta, ako ih ne prepoznaju, ne uvažavaju, ne odgovaraju na njih, ne podržavaju dijete u doživljavanju i prikladnom izražavanju osjećaja.
najčešće greške nas roditelja : Prestani poslije ćeš se veseliti.Nije te valjda strah, čega se imaš bojati? Pa ti voliš bracu. kažemo djetetu kad je ljubomorno do te mjere da bi volio da se taj nije ni rodio.
probajte zamisliti svoje osjećaje kada vas nešto boli, a netko koga volite i vjerujete mu tvrdi da to izmišljate. ili da volite svog omraženog šefa jer on je navodno dobar i voli vas."
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Sprečavanje razvoja emocionalne inteligen...
13.4.2009 9:12:07   
Viky
Ovo je zaista fenomenalno.Mislim da je to najveći grijeh nad djecom.Ako im se ne dozvoli izražavanje emocija,ako im se ne objasni pritom da imaju pravo na njih u svakom trenutku...posljedice mogu biti katastofalne...postaju kao odrasli emocionalno hladne i zakinute osobe, koje kasnije svojoj djeci također ne mogu prenjeti osjećaj ljubavi....i tako se sve vrti u krug.Ja radim u vrtiću...ja dozvoljavam djeci i da plaču kad su tužni,da se smiju kad su sretni...i naj taj način sam stekla njihovo povjerenje.

_____________________________

Tara 22.3.2004

"Bogatstvo se smiješi onima koji se osmjehuju"

(Odgovor članu dikac)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Sprečavanje razvoja emocionalne inteligen...
13.4.2009 11:19:26   
tikica_69
Ja ne znam bas puno roditelja koji ne dozvoljavaju djeci da izazavaju osjecaje, cak stovise, nekad mislim da bi trebali reagirati inteligentnije - recimo kad im se dijete baca po ducanu. Smatram da to nije za ignoriranje, vec za jedan lijepi razgovor za djetetom u kojem cemo mu objasniti sto cini i sto nije u redu a sto jest u redu.
Znaci, i tu treba razluciti sto je bolje za razvoj emocionalne inteligencije. Nije to tako jednostavno kao sto zvuci u ovoj recenici koliko god ona bila dobronamjerna.

" u svakodnevnom životu često ne potičemo nego sprečavamo razvoj emocionalne inteligencije naše djece. kako? kada roditelji i okolina u najranijoj dobi ne reagiraju na osjećaje djeteta, ako ih ne prepoznaju, ne uvažavaju, ne odgovaraju na njih, ne podržavaju dijete u doživljavanju i prikladnom izražavanju osjećaja"


_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu Viky)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Sprečavanje razvoja emocionalne inteligen...
13.4.2009 11:34:55   
Zvonki
IZVORNA PORUKA: Viky

...ja dozvoljavam djeci i da plaču kad su tužni,da se smiju kad su sretni...i naj taj način sam stekla njihovo povjerenje.


Potpisujem! Svako ljudsko biće ima pravo pokazati osjećaje i ne smije mu se to uskraćivati. Mislim da na taj način roditelji "osakate" djecu.

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu Viky)
Neposredna veza do poruke: 4
   [Obrisani korisnik]
13.4.2009 16:40:26   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Zvonki)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Sprečavanje razvoja emocionalne inteligen...
13.4.2009 17:30:53   
Viky
Mislim da treba razlučiti kad dijete manipulira sa odraslima,a kad su u pitanju njegove iskrene emocije.Naravno da djetetu ne smijemo dozvoliti da frustracijama pokušava dobiti što si je zacrtalo i naravno da čemo tu podvući crtu i reći stop.Ali,mislim,ako sam dobro shvatila,da se tu radi samo o dječjim emocijama.Ima jako puno odraslih ljudi,na žalost,koji svoju djecu zapostavljaju po tom pitanju.Nama se to čini nemoguće,ali,vjerujte...ima ih.Ja imam jedan tipični primjer u svojo okolini.Dijete se doslovce svega boji.U svakom trenutku gleda svoju mamu,kako će reagirati na bilo kakvu reakciju koja se kod njega dogodila.Bilo mi je prestašno to gledati.

_____________________________

Tara 22.3.2004

"Bogatstvo se smiješi onima koji se osmjehuju"

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Sprečavanje razvoja emocionalne inteligen...
13.4.2009 20:21:40   
Zvonki
IZVORNA PORUKA: cvrčak

Slažem se s tikicom da nije sve tako jednostavno i mislim da je osakatiti malo preteška riječ. Ne kažem da ne treba poticati djecu da potiču osjećaje,ali treba ih učiti da nije svaka reakcija dobra kao npr. frustraciju jer ne može dobiti nešto u trgovini popratiti bacanjem po podu,ili ljutim se jer mi prijatelj ne da igračku pa ću ga šutniti ili pljuniti.. Slažete se da ne smijemo poticati takve osjećaje nego pomoći djetetu da ih prepozna i nauči samokontrolu??!!


Definitivno se slažem. Takvu djecu MORAMO naučiti na društveno prihvatljiv način kontrolirati svoje emocije. Imam poznanicu koja ima dosta teško djete koje često uhvati frustracija i hiperaktivnost. Vidim kako je to jako teško. Ne treba se sramiti potražiti pomoć od stručne osobe ukoliko sami nismo sigurni kako postupati s takvim djetetom. Pod onim "osakatiti " djete sam mislila na one tipične roditeljske rečenice tipa: nemoj plakati, to je za curice, ili, dečki ne smiju biti takve maze. user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!