|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   preopsežno gradivo
12.1.2009 23:09:48   
Florijan Jakov
Smatrate li da djeca danas u školi imaju preopsežno gradivo ili je ono čak i manje i bolje raspoređeno nego u naše doba?

_____________________________

FJ JE FRAJER
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: preopsežno gradivo
12.1.2009 23:23:22   
tikica_69
Ajme kako ih tlace glupostima...ajde ovaj HNOS je malo regulirao te nebuloze.Meni se recimo svidja australski skolski sustav. Tamo djeca ne moraju pamtiti datume napamet. Pamte povijesna razdoblja i medjusobno ih povezuju. Nasa djeca pamte datume ali nisu svjesni da se na drugom kraju svijeta isto nesto bitno za povijest dogadjalo u isto to vrijeme.Ako netko kaze da je Hitler bio dobar covjek, ne dobije jedinicu, vec sansu da argumetirano objasni svoj stav.Nastava ide vise prakticno kako bi bila povezana vlastitim iskustvom a ne nametnuto gradivo koje obavezno moras sazvakati bez obzira sto ti nikada nece u zivotu trebati.Nase skolstvo mi je katastrofa. Totalno nepoticajno.

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu Florijan Jakov)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: preopsežno gradivo
12.1.2009 23:29:44   
kitty
skolstvo nam je grozno,uci djecu da bubaju a ne da razmisljaju i logicki zakljucuju.kakva korist od informacija koje nauce napamet za test i ispitivanje i zaborave 2 dana nakonuser posted image

_____________________________

IVAN 20.06.2003.
DUJE 13.01.2009.

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: preopsežno gradivo
13.1.2009 8:35:26   
uciteljica
Školstvo je u komi i to pričam iz prve ruke, hahahaha. Svi se busaju nekim reformama, a nitko ne da konkretne novce pa da reforme i zažive. Hnos je jako lijepo zamišljen, ali nažalost nema dovoljno novaca da bi se svi ciljevi ostvarili (zar nije sramota da sama moram kupovati hamer papir i tintu za printer).
 Gradiva ima jednako kao i prije i  bez obzira na način na koji djeci informacije prezentiramo ostaje činjenica da klinci opet doma moraju napamet nabubati jer je sustav mjerenja znanja osto isti. Sjede u škooli po 7 sati (a kako ja uglavnom imam 7. satove imam iskustva na vlastitoj koži) i upravo te zadnje satove su za ništa jer im je previše informacija, poslušnosti, gladi. Kako onda realno ocjeniti nekoga za koga znaš da je u školi od 8, tko je gladan i umjesto da razmišlja o gradivu i rješavanju nekog problema  misli si kaj je mama doma skuhala,  da te sluša zato jer su ga starci natjerali na izborni predmet, a ne zato jer to želi. Ja sam jako blaga u ocjenjivanju jer mi je žao te klince. Izađi iz škole nesposobni za život i kaj je najgore bez opće kulture jer je sve mehanički naučeno. Uh, baš se razjadim kad se sjetim situacije...

_____________________________

Ja sam PAUVA!!!!
30.01.2009.




(Odgovor članu kitty)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: preopsežno gradivo
13.1.2009 16:52:27   
ivanaa
ma koma

_____________________________

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu uciteljica)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: preopsežno gradivo
27.1.2009 16:24:27   
diksi
Malo sam stariji roditelj, pošao sam u osnovnu školu prije 45 godina, pa se ne sjećam svega kako je bilo nekada, a sada imam curicu koja ide u drugi razred.
Mislim da je sada ne samo gradivo preopširno, nego mi se dosta toga čini neprimjereno dječjem uzrastu. Npr. u prvom razredu se uče parni i neparni brojevi, što dijete može samo nabubati napamet. Ne bili bilo primjerenije o parnim brojevima nešto reći tek kada se nauči dijeljenje. U čitanci neke pjesmice su takvog sadržaja da ga teško razumije i odrasli a kako će tek dijete. Matematika mi se čini prilično teškom za dijete, grabi se velikim koracima naprijed, a učiteljica kaže da je takav program. Pa ne mora se sve naučiti u prvih par razreda.

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: preopsežno gradivo
27.1.2009 21:44:22   
larky
Iskreno ja sam zakljucila da nasoj ali i buducoj djeci u RH ne trebaju jaslice, vec da jaslice budu vrtic,a vrtic mala skola u kojoj bi tete trebale djecu nauciti pisati i citati jer u sadasnje vrijeme djeca koja krecu u skolu moraju znati slova i brojeve, a i pisati lektire bi isto mogle ubaciti. A skola neka bude skola.
Znam da to zvuci glupo ali kako su krenuli nasa djeca nece vise imati djetinjstvo vec od pelena moraju znati citati i pisati, a i matematiku znati bar do deset zbrajati, oduzimati a mogli bi i mnoziti i dijeliti dok ne krenu u prvi razred.
Ne znam gdje to skolstvo vodi!?




(Odgovor članu diksi)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: preopsežno gradivo
28.1.2009 23:49:51   
Ruža
Definitivno je, uči se svašta pa do kraja srednje škole zaborave osnovne stvari poput tablice množenja.user posted image

_____________________________

Samo luda mama...

(Odgovor članu larky)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: preopsežno gradivo
28.1.2009 23:54:41   
tikica_69
Da vi vidite sto moj uci u 7. razredu....kao da ce biti buduci Tesla, toliko mora znati npr, o fizici user posted image Pa koji ce mu sve to klinac. Pa ako ce htjet biti fizicar, studirati ce to.

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: preopsežno gradivo
29.1.2009 7:15:12   
božica
uh uh
user posted image user posted image user posted image
da ćula sam da je to sve malo preveć


_____________________________

idem micat rit...

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: preopsežno gradivo
29.1.2009 7:18:02   
tikica_69
A da vam ne pricam kolike je pokuse doma morao napraviti za radnu biljeznu...sto nije obavezno, ali dize prosjek ocjene. Ajde, bar su toliko pametni da ispod svakog pokusa pise da isti smiju raditi samo uz prisustvo starije osobe (roditelja).Pa dajte recite, kada ce mu to trebati osim ako nece ici studirati kemiju user posted image Nama nije ni 70% onoga cime su nas maltretirali u skoli trebalo ali i dalje se ide s tim forsanjem.

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!