|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   normabel
26.10.2008 14:34:59   
ninolina
Kako god otvaram teme svako malo naletim na nekoga da u trudnoći pije normiće. Jel to danas hit među doktorima da ih masovno daju ili svaka druga žena ima psihičkih smetnji. Ja sam ih pila u trećoj trudnoći jer me totalno okrenulo da sam trudna, mala je još papala cicu. Al ne vidim svrhu toga da oni to prepisuju opuštanju maternice i neznam čemu još. Drage cure koje ste ih pile i zbog čega pomozimo mamama koje one tek čekaju. Ja sam mislila da nisam normalna kad su mi ih prepisaliuser posted image user posted image user posted image user posted image . Al šta češ

_____________________________

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: normabel
26.10.2008 15:15:58   
mlada mama
ginekolog ih je propisao mojoj sestri za opustanje maternice,ali ona ih nije pila, bilo ju je strah i mislila je da ce naskoditi djetetu...ne znam jeli ili nije dobro postuplia,ali eto nije ih pila i sve je bilo ok

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: normabel
26.10.2008 15:46:47   
koka
Ja sam normabel pila zadnji mjesec trudnoće( s Rokom) radi povišenog tlaka .

(Odgovor članu mlada mama)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: normabel
26.10.2008 19:53:36   
božica
eto vidiš meni su u prvoj trudnoći prepisali normabel što sam im došla u 7mj trudnoće sa bolovima dole(prva trudnoća)nisu bili trudovi..eto tako bolilo me jer sam se taj dan nahodala i preforsirala..to mi je dr rekao koji ih je prepisao ,kao puno odmora i normabel..user posted image user posted image
al nisam popila niti jednuuser posted image već sam se doma malo više odmarala

a to što ih guraju za svaku sitnicu su pretjeraliuser posted image


_____________________________

idem micat rit...

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: normabel
26.10.2008 19:57:28   
mirna
Mojoj prijateljici su u slo propisali apaurin (ista stvar) , jer se gin povjerila da ju zabrinjava sto je trudna i da ne moze spavati... ona se skulirala i nije ga uzimala. Znaci da i tamo postoji kod nekih gin taj trend.. nemam pojma zasto..user posted image ali ako nije 100% nuzno, ja ga ne bi uzimala...

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: normabel
26.10.2008 20:15:23   
anne
Ja sam ih pila mjesec dana u prvoj trudnoći jer sam dva mjeseca pred porod već imala trudove, a i doktorica  je mislila da sam u prevelikom stresu. Samoincijativno sam ih prestala koristiti i za dva tjedna sam rodila, dva prije termina. Razlog je taj što smanjuju tonus mišića kod bebe.
Osjećala sam se lagano drogirano i preletargično.

_____________________________

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: normabel
26.10.2008 20:34:29   
ninolina
pa baš zato jer se od njih spava bar meni, umornija sam. Meni je moj gin rekao da ih uzmem tjedan dana pa čemo vidjeti. Bilo me strah za bebu ali hvala bogu sve ok. Mislim da dok pretjeruju. Danas svaki drugi čovjek je na nekom sretstvu za smirenje. Pa tako i trudnice. To je zastrašujuče kakva će nam djeca biti jednog dana?user posted image

_____________________________

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 7
   [Obrisani korisnik]
27.10.2008 8:55:50   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ninolina)
  Neposredna veza do poruke: 8
   RE: normabel
27.10.2008 12:11:41   
Tsmee
Meni je doktor prepisao Normabel jer sam u 31. tjednu bila malo previše otvorena pa za opuštanje mišića, da ne bi bilo kontrakcija (iako ja bolnh kontrakcija nisam ni imala, a i CTG je bio OK).
Popila sam dva, ali strah od toga da će se nešto dogoditi bebi me totalno pokočio i nisam mogla spavati od straha user posted image , a i činilo mi se da se beba smirila (što ne mogu tvrditi jer sam bila i tako sva u panici). Inače sam malo previše u strahu sad u trudnoći, ali nosim se nekako s time pa me i ovo u svjetlu toga dovelo do panike.

Pitala sam više doktora što misle o tome i koliko sam shvatila, ozbiljnih posljedica za bebu ne bi trebalo biti (što pokazuju i iskustva mama koje su se javljale na forume), ali nema ni ozbiljnih dokaza da će Normabel spriječiti prijevremeni porod. Na kraju sam malo porazgovarala sa svojim docom i on je rekao da su tablete sigurne, da se često propisuju i nema štetnih posljedica, no ako se toliko bojim da ih ne pijem, ali da se probam više smiriti i opuštati. Sad se osjećam dobro, nadam se da će tako i ostati. Javit ću ishod user posted image

Uglavnom, nakon svega pročitanog i razgovora s više doktora čini mi se da ako mama ima problema i Normabel joj pomaže, nema razloga za brigu, ali opet da ga ne teba uzimati bezveze. Još nisam čula da je netko zbog Normabela imao problema, a u svim našim bolnicama ga daju ko dobar dan.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: normabel
27.10.2008 12:39:22   
ninolina
Meni je moj gin rekao da je najbolje popiti ga prije spavanja i da terapija traje 7 dana min. Ja sam pila 7 dana al isto najviše zbog straha koji me obuzeo u trudnoći. Ali grozna mi je ta činjenica koliko ga žena koristi i to bez pardona. Kako jedna mama može reći da joj je super kad može spavati cjeli dan popivši norm. Strašno je i to da pola njih nije informirano o nuspojavama koje mogu biti od njih. Iako je moj gin meni sve detaljno morao objasniti bilo me strah užasno. Zato sam nekako više za preparate na biljnoj bazi. A danas ih ima. Iako kažem da žena ne mora patiti zbog depresije več uzeti neki lijek zastrašujuča mi je pomisao da će za koji dan oni biti besplatan lijek za sve. Kuda ide ovaj svijet. Zar je toliko teško uloviti korak sa životom. Očito je kada smo i mi trudnice i naše bebice več osuđene na tablete za živčeke!!!! Dali je to sramotno priznati????user posted image

_____________________________

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: normabel
27.10.2008 12:44:04   
cokolada
Ja sam ih pila od 3. mj trudnoce zbog krvarenja i kontrakcija, prvo vrijeme sam pila 3 puta dnevno, pa sam postepeno smanjivala, zadnji mjesec sam ih prestala piti.

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: normabel
27.10.2008 13:13:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ninolina

Ja sam mislila da nisam normalna kad su mi ih prepisaliuser posted image user posted image user posted image user posted image . Al šta češ


I ja!
I nalokala sam ih se ko budala u prvoj trudnoći! I onda kad sam ih naglo prestala pit-tek tad nisam bila normalna!!!
Ošinula me depresija samo takva!
U drugoj i trećoj trudnoći sam se isto tak otvorila prije vremena, i namjerno ih nisam htjela piti da ostanem pri zdravoj pameti! I ostala sam i rodila obadvije na vrijeme. Elenu s 37 tj. Katarinu dan prije termina. I onda nek mi netko potvrdi opravdanost "drogiranja"trudnica"!!!
Ja mislim da ta stvar pospješuje postnatalnu bedaru... al to je samo moje skromno mišljenje!

(Odgovor članu ninolina)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: normabel
27.10.2008 13:57:13   
Tsmee
Ninolina, slažem se s tobom, u svemu treba biti umjeren i informiran i svakako "deliberalizirati" tu kupovinu ljekova.
S jedne strane zgrozilo me kad sam vidjela da su neke cure u bolnici ražile Normabel da si malo lakše zaspu (što mislim da je stvarno pretjerano), ali s druge strane na nekim forumima pročitala sam savjete cura koje su laici kao i mi kako se zgražaju nad svima koji piju Normabele, osuđuju ih i praktički napadaju nek smjesta prestanu. Ja nikako ne bih išla tako daleko. Situacije su individualne. Ja ga ne uzimam svojom odlukom (o kojoj sam obavijestila gina), ali meni je i doc rekao da je to više preventiva nego terapija pa mi se to stvarno činilo nepotrebnim i prevelikim rizikom. No, s druge strane, ako trudnica ima ozbiljnih problema u kojima Normabel pomaže, onda ga treba uzimati jer je rizik bez njega očito puno veći nego s njim.
Najgore mi je kad žena kaže doktor mi ga je prepisao, a ja ga nisam uzimala i nisam mu to ni rekla user posted image . Pa doktor je taj koji nas vodi i on mora znati što se događa, a ne da on misli jedno, a mi zapravo radimo sasvim drugo. Zato sam ja ovoreno svom docu rekla da ću ipak probati s opuštanjem umjesto da uzimam Normabel, a ako osjetim grčenja, stezanja i sl. ću mu se javiti.

Moj je moto: otvoren razgovor s doktorom, ako treba i više njih i informiran pristup svemu pa tako i uzmanju ljekova u trudnoći.

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: normabel
27.10.2008 13:58:49   
mirna
Ja sam u trudnoci cijeli dan spavala i bez normabela...user posted image

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: normabel
2.11.2008 21:43:07   
božica
IZVORNA PORUKA: mirna

Ja sam u trudnoci cijeli dan spavala i bez normabela...user posted image

sad si me mirna podsjetila user posted image u prvoj trudnoći sam znala spavati od 22 pa sve do 12 popodneuser posted image user posted image


_____________________________

idem micat rit...

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: normabel
2.11.2008 22:32:00   
Anaeva
Ja sam normabel dobila zbog povišenog tlaka ali ih nisam pila
Znam da je gin na sv duhu komentirao da je danas lakše doći do normabela nego do tableta za glavoboljuuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

I najslabiji trag na papiru vrijedniji je od najboljeg pamćenja.....

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: normabel
3.11.2008 8:14:41   
tiha
koliko ja znam normabel je na biljnoj bazi i jako slaba tableta i trudnicama se daje najslabiji normabel. ja ga sva sreca nisam morala piti ali smatram ako je maam jako uzrujana i potresena da to moze vise stetiti bebi nego ta tableta. meni je dr rekla da ne prestanem naglo pusit nego d apolako smanjujem i ako me pati kad vidim da drugi puse da si bolje zapalim nego da to radim bebi e tako je i s tabletama....
sve vise trudnica pije normabel jer ima jako puno slucajeva da zene zbog naseg ubrzanog tempa zivota stalno smo u pokretu i nemamo vremena za sebe gube bebe...u zadnje vrijeme malo malo cujem da je neka trudnica pocela krvarit pa je zavrsila na odrzavanju trudnoce to se sve vise dogada zato dr cim kazes da si uzrujan i kad vide da tlak nije dobar odma normabel!


_____________________________

``````sitna i dinamitna :) :)´´´´´´

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

(Odgovor članu Anaeva)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: normabel
3.11.2008 9:12:45   
evanda
Draga Tiha, nije normabel nimalo biljne baze....čista kemija je to....čak i oni koji ga proizvode ograđuju se tako što su napisali da se ne preporuča u trudnoći....evo ako ti se da čitati...http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=527&ShowNonOTC=true...pozzzzz

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: normabel
3.11.2008 10:01:00   
tiha
neda mi se citati nemam vremana ali ako cemo tako mislim da nista nije bez razloga! ja ga nisam morala piti sva sreca

_____________________________

``````sitna i dinamitna :) :)´´´´´´

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: normabel
4.11.2008 11:16:45   
Krky
Ja prvi put čula za njega kad sam u bolnici rodila blizance, pričala jedna žena na održavanju kako nije mogla spavat pa su je dr-i "nakljukali" normabelima u kratkom razmaku, koliko-ne znam, ali sjećam se da je rekla da se osijeća "lebdeće" i "nadrogirano". Sad mi nije jasno, za što to oni njega pripisuju: za smirenje? opuštanje maternice? šta je to neko čudotvorstvo po novom...sve češće čujem zanjega. Meni često tlak naglo padne od niskog do "podruma", počne mi se "mantat"i srce mi divlja, ni iz kakvog razloga, počne mi se mračit i koljenca mi popuštaju. Neki dan moja svekrva prisustvovala i jako se uplašila, iako sam joj rekla da je samo tlak u pitanju (80/60 u "normali" kad padne, pojma nemam!), skuhala mi odmah kavu i u roku 15-ak min, sve se vratilo u normalu. Inače, osijećaj je dosta gadan, imam osijećaj ko da imam vreću od 50 kg na prsnom košu. To nije redovito 1-2 puta tjedno najviše. Pitam se da li bi i meni onda prepisali normabel. Sljedeći put ću to spomenut dr-ici pa da vidimo...



_____________________________

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: normabel
4.11.2008 11:39:59   
ninolina
Draga tako je i meni osječaqj je strašan i najgore ako sam sama s djecom onda me još uz sve to uhvati panika. Ja sam dobila normabel zbog toga. Pomogao je trenutno ustvari dok sam ga pila bilo je ok. Sada< več to mogu kontrolirati jer sam postala svjesnija što se događa. Moj tlak je znao biti 70/ 50. Sad je 80/135. Tako da bolje ga uzmi prije češ se osječati bolje. Ili nešto na prirodnoj bazi ako su ti djeca mala

_____________________________

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: normabel
11.11.2008 18:14:06   
SUZILI
MENI IH JE DR PREPISAO ALI IH ČAK NISAM NI PODIGLA U APOTECI...RADIJE ĆU SAMOINICIJATIVNO LEĆI U KREVET I BULJITI U PLAFON NEGO SE TROVATI I BEBU...

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: normabel
24.9.2009 12:15:10   
m600
ne znam da li da popijem normabel jer sam se jako uzrujala???
ubija me ova situacija...user posted image user posted image user posted image
u depresiji sam velikoj...inače ne konzumiram nikakve lijekove,pogotovo ne u trudnoći ali sad sam stvarno na rubu....
bojim se da ako popijem da neću osjetiti trudove ili nešto sl...user posted image user posted image


_____________________________

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac


(Odgovor članu SUZILI)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: normabel
24.9.2009 12:19:30   
ninolina
popi ako se ne osječaš dobro, dapače... osjetit češ trudove bez obzira na njega. 

_____________________________

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: normabel
24.9.2009 12:22:49   
m600
popila sam ga,nadam se da će mi pomoći

_____________________________

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac


(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!