|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Uh ljuta sam - klinka ne želi više na balet
6.5.2009 11:30:32   
Njofra
Išla je dvije godine cijelo vrijeme govorila kako je super kako voli nastupati kako voli kostime i ples. Sada odjednom cut. Počinje pubertet ona se mijenja. Šta napraviti? Da li dozvoliti prekid s baletom ili ju nagovoriti da ide dalje? Znam da ništa ne ide na silu ali ne znam da li da ju shvatim za ozbiljno i da li da njezinu odluku shvatim ozbiljno kad znam da se dešavaju promjene u njezinom životu što fizičke što psihičke i šta ako se predomisli a zato bude kasno, odnosno da ne bi bilo prošla baka s kolačima. Nije rekla da ju nešto drugo zanima. Plakala je da silno ne želi više ići a za sat vremena nakon igranja vani i razgovora s bakom dođe do mene i kaže mi ići ću ja idući put na balet. Znači baka je utjecala na nju, ali što bi to trebalo značiti ?? što bi to trebalo značiti meni? Mislila sam da ona to voli a sad ispada da to više ne želi?
Ne želim joj dati previše slobodnog vremena jer mislim da ga i ovako ima dovoljno, pa sad još da i balet ukine iskreno nemam pojma šta ću i što da njoj kažem više.
Kako razgovarati i dobiti neki odgovor i pozitivan rezultat ne u smislu da ona prihvati ono što ja želim za nju već da se ne izgubi u svemu da se nađe negdje gdje pripada (a pritom ne moram nadam se dalje objašnjavati kako ona pripada kao prvo ovoj našoj obitelji.) već da ne izgubi vrijeme koje je samo po sebi dragocjeno i nepovratno i koje moramo pažljivo iskoristiti.
Nadam se da nisam smuljala ništ` i da ćete me shvatiti i dati koji savjet jer bi mi trenutno dobro došao pokoji


_____________________________

mama

Princezica 13.11.1998.
i
Njofra 14.8.2006.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Uh ljuta sam - klinka ne želi više na balet
6.5.2009 11:43:18   
mirna
Rado bi ti savjetovala, ali ne znam. Probaj još jednom razgovarati s njom o njezinim interesima, o tom što je raduje i što ne.. Ako joj balet ne odgovara, zajedno probajte pronaći neku drugu aktivnost. 

< Poruku je uredio mirna -- 6.5.2009 11:47:51 >

(Odgovor članu Njofra)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Uh ljuta sam - klinka ne želi više na balet
6.5.2009 11:46:10   
cokolada
Napisati cu ti svoju situaciju kada sam bila mala. Isla sam u muzicku skolu, zavrsila 4 razreda uspjesno i pred kraj zadnjeg razreda ja sam doma pocela mami pricati da ne zelim vise ici. Mama me nagovarala, pronalazila razloge da idem itd. Dosla je jesen i mama me upisala u slijedeci razred, dosla doma i to mi rekla. Ja sam poludila, znaci imala sam 10 god. Mama je rekla da moram ici, da me upisala. Ja sam joj rekla dobro, tebi cu reci da sam bila, ici necu, necu uciti pa ce me izbaciti iz skole. Tako ti je zavrsila svada i mama me ispisala, vise nisam isla. Pustila me....hvala joj na tome. Meni ti se toliko zamjerila ta skola da vise nikada nisam uzela gitaru u ruke i zasvirala, danas nemam pojma. Kasnije sam samoinicijativno svirala klavir, sintesajzer i sl. ali gitaru nikada vise.
Tu ili slijedecu godinu sam krenula u skolu slikanja, isla 4 godine, imala izlozbu itd.
nemoj je siliti, pusti je neko vrijeme da vidis dali joj je nesto zasmetalo pa ne zeli ici ili se jednostavno zasitila. Ako ne zeli ici, pusti je, vec ce ona pokazati interes za nekom novom aktivnoscu. Djeca isprobavaju i sami sebe pronalaze i normalno je da promjene interese i aktivnosti. Oni tek moraju pronaci sto im se uistinu svida.

(Odgovor članu Njofra)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Uh ljuta sam - klinka ne želi više na balet
6.5.2009 14:06:20   
koka
slažem se sa svime što je čokolada rekla, tek moraju shvatit šta ih zanima. neka pauzira pa na godinu pokušajte ponovo.tko zna koji je razlog zašto više neće, možda i promjeni mišljenje. sretno.

_____________________________

Idi Ga Mama - klikni me :D
Mila Puže - klikni me :D


(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Uh ljuta sam - klinka ne želi više na balet
6.5.2009 14:31:07   
tikica_69
IZVORNA PORUKA: koka

slažem se sa svime što je čokolada rekla, tek moraju shvatit šta ih zanima. neka pauzira pa na godinu pokušajte ponovo.tko zna koji je razlog zašto više neće, možda i promjeni mišljenje. sretno.
 I ja se slazem sa ovime......

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Uh ljuta sam - klinka ne želi više na balet
6.5.2009 14:33:08   
ivanaa
moj je napravio istu stvar sa karateom...u maksimiru ima neka skola sporta-ide 1 mj na rukomet pa jedan mj na kosarku,pa na ping pong i tak godinu dana dok se u necemu ne nade.to planiramo ga upisati na jesen.razmisli o tome

_____________________________

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!