|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Tehnike disanja ne pomazu
2.6.2009 15:55:12   
tikica_69
Trudnički tečajevi na kojima se uče tehnike disanja, opuštanja i masaže ne pomažu ženi prilikom poroda, pokazuje novo istraživanje švedskog Instituta Karolinska provedeno na 1087 prvorodilja i 1064 njihova partnera. Istraživanje s dvije grupe, od kojih je jedna koristila “prirodne” tehnike (trudnice su pohađale satove joge zbog pravilnog disanja, a očevi učili kako masirati partnericu tijekom poroda), a druga se samo dobro informirala o porodu, imalo je iste rezultate. Jednak broj korištenja epiduralne anestezije i prirodnog porođaja zabilježili su kod obje grupe, dok je broj poroda na carski rez u drugoj “standardnoj” grupi bio veći za 1,5 posto.
- Manjak rezultata je razočaravajući i sugerira da na iskustvo roditelja prilikom poroda više utječe njihov karakter nego tečaj. Otkrića ove studije su suprotna svemu što su mnogi stručnjaci očekivali - rekao je urednik Međunarodnog žurnala opstetricije i ginekologije Philip Steer. Liječnici su do sada vjerovali da ti treninzi pomažu u smanjenju poroda na carski rez.

DOBRU TEŽINU TREBA POSTIĆI PRIJE ZAČEĆA
Stručnjaci iz američkog Instituta za medicinu prošli su tjedan posebno ukazali trudnicama na tjelesnu težinu. Najvažnije je da imaju normalnu težinu prije samog začeća jer je to najzdravije i za majku i za dijete. Tako se uvelike smanjuje rizik od visokogtlaka, dijabetesa i carskog reza, a i opasnost od preranog poroda.

IDEALNU TEŽINU ODREĐUJE BMI TRUDNICE

Trudnice čiji je indeks tjelesne težine normalan (između 18,5 i 24,9) u trudnoći smiju dobiti 11 do 16 kg, savjetuju stručnjaci u novim naputcima Instituta za medicinu. Pretile trudnice čiji se indeks tjelesne težine (BMI) kreće od 25 do 29,9 smiju se udebljati od 7 do 11 kilograma, a gojazne žene s BMI-jem većim od 30 - pet do devet kilograma.

Mršave trudnice kojima je indeks tjelesne težine manji od 18,5 trebaju se tijekom trudnoće udebljati od 13 do 18 kilograma. Majke normalne težine i one mršave trebaju u drugom i trećem tromjesečju svaki tjedan dobiti po pola kilograma, a pretile i gojazne po 250 g.

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Tehnike disanja ne pomazu
2.6.2009 16:17:18   
MILLA
a ne znam više...stalno nešto novo. meni je disanje jako pomoglo. da nisam "disala" pravilno,boljelo bi me još više (probala ja)...a što se tiše težine-bila sam se udebljala 8kg i na to još i zatrudnila...i dobila još 24. a nisam zbog toga imala nikakvih poteškoća. naprotiv,imala sam toliko energije,krvna slika nikad bolja,i mali je u 3 truda izletio...user posted image fala bogu!

_____________________________

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Tehnike disanja ne pomazu
2.6.2009 16:45:01   
novamama
koliko smo mi na tečaju učili, disanje nije važno da tebi olakša bolove, nego da beba dobiva dovoljno kisika tijekom poroda...


što se idealne težine tiče, slažem se....ja sam taman natukla dodatnih 8 kila taman prije trudnoće (prosinac i sve delicije prosinca...)...

tek sad došla na teržinu prije poroda, a čeka me još puno posla....



---sad vidim millla, da smo obje krenula sa 8 kila viškauser posted image

< Poruku je uredio novamama -- 2.6.2009 16:46:12 >


_____________________________

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Tehnike disanja ne pomazu
2.6.2009 17:05:44   
lema
Ma kako ko kaže meni je disanje isto pomoglo kad bi prodisala trud bilo bi mi puno lakše a disala sam 4 puta pošto imam 4 klinca tako da vjeruj meni pomaže.....user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Tehnike disanja ne pomazu
2.6.2009 19:57:06   
Ruža
Znači nešto pozitivno što kod nas nema tečaja?user posted image  Ali ja sam bome puhala i dihala na svoj način i pomoglo mi je.

< Poruku je uredio Ruža -- 2.6.2009 19:58:09 >


_____________________________

Samo luda mama...

(Odgovor članu lema)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Tehnike disanja ne pomazu
2.6.2009 20:07:42   
tomi
meni je disanje pomoglo , na tečaju sam bila svega 5 sati jer sam kasno krenula ali nije mi ni trebalo više. Što se debljine tiče natukla sam 17 kila i skinula 11 u porodu  a ovih 6 nakon dva tjedna i još malo poslije, tako da sada imam manje kg nego kada sam ostala trudna , čudno ali istinito.
No s jednim se salžem sve je to u glavi roditelja i kako doživiš , meni porod nije bio težak, bolilo je ali je i prošlo, dok eto moja sveki još uvijek priča o svojim porodima a bili su prije 37 i 30 godina............ 

_____________________________

samo je jedna......................mama

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Tehnike disanja ne pomazu
3.6.2009 9:06:46   
elina
o tome "otkricu" pisalo je jucer u 24 sata!Svako malo okrecu pricu,tren pomaze,tren ne!

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Tehnike disanja ne pomazu
3.6.2009 12:03:24   
zlato_tatino
prije zaceca silom prilika smrsavila sam 4 kile ,sad sam u trecem tromj. i imam 8+ i naravno ne vidi se na meni jos uvijek ta debljina...vjezbe disanja otprilike znam,tko zna koliko cu ih se sjetiti u kljucnom trenutku...

(Odgovor članu elina)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Tehnike disanja ne pomazu
3.6.2009 13:05:24   
tikica_69
Ja nisam ucila disati pa sam drugo rodila ko od sale....

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu zlato_tatino)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Tehnike disanja ne pomazu
3.6.2009 14:59:48   
ket
disanje i u mom slučaju nije pomoglo,samo bebi kisik i meni snaga da se krivim disanjem ne umaram bez potrebe.....porod mi je bio na 20 kapi dripa a kasnije najjači drip tako da nisam ni stigla mislit na disanje...trud na trudu,a bol mi ni sv. petar ne bi smanjio da je mogao ikako doćiuser posted image user posted image

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Tehnike disanja ne pomazu
3.6.2009 15:04:45   
mirna
ako ništa drugo koncentriranje na disanje ti pomaže da se ne koncetriraš jedino na bol, pa ti i s tim olakša porod.

(Odgovor članu ket)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Tehnike disanja ne pomazu
3.6.2009 15:12:12   
MILLA
kratko disanje u biti drži visoko dijafragmu u trudovima...zato manje boli.ako dišeš normalno,ob+na ti stišče trbuh...zato boli jače. tako mi je rekla doktorica,kasnije i babica(prijateljica koja me porodila)...disala je zajedno sa mnom.nije bez veze to disanje

_____________________________

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!