|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnoća i zaboravnost
12.3.2013 19:27:09   
niky88

U trudnoći su žene zaboravnije. Ovo je dokazala studija Bradford Institute for Health Research iz Velike Britanije.

Prije svega u zadnjim mjesecima trudnoće dolazi do zaboravnosti, buduće majke se ne sjećaju gdje su ostavile neku stvar, stalno traže ključeve, zaboravljaju gdje se šta nalazi.

Naučnici pretpostavljaju da hormonalna promjena za vrijeme trudnoće utiče na regione mozga koji su zaduženi za pamćenje.
Kako se to tačno odvija, još nije poznato.

Zaboravnost počinje u četvrtom mjesecu trudnoće i traje do tri mjeseca nakon poroda.

U studiji su se poredili rezultati testova pamćenja 23 trudnice sa testovima rađenim sa 24 žene koje nisu bile trudne.

Pored toga, pratilo se i raspoloženje obe grupe gdje se pokazalo da trudnice imaju veći rizik dobijanja depresije od žena koje nisu bile trudne.

Raspoloženje se kod trudnica popravilo nakon poroda, što opet ukazuje da hormoni jako utiču na psihu.

David 2008.
Lena 2010.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Trudnoća i zaboravnost
13.3.2013 6:56:36   
cuba
Točnouser posted image

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu niky88)
Neposredna veza do poruke: 2
2.4.2013 20:10:48   
Astri
Ja mislila da sam poludila kad ono trudnoća za sve kriva user posted image
redovno zaboravim di sam što stavilia ili po što sam negdi krenula. Naravno, mojima doma je to sve smišna, a i meni je sad kad sam se navikla da sam poblesavila user posted image

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 3
12.4.2013 11:11:27   
cocco
ja ko da nemam mozga. dobro da znam kak se zovem! negdje sam čitala da trudnice nemaju kratkotrajno pamćenje.

(Odgovor članu Astri)
Neposredna veza do poruke: 4
12.4.2013 12:19:05   
mamasita
user posted image user posted image user posted image sada znam što mi je user posted image user posted image
to koliko sam ja zaboravljiva to nije normalno a još je gore to što tražim nešto a prije dvije minute sam znala gdje i držala u rukamauser posted image

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 5
14.6.2013 10:17:56   
Marti83
bože ja sam bila ko senilna baba...strašno

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu mamasita)
Neposredna veza do poruke: 6
14.6.2013 10:21:11   
evanoi
ja imam postrudničkozaboravni sindrom user posted image user posted image

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!