|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Procjena rizika za Downov sindrom 1.9.2010 12:15:10
|
|
|
|
njanja
|
nisi napisala koliko si tjedana trudna? primijetila sma da se u Rijeci sada to svima radi, najćešće svi ginekolozi šalju na to, radi se na medicinskom faxu, ideš dati krv, prije 2 god kada sma ja to radila je koštalo 300 kn....to ti pokazuje statističku vjerojatnost na DS.... Nije neophodno, ja sam bila, naravno da sam znala da je sve ok, ali kada već postoji mogućnost da se to i potvrdi, neka.... Inače poznato je za te testove da mogu dati lažno pozitovne ili negativne rezultate, ali oni se ograđuju da je to samo statistička vjerojatnost, jedinu pravu analizu daje amniocinteza. zovi malo medicinski fax u Ri (vidim da si iz Opatije) pa se dodatno raspitaj
|
|
|
RE: Procjena rizika za Downov sindrom 1.9.2010 12:36:25
|
|
|
|
lilia
|
To nije neophodno ali postalo je normalno, i ja sam bila. Izvade ti krv, platiš 300 kn i za tjedan dana te zovu iz ginekološke ako je postotak manji od 1/350, meni je bilo 1/1000 i to je ok. Oni kažu na med. faxu da te njihove procjene i ginekološki pregled i utz (sve zajedno) daju 97 % točne rezultate. Iako ne poriču da se mogu i prevariti. Dakle oni ne znaju 100% da dijeze ima Down sindrom ili Edwardsow sindrom ali ako postoji bilo kakva nepravilnost, napraviš još par pretraga i u većini slučajeva bude sve ok. I nema veze što u obitelji nitko nema Downa. Ja bi išla na tvom mjestu, jer sve što se može saznati na vrijeme, zašto ne znati? U svakom slučaju želim ti puno sreće.
|
|
|
RE: Procjena rizika za Downov sindrom 1.9.2010 12:54:45
|
|
|
|
pincirotvajler
|
cure su sve rekle--i ja bila
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.9.2010 13:27:57
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
|
RE: Procjena rizika za Downov sindrom 1.9.2010 13:43:57
|
|
|
|
Imra
|
ja to nisam radila
|
|
|
|
|
RE: Procjena rizika za Downov sindrom 1.9.2010 15:29:05
|
|
|
|
Bablica
|
ja sam bila i meni su pametnjakovići zagubili nalaze najprije! Tako da sam rezultate saznala nakon 15 dana, ali sve je OK! Isto tako mojoj frendici su sa 2. sinom rekli da će imat Downa, a rodio se najnormalniji!!! Ja sam bila jako tužna što sam išla to radit, sve je bilo preporučan da odeš jedna dr, druga ... Drugi put neću ić.
|
|
|
RE: Procjena rizika za Downov sindrom 1.9.2010 15:42:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam odbila napraviti taj test jer sam znala da ovo dijete jako želim bez obzira kakvo je. Pošto se meni nešto bilo zakompliciralo na početku trudnoće pa su mi u 10. tjednu rekli da je beba mrtva da bi se nakon 2 dana ispostavilo da je živa, rekla sam nema šanse da taj nalaz radim. Mislim da mi neko kaže da će mi dijete imat ds, ne mogu se na to pripremit. Ne može nitko. Prema tome, budući da nalaz može biti lažno pozitivan - čemu sve to? Meni je dr. izmjerila negdje čini mi se u 13. tjednu nuhalni nabor od bebe i to je bilo ok i nisam išla vadit krv. Inače, dr. mi je jako oprezna i radila sam sve moguće pretrage: štitnjača, krv svaki mj, tokspolazmoza, šećer i ne znam ni ja šta sve ne, ali za dijete sam rekla: Moje je i želim ga kakvo god da je!
|
|
|
|
|
RE: Procjena rizika za Downov sindrom 1.9.2010 19:39:50
|
|
|
|
Leluška
|
Evo, ja sam to radila u ovoj trudnoći. Stručnjak je pogledao nuhalni nabor djeteta (vaginalni uzv je radio skoro sat vremena!). Otišla sam tu u Zg u Vinogradsku jer oni rade tu krvnu pretragu uz plaćanje (oko 320 kn, čini mi se-ne pamtim...). Iza 12 isti dan su na e-mail nalaze poslali meni i doktoru koji je gledao nuhalni nabor. Rizik je ispodprosječan, fala Bogu! U slučaju da je visoki, doktor bi vjerojatno preporučio amniocentezu. Ja sam htjela biti mirna obzirom na okolnosti...
|
|
|
|
|
RE: Procjena rizika za Downov sindrom 2.9.2010 20:26:39
|
|
|
|
crex
|
ja nisam isla na taj test - jer on govori samo koja je vjerojatnost, a meni to nista ne znači. Isla sam na amniocentezu,. cekala na nalaze cca mjesec dana. vjerojatno najgorih mjesec dana u mom životu. Bogu hvala, malena je imala najljepše kromosome na svijetu :)
|
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!