|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Molim pomoć, hitno!
31.8.2010 9:30:13   
Mačak
Beba mi je strara 3. tjedna, na Bebimlu smo jer nemam mlijeka. Pojedemo dozu od 70 ml i kad ne podrigne sve je o.k, spava dalje normalno, ali kada podrigne i kad ju spustim u kindać ona se pobljucka i počne štucati, kad se smiri štucanje ona se nikako ne može smiriti da zaspi, ne pomaže držanje na rukama, ne pomaže pričanje, pjevanje, ništa. Probala sam joj dati i varalicu i sve je o.k. dok ju ne pljucne, onda opet vrišti dalje, grčeve nema, najveći je problem ponovo se smiriti i zaspati. I to tako zna trajati po 3 do 4 sata da se ne može smiriti, probala sam joj ponuditi da još malo popapa, ali ni to ne pomaže. Bile smo kod doktora na kontroli i sve je sa bebom u redu.
Molim pomoć, da li imate takvih iskustava ili neki pametan savjet šta da napravim????
Od srca hvala!

< Poruku je uredio Zvonki -- 31.8.2010 9:49:53 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Molim pomoć, hitno!
31.8.2010 9:37:53   
Ninaa
Iskreno neznam kaj bi ti savjetovala osim kaj je kod tak malih beba sve normalno, rijetko koja spava samo i jede. Nadam se da će se stanje popraviti.

< Poruku je uredio Zvonki -- 31.8.2010 9:51:31 >

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu Mačak)
Neposredna veza do poruke: 2
31.8.2010 9:38:35   
Anoniman
hmmm...
a da ju probaš - nakon što podrigne još malo nosati u uspravnom položaju, jer kad ju staviš leć odmah, možda ju onda boli... i nemoj ju puno drmusati dok ju nosiš, samo ju drži, dok ne zaspi, pa ju onda polako spusti.
Možda su ipak već i grčevi...

< Poruku je uredio Zvonki -- 31.8.2010 9:50:04 >

(Odgovor članu Mačak)
  Neposredna veza do poruke: 3
31.8.2010 9:41:38   
anonno17
joj ne znam što da ti sabjetujem osim da ju prigrliš i maziš ili da joj pjevaš nešto, ne znam mi smo se smirivali na ciki i štucanje bi mi prošlo, i zaspao bi.
sretno i drži se to je tako sa malim bebicama bit će bolje.

< Poruku je uredio Zvonki -- 31.8.2010 9:50:23 >

Noa -17.08.2005.
Patrik - 18.12.2009.

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: MOLIM POMOĆ, H I T N O!!!!!!!!!!!!!!!
31.8.2010 9:52:41   
maja
Nešto tome slično smo imali i mi, samo što je moja P. na siki, znači ne ovisi o hrani. Nahranila bi ju, pa podigla na podrigavanje, pa poslije toga je išlo bljuckanje, pa štucanje, onda opet ispočetka na siku da se smiri i prestane štuckatiuser posted image Trajalo je to neko vrijeme, pojavi se i sada samo što se uspije sama smiriti, dam joj varalicu i malo je mazim pa prestane. Probaj joj dati na žličicu malo vode možda tako prođe ili je malo nosaj i šuškajuser posted image Sa vremenom će proći, ali znam kako ti je jer sam i ja ludila

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu anonno17)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: MOLIM POMOĆ, H I T N O!!!!!!!!!!!!!!!
31.8.2010 10:40:43   
mamacita
Postoji slucajeva kada beba ne prihvaca ili ne probavlja odredjeno umjetno mlijeko. Znam da su neke moje prijateljice trebale promijeniti par vrsta dok nisu nasli odgovarajucu.
No, zar tebi uopce nije doslo mlijeko ili ga nije bilo dovoljno?

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 6
31.8.2010 10:41:47   
njanja
Vrlo vjerojatno se jako najede pa onda treba izbljucati višak...Tako je jan, s tim da je on bio na cici...Uvijek bi ga nakon hranjenja morala staviti na rame i čekala da podrigne ili ako ne bi podrigo on bi bljucnuo....tek bi ga onda stavljala u ležeći položaj....pa i nama kada se dobro najedemo isto treba i ako bi legli bilo bi nam zlo....Probaj se šetati s bebom dok ne podrigne i izbaci višak pa ju tek onda uspavljuj

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Mačak)
Neposredna veza do poruke: 7
31.8.2010 11:08:15   
anaxx
IZVORNA PORUKA: Mariachi

hmmm...
a da ju probaš - nakon što podrigne još malo nosati u uspravnom položaju, jer kad ju staviš leć odmah, možda ju onda boli... i nemoj ju puno drmusati dok ju nosiš, samo ju drži, dok ne zaspi, pa ju onda polako spusti.
Možda su ipak već i grčevi...

maja:
Nešto tome slično smo imali i mi, samo što je moja P. na siki, znači ne ovisi o hrani. Nahranila bi ju, pa podigla na podrigavanje, pa poslije toga je išlo bljuckanje, pa štucanje, onda opet ispočetka na siku da se smiri i prestane štuckatiuser posted image Trajalo je to neko vrijeme, pojavi se i sada samo što se uspije sama smiriti, dam joj varalicu i malo je mazim pa prestane. Probaj joj dati na žličicu malo vode možda tako prođe ili je malo nosaj i šuškajuser posted image Sa vremenom će proći, ali znam kako ti je jer sam i ja ludila

sve ovo potpisujem!!
i moj T je radio slično prvih par tjedana, ali na cici, pojeo bi prenaglo pa bi s podrigivanjem ponekad sve izašlo van, pa opet natrag na cicu..... pokušaj ju duže nositi nakon hranjenja kao što kaže mariachi, a možda pomogne (nama je) da ju tokom hranjenja par puta podigneš, napraviš pauzu da bolje sjedne klopa.... sve u svemu nisi jedina s tim problemom i tješi se da će brzo proći, čim malo želučić ojača.... sretno....

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8
31.8.2010 13:19:48   
pakić
A jesi joj probala dati malo prokuhane vode ili čaja od kamilice?

Patrik i Kiki, moja dva sunca

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 9
31.8.2010 13:27:38   
Mačak
Došlo mi je mlijeko, ali ga je bilo malo i raskrvarila mi je sise, izdajala sam se , ali nisam mogla sa obadvje sise prekriti dno čašice od jogurta, probavala sam tako tjedan dana, ali ni kapi i morala sam ju nahraniti sa Bebimilom jer mi je počela gubiti na težini, a mlijeku ni trga. Pila sam čaj za dojile od Hippa isto ništa.
Kad ona krene tako da se ne može smiriti ja ju držim na rukama, 5 min je o.k i onda ne paše pa joj pričam, pjevam joj-ne paše, stavim je na svoja prsa da leži i osjeti mene i ono "dodir kožu na kožu"-ne paše, legnemo zajedno jedna kraj druge-ne valja. Znam da joj je lakše kad podrigne, kao i svima, ali onda bljucka, štuca i krenu muke. Bojim se zato što mislim da ne plaće bez razloga, a ja joj ne znam pomoći. Danas ću probati sa čajem od komorača, jer sam kamilicu probala, pa ću vidjeti. Savjetuju mi kolegice da zovem pedijatricu i pitam nju, nisam pametna....
Najgore mi je to što mislim da ima neki problem, a ja joj ne znam pomoći. znam da joj je definitivno lakše kad podrigne, ali ona onda samo ima muke sa štucanjem i nespavanje od 3-4 sata jer se ne može smiriti, a to mi je ipak malo previše za tako malo bebicu da tako dugo ne spava.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 10
31.8.2010 14:06:44   
mrkvač
o draga moja, sve ti je to normalno!!!!
I moja je dosta često štucala pa sam joj uvijek dala još malo da prestane! Samo što je ona bila na prsima!
probaj ju staviti na trbuh malo, možda će joj to pasati!
A i što se tiće nespavanja moja je spavala po pola sata po danu!!!
Sretno!!!!! Možda se sve smiri samo od sebe!

sara, 20.04.2004
dora, 18.11.2008

(Odgovor članu Mačak)
Neposredna veza do poruke: 11
31.8.2010 15:35:56   
FIONA
IZVORNA PORUKA: njanja

Vrlo vjerojatno se jako najede pa onda treba izbljucati višak...Tako je jan, s tim da je on bio na cici...Uvijek bi ga nakon hranjenja morala staviti na rame i čekala da podrigne ili ako ne bi podrigo on bi bljucnuo....tek bi ga onda stavljala u ležeći položaj....pa i nama kada se dobro najedemo isto treba i ako bi legli bilo bi nam zlo....Probaj se šetati s bebom dok ne podrigne i izbaci višak pa ju tek onda uspavljuj

potpisujem...malo smanji obrok...inace babimil ti jedini na bazi kravljeg mlijeka pa ga mozda nemre provartiti...tako ej moja malena od njega povračala ali od aptamila comfort ne...ali normalno je da bebač bljučka...buš se još puno ti naprala gazica... user posted image

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 12
31.8.2010 15:42:22   
Anoniman
A možda da promijeniš mlijeko? Mislim.. ne znam, možda je glup savjet jer bebimil mnogima paše, ali moj ga je prvo bljuckao pa onda povraćao u mlazovima i odustali smo od njega. Prešli smo na hipp, ali se bljuckanje nastavilo sve dok nije počeo jest krutu hranu.

(Odgovor članu FIONA)
  Neposredna veza do poruke: 13
31.8.2010 16:00:38   
MiniMama
nama ti je s dva mjeseca dijagnosticiran refluks zeluca. ali mi nismo bljuckali nakon obroka, mi smo bas povracali. sad je pitanje jel to bljuckanje ili mu hrana ide van onako u mlazu. nama isto nasa pedijatrica nije pomogla, nego sam ja ipak otisla privatno jer mi se to bljuckanje nije cinilo normalno..

inace, imas bas posebnu hranu za bebe od novalaca protiv bljuckanja. svakako bi ti savjetovala da bebu hranis s malo podugnutom glavicom, da ne lezi bas dok jede i digni ju na podriganac malo cesce tokom jednog hranjenja. inace bi pravilno podrigivanje bilo tako da bebu stavis zelucicem na svoju kljucnu kost (tako su nama rekli), ali kada je u pitanju beba s refluksom, to se bas ne preporuca, negu ju samo digni na prsi. tako da je naslonjena na tebe, ali da joj nista ne pritisce zelucic. i ne ju tapkati po leđima nego samo malo masirati odnosno maziti..

i svakako pokusaj promijeniti hranu. kad mi netko kaze da je bebimil najbolja hrana jer ju daju bebama u rodilistu, dobijem ospice. daju ga u rodilistu jer je najjeftinija hrana.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14
31.8.2010 21:09:44   
lidac0605
Probaj promijenit mlijeko,ja sam samo s Laurom probala Bebimil-totalni shit od mlijeka,ona je povraćala u luku od njega i nikak se najest,dala joj Hipp i odma je tu noć odspavala 8 h u komadu,da sam isla ju stalno gledat...Nakon toga samo Hipp-i Lukas ga sad jede,nijedan nije imal grčeve ni niš takvog...bljuckali su svi-pa to je normalno za tak male bebače!

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 15
31.8.2010 22:58:35   
L.P.
Također ti i ja savjetujem Hipp.Moji svi troje su jeli Hipp i sve ok.Baš mi je i kuma promjenila maleckoj (tri tj.) hranu sa Bebimila na Hipp i super je zadovoljna.Bebimil je dosta rijedak i često čujem da ga bebe baš ne prihvačaju,naravno da nekoj bebi paše ali ako ti dosta bljucka probaj promjeniti hranu.user posted image

Nina rodjena 12.11.2006,
braco Marko 7.4.2009.
braco Ivan 2.5.2010.

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 16
31.8.2010 23:02:41   
ejmama
Provjeri i protok na dudi možda joj ide previše pa se naguta zraka, moraš paziti da je dudua uvijek puna dok je je u ustima,

H 07 E 09

(Odgovor članu L.P.)
Neposredna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!