mamacita
|
Jedina uspomena na moje trudnoce su mi upravo spekulaste, ruzne vene. Pocele su u prvoj trudnoci, pa bi nakon svake trudnoce pomalo nestajale, no u zadnjoj trudnoci (4) dr. me je posalo na ultrazvuk dubokih vena jer su koma izgledale. Nije bilo ugrusaka. Nakon tog poroda su se malo povukle, no u biti ostao mi je trag na desnoj nozi: dvije paucaste vene sa plavim zilicama, i jedna velika sa puno spekulica od unutarnjeg desnog gleznja sve do prepona. Naime, dr. mi je rekao da je jedini prirodni nacin drzati takve vene u kakvo takvoj kontroli je tjelovjezba koja jaca misice nogu. zato, prvenstveno zato, ja sam pocela trcati. Gubitak kila pomaze isto tako, naime tjelovjezba ce i to dovesti u red. Sada ja izgledam bolje nego prije prve trudnoce, imam te vene, no noge su mi utoliko ljepse razvijenije od trcanja, tako da ih sada "nosim" kao ukras od mojih trudnoca. Druga opcija je operacija. No, uz 4 klinca, mirovanje od mjesec dana nakon operacije zvuci nemoguce. Stoga... trkom kroz naselje... do zdravlja :-)
|