|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Šok, regeresija ili faza?
26.7.2010 14:37:00   
Tsmee
Evo mi se prekjučer vratili s mora i moram s vama podijeliti vrlo čudna iskustva koja smo tamo imali.
Ja sam već primijetila da moja malena kad nekud otputujemo jako dobro napreduje. Vjerojatno zato što promijeni okolinu pa i ono što je možda već znala ali nije pokazivala, a i mnogo novog jednostavno provali iz nje. Tako je bilo i ovaj put. Propričala je ko luda, više se ne zaustavlja, pokazala mi je da zna puno novih riječi, sve kuži, skoro da smo na rečenicama (kaže par riječi koje bi bile rečenica, ali s velikim razmakom). Počela sa samostalno penjati uz stepenice (bez pridržavanje) i mnoštvo drugih sitnica.
No, u jednoj stvari se potpuno pogubila. Mi smo se prije mjesec dana bez ikakvih problema odviknuli od pelena i sad kad smo došli na more odmah prvi dan na večeri puf! ona popiša stolac. Mislimo si mi, ajde dijete je zbunjeno. Poslije je pitamo treba li na tutu - ne treba. Nakon 5 minuta, opet u gaće (a inače je prije sama tražila). Po noći tri puta presvlačili krevet. Čim bi šušnula, mi ko ludi stavljamo je na tutu - ništa. Drugi dan ista priča. Čak ponekad kad je pokušamo staviti na tutu ona krene urlati "nećeeeee" i plače ko kišna godina.  Moram samo napomenuti da ni u jednom trenu nismo vikali na nju ili vršili pritisak, kad je pobjeglo, rekli smo joj da se to ne radi u gaće nego u... na što bi ona jasno rekla "tutu" i pitali je jel joj ružno kad je mokra i ona bi rekla da je i da će drugi put reći mami kad treba. I rekli bi, ok dogodilo se, nije to ništa, dođi da te presvučemo. Čak je i ona par puta akd se upiškila rekla "svuci" (kao presvuci me). Mi smo počeli više paziti, stavljati je na tutu češće i polako smo se vratili suhim gaćama. Čak i po noći. No, više ne traži. Na povratku u Zg se opet dva puta popiškila, kad smo stigli doma opet.
Sad smo dva dana u Zagrebu i situacija je otprilike kao treći-četvrti dan odvikavanja od pelena. Ili kaže da ne mora piškiti pa je ja ipak stavim na tutu pa piški ili mi javi malo prekasno kad joj već dio pobjegne. Čak sam je pitala želi li natrag pelene (ne prijeteći, nego stvarno, možda je dijete zbunjeno) i kaže ona da hoće. No, kad sam joj stavila pelenu, brzo me tražila na tutu, popiškila se i rekla da bi ona sad gaće. Pa mi je bilo žao, ispade kao da je kažnjavam.
Ne znam u čemu je štos. Znam da će to proći, ali pokušavam naći načina prvenstveno da njoj olakšam. Je li riječ o šoku od tolikih promjena ili je možda samo došlo do faze regresije kao kod svakog učenja pa sad moramo ponovo naprijed? Ili je možda ona bila za to vrijeem učenja jako koncentrirana na to pa je uspijevala, a sad joj druge stvari odvuku pažnju, a ovo više "nije fora" jer je to "naučila", zna gdje se to radi. Ili joj je to neka faza iskušavanja? Ne znam... No, vidim da i nju to muči (sigurno ne koliko mene user posted image ) jer evo baš sam usred ovog posta jurila k njoj u sobu jer sam čula na monitor kako govori "gaće, gaće". I uđem, a ona spava. Sanjala je siroče valjda. I pitam je treba li piškiti, veli ona "ne, pavati".
Evo ja se raspisala, ali morala sam to podijeliti s vama. Ne brinem puno, znam da ćemo mi to opet svladati, ak je prvi put išlo za tjedan dana, bude valjda i sad. Jedino me malo brine što ako joj šok od vrtića (kreće na jesen) opet napravi neki takav pomak. Možda ne s ovim problemom već tko zna kojim drugim...

Već nas je puna kuća...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Šok, regeresija ili faza?
26.7.2010 14:42:58   
Anoniman
strpljenja, draga, sve će to doći na svoje... promjena je to, more, nova sredina pa sad povratak doma... to sve utječe na mališane. Tvoja je još mala, moja ima 2,5 godine pa isto to radi - pusti u gaće jer joj je traćenje vremena ić na wc. Zauzeta ženska, šta ćeš.
Nadam se da ćemo do kraja ljeta i ti i ja reći pelenama good bye!

(Odgovor članu Tsmee)
  Neposredna veza do poruke: 2
   [Obrisani korisnik]
26.7.2010 14:44:59   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Šok, regeresija ili faza?
26.7.2010 14:52:52   
Tsmee
IZVORNA PORUKA: Mariachi

strpljenja, draga, sve će to doći na svoje... promjena je to, more, nova sredina pa sad povratak doma... to sve utječe na mališane. Tvoja je još mala, moja ima 2,5 godine pa isto to radi - pusti u gaće jer joj je traćenje vremena ić na wc. Zauzeta ženska, šta ćeš.
Nadam se da ćemo do kraja ljeta i ti i ja reći pelenama good bye!

E ovo si super rekla. Ona mi nepogrešivo javi da treba piškiti kad je uspavljujem, a njoj se baš i ne da sad spavati user posted image
E da, zaboravila sam spomenuti da kad treba kakati to obavezno javi, tu nije bilo iznenađenja.
A valjda smo se prerano poveselili. Ma, stvarno je bilo presavršeno da bi bilo istina. user posted image

< Poruku je uredio Tsmee -- 26.7.2010 14:53:12 >

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Šok, regresija ili faza?
26.7.2010 14:53:23   
tonkica
Faza, sigrna sam. Pogubila se zbog promjene okoline, doći će opet sve na svoje. Ne brini. Samo joj daj vremena. user posted image

Mia 13.07.2008
Blaž: cca 18.12.2010

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5
26.7.2010 15:08:28   
njanja
Pretpostavljam da se na GO malo "zaigrala"...i mi smo puno opušteniji na go, nego kjada smo doma u kolotečini-posao, kuća, šetnja....sada je kao i ti bila opuštena pa se to tako manifestiralo.... Ja da sam na tvom mjestu bi ju pustila da piški u gaćice, ona sama tebi kaže da ju to smeta, a mislim da ako budeš to potencirala i naglašavala, da će postati opterećena s time....Npr ako ja janu kažem: biš mi dao bocu, on mi ju da i začepi čep, a ako mu data kaže naredbnom: daj mi bocu, najmerno mu neda...hoću reći, ako joj stalno budeš govorila da ne smije piškiti u gaće, stvoriti ćeš u njoj bunt, a ako ju pustiš, ona će sama skužiti da joj smeta....samo se naoružaj strpljenjem i kada se popiša u gaće reci joj: nije ništa bilo, idemo oprati gaćice ili slično da skuži da to nije ništa strašno.... iskustva sa skidanjem pelena nemam, pa iako je ovo moje mišljenje,. poslušaj iskusnije mame po ovom pitanju.....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 6
   [Brisano sporočilo]
26.7.2010 16:03:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu Tsmee)
  Neposredna veza do poruke: 7
26.7.2010 16:21:37   
Tsmee
IZVORNA PORUKA: njanja

ako joj stalno budeš govorila da ne smije piškiti u gaće, stvoriti ćeš u njoj bunt, a ako ju pustiš, ona će sama skužiti da joj smeta....samo se naoružaj strpljenjem i kada se popiša u gaće reci joj: nije ništa bilo, idemo oprati gaćice ili slično da skuži da to nije ništa strašno.... 

Mislim da si tu u pravu. Znam ja da ona zna gdje se piški, ali svejedno me neki vrag tjera pa je stalno pitam. A zapravo bih je trebala pustiti. Evo baš sad mi je ponovo napravila istu stvar. Popiškila se malo i kad sam je stavila na tutu - viče "nećuuuuu". I pustila sam je, presvukla gaće i ignor. Odo ja u sobu jest voće. A ona šok. Dođe za mnom, pojede dvije bobe grožđa i viče "piša". I ja pitam hoćeš tutu, a ona veli "ne!". kažem ja "a ako donesem tutu ovdje?". Onda je pristala.
Bumo vidli kak bu dalje.

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 8
26.7.2010 16:26:35   
njanja
znam da je premala, ali možda da ju "uposliš" kada se popiški pa da joj daš da opere gaćice...na početku će joj to biti ful fora, a onda će joj dosaditi pa joj reci da nemaš više čistih gaćica.....znam da je mala za to, ali mala ti je koliko vidim pametnica mala...

-Tagore-

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 9
26.7.2010 16:33:27   
Tsmee
Nije ti loša ideja. Probam...

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 10
27.7.2010 20:32:11   
Tsmee
Osjećam se ko g..no. Jučer cijeli dan ignoriram tu njenu "fazu" i pišanje i danas dođe svekrva i naravno par puta je bez pitanja stavbi na tutu i ova obavi (iako sam izričito rekla da ne sili dijete ni an što). I sad navečer ja tri puta pitam treba li pišati, a ona kaže da ne treba i namjerno je ne sttavljam. I naravno - popiša mi se dok se igrala.
I aj glupača poludim (u sebi, ne na nju) i mrtva-hladna joj kažem da ću joj stavit pelenu. A ona tvrdoglava - OK. I sad je otišla spavati s pelenom i cijelo vrijeme se namješta, žulja je, odvikla se... MM je uspavljuje, a ja tu tulim ko kišna godina.
Znam da to opće nije niš tak strašno, al valjda trudnički hormoni i taj osjećaj da sam ja nekako kriva jer sam možda nešto forsirala... user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 11
   [Brisano sporočilo]
27.7.2010 21:13:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu Tsmee)
  Neposredna veza do poruke: 12
27.7.2010 21:23:38   
Tsmee
Hvala draga. Ma baš sam jadna danas, upravo napisah na tužionici user posted image . Nadam se da je i meni ovo današnja faza i da ću sutra imati više snage uhvatiti se ukoštac s problemom...

Već nas je puna kuća...

Neposredna veza do poruke: 13
27.7.2010 21:44:59   
Tsmee
Evo baš kad sam pisala ovo malena se probudila i onako bunovna nešto mrmlja. Ja je pitam oćeš piškiti, ona veli da neće. Piam jel hoće da je ipak stavim na tutu da proba, veli ona da hoće. I sve obavi u tutu i na kraju traži da joj obučem gaće.
I šta je meni trebao sad taj moj ispad? Od sutra sam strpljivija. Nije novogodišnja, al je bar ovovečernja odluka user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 14
27.7.2010 23:03:34   
lilia
Nemoj se nervirati draga, pa sve mame imaju žutu minutu, tješit ćeš i ti nas za koji mjesec. Bit će ona dobra cura, ne gnjavi ju previše.user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 15
28.7.2010 9:01:19   
njanja
Tsmee, budući da si ju već skinula iz pelena, ja joj je ne bi vraćala čak ni po noći....neka se popiša pa neće to trajati zauvijek...samo joj nemoj vraćati pelenu jer ćeš ju samo zbunjivati.... Nemam iskustvai naravno da ću ja za koj mjesec vama se isto po ovom pitanju jadati i tražiti savijet, ali ovo mi sada logika kaže....(podsjetite me na tu logiku kada ja budem imala ovu temu user posted image )

-Tagore-

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 16
28.7.2010 9:10:12   
Tsmee
Njanja, potpuino se slažem s tobom i zato sam baš i bila ljuta na sebe. Zapravo sam u tom trenutku više htjela da ona odbije pelenu, ali ona veli da hoće pelenu. I ja umjesto da je odvratim od toga - stavim. E zato sam se osjećala ko glupača. Srećom, za 2 sata se probudila, tražila tutu i tražila da joj dam gaće.
Danas je ujutro sama tražila tutu.
Kao što sam već napisala ovdje ili na tužionici - trenutak moje slabosti. Jučer sam se isplakala oko raznih tema i danas već živci za pet. Idemo u nove pobjede user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 17
28.7.2010 9:53:45   
njanja
a sad ti na moju temu o regresiji ili fazi (uspavljivanje) user posted image

-Tagore-

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 18
4.8.2010 23:38:00   
Tsmee
Evo da javim malo i status s mojom curkom. Sad sam sigurna - bio je šok na koji smo mm i ja krivo odreagirali jer čim smo je prestali upozoravati da se to ne smije, da se piški u tutu i slično i počeli se ponašati kao na početku odvikavanja - frajerica se u 2 dana vratila starim navikama. I sad smo ponovo potpuno odviknuti od pelena. user posted image
Istina, kao i ranije, kad se zaigra prva joj kap pobjegne na gaćice, ali onda samo konstatiramo "malo ti je pobjeglo", ona kaže "nove gaće", promijenimo gaćice i to je to.

Za dva tjedna ponovo idemo na put, ovaj put malo na selo i ako mi se to opet dogodi, znat ću reagirati. user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 19
   [Obrisani korisnik]
4.8.2010 23:38:48   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Tsmee)
  Neposredna veza do poruke: 20
5.8.2010 7:27:12   
troubled
user posted image user posted image user posted image za curu i mamu koja je otkrila gdje je kvaka user posted image

mi nismo još ni počeli, upravo radi promjena koje se zbivaju i predstoje...regresivni izleti su, u tom slučaju, vjerujem, neizbježni...

Tsmee, tebi medalja za strpljenje user posted image

s obzirom da je mala, objašnjavaje, ispitivanje nije uvijek najrazumljivije...zato je bolje staviti je na tutu, ponekad, bez prethodnog najavljivanja, odobravanja i pristanka...samo je stavi a ona će obaviti što treba...
sjećam se tako je i s paulom bilo...treba na spavanje, bilo bi dobro da se popiši prije toga...hoćeš li - ne, treba li ti -ne...
a kad bih je samo stavila, popišila bi se bez problema...
i, slažem se s njanjom...kad jednom odlučiš i skineš pelenu, najbolje je -nema natrag!....nemoj pokleknuti....sretno! user posted image

imam novi ticker :)

Neposredna veza do poruke: 21
5.8.2010 8:44:55   
njanja
bravooooooo za vas obje!!!!!
Bas mi je drago

-Tagore-

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 22
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!