|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: cista na vratu kod djeteta
7.4.2013 23:11:32   
mala pcelica
maja je dobro,cista ne raste sto je najbitnije,do nje dolazi još u utrobi kad se embrij formira neki "spojevi " izmedju štitnjače i jezika se ne spoje dobro i ostane praznina u kojoj se napravi ta cista ,moze se pojaviti u bilo kojem dobu zivota i zna se vracati poslje operacije,ali ne znam zasto user posted image nadam se da se tebi nece vise vracati user posted image

_____________________________

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu mali vuk ?)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: cista na vratu kod djeteta
13.6.2013 0:25:13   
lunanika
Pozdrav svima koji se borite sa istom ddiagnozom kao i mi. Voljela bih vam ispricat svoje iskustvo jer vidim i sokirana sam kako u Hrvatskoj sve uvijek komplicirano.
živimo u Hr ali u pograničnoj zoni a dijete nam ima po tatai slovensko zdrastveno pa sve obavljamo u Sloveniji. 01.01.2013 god rano ujutro prvi put smo zamijetili Ianu malu kvržicu na sredini vrata.čvrstu tvorevinu.do popodneva je narasla do veličine oraha pa smo otišli na hitnu.zaprimljeni smo bili odmah na vratima bez čekanja( jer smo sa djetetom)u 17 h u 19 h smo imali kompletne nalaze ,napravljen ultrazvuk i diagnozu cista duktus tyroglossus (meridialna cista vrata) koja je u upaljenom stanju. komletno sve detaljno objasnjeno od ljecnika sta to je i da bude potrebna operacija.taj dan krenuli smo sa antibiotikom koji je vec utjecao da se krenula upala povlacit i sa uputnicom rano ujutro na ORL u Maribor.Ujutro smo otisli u Maribor i imali termin operacije i jos jedanput sve detaljno objašnjeno.Znaci u 24 h imali smo sve detaljne informacije koje su nam potrebne.

CISTA DUKTUS TYR. je prirođena enomalija.u 5 tj. starosti fetusa kroz jedan kanal se spušta sjeme štitnjaće.nakon toga taj kanal nema više funkcije zatvara se i nestaje. našim bebanima je ostao taj kanal koji se nakon poroda pretvara u cistu. ono što mi vidimo i osjetimo prstima je samo jedan mali dio tog kanala.on se proteze po cijeloj duzini vrata od štitnjace preko jezicne kosti.Taj kanal(cista nemože sama otić ni pović se nego je jednino riješenje operaciski zahvat.ako se cista ne izvadi postoji šansa sve cešcim i jacim upalama jer svaka bakteriska upala vrata utjece na to da se kanal puni sa gnojnom tekucinom.nakon nekoliko upala može doći do problema sa disanjem i gutanjem.ako se cista ne makne moze nakon mnogo godina pretvorit se u tumor koji nije uvijek bezazlen.znaci operacija je neophodna. ona se nesmije odradit na upaljenoj cisti i moja preporuka je da birate ko ce vam odradit taj zahvat.U tom zahvatu vadi se cijeli kanal i jedan mali dio hioidne kosti(jer je kanal srastao s njim).ako se sve detaljno ne izvadi cista ce se ponovo pojavit,postoji sansa da se rana ne zacijeli od operacije i potreban je jos jedan zahvat koji je puno teze odradit nakon vec jedne operacije.NAJCESCI PROBLEM NAKON OPERACIJE je da se zahvat odradi povrsno jer je ovo jako rijetka pojava pa puno njih na nasoj dijeci to radi prvi put.jako cesto ne izvade tu kost i krenu problemi i dalje...Mi smo iamli termin u Ljubljani 20.05 no dva dana pred termin cista se upalila pa su pod anestezijom odradili ugradnju slamčice kroz koju se cistila cista.ostali smo 5 dana u bolnici(niko nije sijedio na stolici nego smo iamli poseban apartman i ja svoj krevet i obroke) i sada idemo na drugi termin 17 .06. Imali smo tretman ko da smo u hotelu i skompali se sa svim ljecnicima i sestrama koje su visile s nama u sobi.Posjetili nas crveni nosici!!!!
i sve ovo drage moje bez kuverte bez ikakvog placanja vezica ni tete u bolnici...Jednostavno je to njima ljudski....
nadam se da sam kome pomogla sa detaljima jer znam kolko je meni znacilo kad mi se detaljno ispricalo o tome...


(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: cista na vratu kod djeteta
3.8.2017 9:11:33   
Fati
Drage mame, majka sam bebe 2,5 mj starosti kojij je dijagnosticirana kongenitalna lateralna cista vrata. Na JZU UKC Tuzla su na predlozili operativni zahvat za dva mjeseca naime kod nas je to radjeno do sada dva puta na bebamau posljednjih 20g jer je rijetka pojava. Molim sve mame koje su imale iskustva sa ovom pojavom da mi se jave i ukoliko poznaju neku dobru kliniku ili specijalistu doktora da mi jave kako bih mogla potraziti i drugo misljenje. Srdacan pozdrav za sve i unaprijed zahvalna

(Odgovor članu bumbačica)
Neposredna veza do poruke: 53
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:







Anketa


anuska08

Smatraš li da si organizirana osoba?

da, vrlo sam organizirana (24%)

recimo da jesam (56%)

poprilično sam neorganizrana (13%)

potpuno sam neorganizirana (6%)


Broj svih glasova: 112

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!