|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Već pokvaren zubić
19.6.2010 22:21:34   
Ruža
Ušokirala sam se danas. Đurac mi ima pokvaren zubić, dvojka, s prednje strane se napravila rupica. user posted image user posted image  Ma kad prije?
Redovito peremo zubiće vodom, više se igramo, ovaj tjedan nismo jer je bio bolestan pa nisam htjela forsirati. I gledam danas nešto smeđe na zubiću, mislila sam da je od hrane, kad ono rupica?user posted image user posted image
I što sad? Da ga vodim zubaru, nema šanse da mu otvori usta, a kamoli da mu da da pogleda. A ne želim ga ni istraumatizirati zubarom još.
Kako je to već moguće? Kad su se vašima krenuli kvariti mliječni zubići?
Kako da spriječim daljnje širenje?

Samo luda mama...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Već pokvaren zubić
19.6.2010 22:25:22   
ninolina
sad kad te slušam tako ej mojoj ivi odjednom...strašno...do 4 godine lijepi prekrasni svi zubići a onda dvojka crni...vodili je zubaru ali kod nas neće ništa raditi maloj djeciuser posted image ...s vremenom ju je počeo boliti trbuh kad ono glisteuser posted image user posted image ...i taj zubić propao zbog njih...tako nam je pedijatrica rekla jer su joj svi ostali zdravi

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 2
19.6.2010 22:26:44   
mirna
Ne perete zube s pastom s fluorom? Nabavi je onda sto prije... Mi imamo elmex za mlijecne zube, preporucam ti je! Mozes ju kupiti u dm-u ili mulleru.

Ja sam nedavno primjetila odtraga jednu malu crnu tockicu, ali sada to jos vise cetkamo pa se nadam da ce nestati. Inace su nam svi zubici b.p.

Naruci se kod zubara s malim pa se konzultiraj...

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 3
19.6.2010 22:26:55   
Anoniman
ne znam, moja je P. tek prije dva tjedna popravila zub, mliječni, al njoj je bilo full zabavno kod zubara i sva ponosna je došla doma, tako da nabaci pozitivu najmaksimalniju i odvedi ga zubaru, reci mu da će se malo igrati tamo i sve 5 - možda neće trebati popravljati, al bar nek ga pogleda.... hug

(Odgovor članu Ruža)
  Neposredna veza do poruke: 4
19.6.2010 22:30:28   
dikac
probaj ga odvesti kod zubara, možda dobiješ kakav koristan savjet, a ako je dječji zubar, možda ga uspije pridobiti da mu otvori usta bez onog traumatičnog iskustva

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 5
19.6.2010 22:36:03   
Ruža
Jel nisu sve paste za dob tek od 2 godine?user posted image
On nema još dvije, zato mi to i je nekako prerano.
A joj, baš me rastužio taj zubić.user posted image
Jedno vrijeme čak sam mu i davala one tabletice s fluorom, ali onda su mi rekli da mu ih ne dajem rastopljene, nego tek onda kad ih bude sam znao žvakati.
A presitne su pa me strah da mu se ne zaleti.

Samo luda mama...

(Odgovor članu dikac)
Neposredna veza do poruke: 6
19.6.2010 22:39:45   
CallamityJane
mi odavno peremo zubice sa pastom user posted image
a Ruzo gdje si kupila te tabletice? i moze li bez recepta i ako ti nije bed da mi napises puni naziv?

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 7
19.6.2010 22:42:22   
mirna
Nisu Ruža... Sada mi je žao što nisi prije pitala. Na ovoj mojoj pasti piše od prvog zubića do 6. godina.

Dok nije znao ispljunuti sam ja kupovala zubnu pastu od welede koja je bez fluora i još neku u ljekarni, koja se isto može progutati. Ali čim sam ga naučila ispljunuti počeli smo sa elmex. Peremo svaki dan dva puta... Za sada su rezlutati dobri.

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 8
19.6.2010 23:01:55   
Ruža
Uzet ću tu pastu Mirnić. Ma na svakoj koju sam gledala piše da nije za djecu ispod dvije godine.user posted image
Evo ove smo tabletice uzimali, na preporuku mog zubara. Već sam ovdje pisala o njima. Ja bi ih otopila u žlićici i davala mu tako.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:uTqCfrwW5j4J:www.belupo.net/Default.aspx%3Fsid%3D317%26ShowNonOTC%3Dtrue+tabletice+s+fluorom+belupo&cd=1&hl=hr&ct=clnk&gl=hr

Samo luda mama...

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 9
20.6.2010 7:02:03   
troubled
ja magdi perem zubiće sa colgate smiles, ages 0-2, dakle, postoji pasta za bebiće i magdi je vrlo ukusna user posted image user posted image user posted image  
iskustvo s tako ranim kvarenjem zubića nemam...ali mislim da ne može štetiti da ga odvedeš stomatologu...vjerojatno neće ništa popravljati, ali može premazati nekom specijalnom mješavinom koja će pomoći...
ne boj se trauma...zato ti ideš  s njim...da se provozate na stolici, da vidi kako patak pije vodu itd....a i stomatolozi, bar većina, imaju načina kako opustiti malu djecu...čisto da se navikne i da se ne bude strašio onda kad će mu zaista nešto i popravljati...(a to će vjerojatno biti tek za koju godinu)

anyway...pasta ti ni nije bitna...bitno je četkanje...i izbjegavaj sokove...navečer nakon četkanja zubića, pa sve do ujutro, ništa ili samo obična voda...

imam novi ticker :)

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 10
20.6.2010 10:12:48   
Viky
joj,draga moja...ja bi ti o tome mogla pisati danima...
naime mojoj su se jako rano počeli kvariti i svi prednji zubi su joj pojedeni.Sad ima 6 god i več je tri zuba pod injekcijom vadila(krnje) i stalno smo kod zubara.Dugo se nije dala,ali uz veliki trud prekrasne zubarke sada idemo bez problema(iako se zadnji put jako plakala).
Ja bi ti preporučila da kreneš polako zubaru i da se počne polako privikavati,jer će mu dugo trebati da se opusti,a do tada će se zubići kvariti.
Sretno!

Tara 22.3.2004

"Bogatstvo se smiješi onima koji se osmjehuju"

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 11
20.6.2010 10:25:46   
BUMBI
A joj..nemam ti nikakav pametan savjet dati jer nismo još imali s tim problema

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Viky)
Neposredna veza do poruke: 12
   [Obrisani korisnik]
20.6.2010 10:29:37   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Ruža)
  Neposredna veza do poruke: 13
20.6.2010 10:33:37   
BUMBI
Cvrle gdje ti vodiš A?
Ja stalno razmišljam gdje da ga odvem kad budemo prvi put išli?

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 14
   [Obrisani korisnik]
20.6.2010 10:39:52   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu BUMBI)
  Neposredna veza do poruke: 15
20.6.2010 11:15:22   
ejmama
IZVORNA PORUKA: troubled

ja magdi perem zubiće sa colgate smiles, ages 0-2, dakle, postoji pasta za bebiće i magdi je vrlo ukusna user posted image user posted image user posted image  

I mi imamo tu

H 07 E 09

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 16
20.6.2010 11:30:36   
MaTana
IZVORNA PORUKA: ejmama

IZVORNA PORUKA: troubled

I mi imamo tu

I mi i da, jako je ukusnauser posted image user posted image

princeza br.1 - 18.11.2008,
princeza br.2 - 16.04.2013

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 17
20.6.2010 13:14:32   
Zvonki
Mislim da je više riječ o genetici (ako ti ili tm imate slabje zube). Sumnjam da Đurac spava s bočicom zaslađenom soka i da ne četkate zubiće. Dakle, moguće genetika. Stoga, što prije ga navikavaj na odlaske (prvih par puta nemojte raditi ništa što će ga uplašiti). Znam ,bit će teško ali kad jednom stekne povjerenje u zubara neće mu biti problem.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu MaTana)
Neposredna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!