|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Uspavljivanje
28.7.2010 9:53:14   
njanja
Sad ja imam pitanje tj treba mi savijet šta da radim.... Naime, jan se od 19 mj uspavljuje sam u krevetiću, ja mu pustim onu zvjezdicu koja baca svjetlo i svira mjuzu i on se uspavljuje i osim što smo se prvih mjesec dana malo borili jer je divljao u krevetu, dizao se i slično, od tada se uspavljivao u roku od cca 20 minuta-max 30 minuta i to atko da bi malo pričao (mrmljao), malo čitao knjigicu i zaspao bi, a najvažnije naučio je tako spavati cijelu noć....U to vrijeme, ja bi stigla se otuširati, popeglati, staviti veš ili samo čitati knjigu pa mi je to bilo super....Uglavnom, zadnjih dana, mu treba da zaspi po 1 h...ne smeta mene što on 1 h priča, ali kako smo duže vani jer je ljeto, dok ga stavim je 22 h i onda zaspi tek oko 23 h i po meni je to malo prekasno, a da ne pričam da je i počeo divljati u krevetu opet....I sad, mi ga dođemo opomenut, ništa....Čak sam ga i dovela kod nas u dnevni boravak, a on plače i uzima me za ruku i vodi natrag u sobu, dođe pred kinderbet i diže ruke u zrak da ga stavim unutra...i ja ga stavim, a on opet divlja..... Sada, šta raditi? da li da ga ignoriram?da li da ga stvaim u 9 spavati pa nek divlja?Da li da ga opominjem , vičem na njega??  Ono što nikako neću je vratiti se na staro, a to je da ga ja uspavljujem, jer se 6 mj sam uspješno uspavljivao.....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-
Neposredna veza do poruke: 1
   [Obrisani korisnik]
28.7.2010 9:56:47   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Uspavljivanje
28.7.2010 10:04:15   
njanja
ali idemo kansije spavat već cca 1,5 mj, a počeo je zezati prije nekoliko dana....možda vezano što je bio bolestan?? pa nije bio u vrtiću pa mu dan nije po šabloni?? i svako ljeto smo pomicali spavanje na kasnije da bi što duže mogli biti vani i da iskoristimo vrijeme, jer zimi smo ionako doma pa mi je glupo ljetne tople večeri ne iskoristiti do 20.30-21 h na moru.....i svaku zimu smo se vratili na ranije spavanje...tako da mislim da nije do toga....

-Tagore-

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3
28.7.2010 10:06:32   
Tsmee
Ajoj draga, jesi me prozvala... user posted image
Ja sam ti po tom pitanju grozna, prava mama malog razmaženca. Malena se nikad nije sama uspavljivala i uopće si ne mogu tako nešto zamisliti jer čim ja izađem iz sobe urla za mnom "mama, malma" i izmišlja pjesmice koje joj treba pjevati. Pa se onda sjeti da bi ona ipak tau i tak se uspavljujemo. 10-30 minuta svaku večer. I to je nešto čega se trebamo riješiti, ali uz sve prilagodbe i šokove koji je čekaju uskoro, mislim da će to još dugo pričekati user posted image
A što se tiče Jana, rekoh nemam iskustva, ali se slažem s tobom da se ne vraćaš na staro. Ja bih vjerojatno probala biti "stroga" i dosljedna jednom kad postavim pravilo. Možda da ga pustiš par dana da "divlja" i u potpunosti se ne obazireš na njega jer ako stalno ulaziš i nešto mu govoriš, on si je baš zanimljiv pa mu je to vjerojatno fora. probaj par dana ne opominjati pa vidi skraćuje li se vrijeme za spavanje.
E da, i obrati pažnju na to što radite prije spavanja. Meni je psihologinja još davno rekla da malenoj nikako ne dajem crtiće prije spavanja, nema muzike, vesele igre i slično jer ih to razbudi. Zato mi nešto prije osam idemo na kupanje, zatim polako oblačenje (nastojim da je i svjetlo već malo prigušenije), onda u dnevnoj sobi popijemo mlijeko, uzmemo medu, damo si pusu i ona sama već ulazi u krevet. I stvarno sam primijetila što smo "bliže" tom ritualu svaku večer to ona brže zaspi. Ako nam npr. budu gosti i sl. treba joj duže. Samo nama fali još onaj dio uspavljuje se SAMA . user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 4
   [Brisano sporočilo]
28.7.2010 10:07:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 5
28.7.2010 10:08:55   
Tsmee
IZVORNA PORUKA: njanja

ali idemo kansije spavat već cca 1,5 mj, a počeo je zezati prije nekoliko dana....možda vezano što je bio bolestan?? pa nije bio u vrtiću pa mu dan nije po šabloni?? i svako ljeto smo pomicali spavanje na kasnije da bi što duže mogli biti vani i da iskoristimo vrijeme, jer zimi smo ionako doma pa mi je glupo ljetne tople večeri ne iskoristiti do 20.30-21 h na moru.....i svaku zimu smo se vratili na ranije spavanje...tako da mislim da nije do toga....

Evo, ko da sam prije vidjela tvoju poruku. Mislim da je to svakako moguće, kako sam i napisala. Ali nije sigurno samo to jer bi se inače događalo vikendom.
A što se tiče pomicanja spavanja, mi smo malenu na moru "rastegli" skroz do 22h, a opet se za dva dana vratila čim smo došli u Zg.

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 6
28.7.2010 10:26:00   
njanja
IZVORNA PORUKA: Tsmee

E da, i obrati pažnju na to što radite prije spavanja. Meni je psihologinja još davno rekla da malenoj nikako ne dajem crtiće prije spavanja, nema muzike, vesele igre i slično jer ih to razbudi. Zato mi nešto prije osam idemo na kupanje, zatim polako oblačenje (nastojim da je i svjetlo već malo prigušenije), onda u dnevnoj sobi popijemo mlijeko, uzmemo medu, damo si pusu i ona sama već ulazi u krevet.
 Uvijek isto....praktrički od kada se rodio isto...Dakle-popije bocu, pomazimo se, onda idemo puniti kadu pa se malo u kadi poigra i otušira, uđemo u sobu, obuče se u piđamu i u krevet....dakle, to već mjesecima isto....čak zadnja 2-3 mj sam dođe do kreveta, ja ga presvučem na presvlačilu, spustim na pod i onda on pruža ruke da ga dignem u krevet...znači točno zna da ide spavanje.... Razmišljala sma o tome da ga večeras stavim u 9, 9.30 pa neka divlja 1 h....i da ignoriram..... Do sada je uvijek uspijevalo kada bi se zaigrao da uđem u sobu i da mu kažem: NOĆ JE ZA SPAVANJE; DAN ZA IGRANJE, ti si veliki dečko....nakon toga bi zaspao.... a sada divljači....jučer sam ga klepila po guzici nakon 1 h i nakon toga je zaspao....pa si ja mislim pa šta mu treba po guzi da bi zaspao???? ne želim to....

-Tagore-

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 7
28.7.2010 10:31:14   
Tsmee
IZVORNA PORUKA: njanja

IZVORNA PORUKA: Tsmee

E da, i obrati pažnju na to što radite prije spavanja. Meni je psihologinja još davno rekla da malenoj nikako ne dajem crtiće prije spavanja, nema muzike, vesele igre i slično jer ih to razbudi. Zato mi nešto prije osam idemo na kupanje, zatim polako oblačenje (nastojim da je i svjetlo već malo prigušenije), onda u dnevnoj sobi popijemo mlijeko, uzmemo medu, damo si pusu i ona sama već ulazi u krevet.
 Uvijek isto....praktrički od kada se rodio isto...Dakle-popije bocu, pomazimo se, onda idemo puniti kadu pa se malo u kadi poigra i otušira, uđemo u sobu, obuče se u piđamu i u krevet....dakle, to već mjesecima isto....čak zadnja 2-3 mj sam dođe do kreveta, ja ga presvučem na presvlačilu, spustim na pod i onda on pruža ruke da ga dignem u krevet...znači točno zna da ide spavanje.... Razmišljala sma o tome da ga večeras stavim u 9, 9.30 pa neka divlja 1 h....i da ignoriram..... Do sada je uvijek uspijevalo kada bi se zaigrao da uđem u sobu i da mu kažem: NOĆ JE ZA SPAVANJE; DAN ZA IGRANJE, ti si veliki dečko....nakon toga bi zaspao.... a sada divljači....jučer sam ga klepila po guzici nakon 1 h i nakon toga je zaspao....pa si ja mislim pa šta mu treba po guzi da bi zaspao???? ne želim to....

Šokirala si ga. Ali to ti upali jednom ili par puta... Mislim da ti je ignoriranje dobar plan B. Slažem se s elinom mamom, ako baš počne urlati kažeš mu onako u prolazu da si tu, ali ne ulaziš i ne daješ mu pažnju. Trebalo bi upaliti. A ako ne upali, idemo za par dana na plan C. Samo trebaš nekog da ga smisli user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 8
28.7.2010 12:32:15   
lilia
Ako ide ujutro u vrtić onda mu je to malo sna, premali je da zaspi tek u 23, stavi ga ranije pa nek divlja a ti se probaj što manje obazirati pa valjda će mu dosaditi. Ako nije izigran onda će se izmorit sam i zaspati. Ako vidiš da to radi samo da privuče vašu pažnju, morat ćeš drukčije postupati ali ćeš barem znati do čega je. 
Velika je stvar da ide sam spavati tako da ustraj i dalje u tome.user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 9
28.7.2010 13:05:45   
Imra
da je pospan zaspao bi brzo, ne bi imao snage za sat vremena divljanja po kreveticu tako da ne mislim da ga trebas ranije stavljati na spavanje
sto se tice vremena kada spava meni je to sasvim ok,nisu sva djeca ista i ne treba im isto sna,npr.moja D ide spavati oko 22, a budi se najkasnije do 10, dok kod moje prijateljica curica ide spavati oko ponoci, a ustaje vec u 7 ujutro

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 10
28.7.2010 13:10:16   
njanja
zaboravila sam napomenut da on kada god ide spavati, on se u 95 % slučajeva budi SAM ujutro oko 7, 7.30....znači, mi ga budimo jako rijetko, samo ako nekamo žurimo pa moramo ranije krenuti, a on budi nas

-Tagore-

(Odgovor članu Imra)
Neposredna veza do poruke: 11
29.7.2010 9:31:18   
L.P.
Možda bude preumoran pa se ne može umiriti.Ako se prije spavanja aktivnije igra npr.trči,skače ili slično,ili možda gleda crtiće možda se ne može umiriti kad legne u krevet.Može biti i da ti se nečega uplašio.Nadam se da će brzo proći i da će opet lijepo zaspati.

Evo sad sam pročitala da imati super rutinu prije spavanja.Stvarno neznam,možda se ipak nečega uplašio.Tako je i meni Nina jednom dok nisam shvatila u čemu je problem.

< Poruku je uredio L.P. -- 29.7.2010 9:34:00 >

Nina rodjena 12.11.2006,
braco Marko 7.4.2009.
braco Ivan 2.5.2010.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 12
29.7.2010 10:01:50   
njanja
jučer je isto trajalo 1 h, ali je bio puno manje aktivan, nije divljao.... mislim da znam u čemu je stvar: zvjezdica koja mu svira ga je počela previše zabavljati (do sada ga je ona uspavljivala, a sad mu odvlači pažnju).... kad sma ju ugasila se umirio i zaspao...trealo mi je 1 h da to skužim...probamo večeras bez sviralice user posted image

-Tagore-

(Odgovor članu L.P.)
Neposredna veza do poruke: 13
29.7.2010 11:18:21   
Tsmee
Držim fige user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 14
29.7.2010 22:54:43   
njanja
izgleda da sam ispravno pogodila...danas sam ga pustila 10 min sa zvjezdicom, divljao ko lud...nakon 10 min uzela mu zvjezdicu i upalila mu onu lampicu koja se usteka u struju da nije kompletno u mraku i uspavao se za 20 min sam, s time da sam 2 x dosla i rekla da ga volim i da sam tu, ali da ne volim kada divlja u krevetu i da je vrijeme za spavanje...  

-Tagore-

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 15
29.7.2010 22:56:10   
Tsmee
user posted image user posted image user posted image  za tebe i Jana!

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 16
29.7.2010 23:04:23   
njanja
hvala, ali to cemo tek vidjeti...ne znam sto mu bi, 6 mj se ssuper uspavljivao i nista se nije promijenilo i eto ga na sad....a mozda malo zakasnjela reakcija na muzev odlazak i dolazak iz amerike???? pa privlaci njegovu paznju da opet ne ode????tko bi ga znao...glavno da smo mi otkrili da nam zvjezdica nakon pune 2 godine vise nije prijateljica za spavanje

-Tagore-

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 17
29.7.2010 23:11:11   
Dora04
Blago tebi, meni Dora još ni sad ne ide sama spavati a o K. da i ne govorim. Mi sve tri idemo u krevet, uglavnom brzo zaspu i onda ih razmještamo svaku u svoj krevet. Ja sam isto primjetila da Katja zaspi čim joj se zvijezda ugasi.

DORA 27.07.2004.
KATJA 23.11.2008.

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 18
1.8.2010 23:28:08   
njanja
to je to!!!
Zvjezdica je bila kriva za sve i razigravala ga....
Cisto mame koje koriste zvjezdicu da znaju ako im djeca polude prije spavanja najednom :) neka odmah probaju bez zvjezdice :) :)

-Tagore-

(Odgovor članu Dora04)
Neposredna veza do poruke: 19
5.8.2010 13:16:06   
ELENA35
Njanja,baš mi je drago da ste ponovo ulovili ritamuser posted image ,zločesta zvjezdicauser posted image user posted image .Joj mogu zamisliti kako ti je bilo..Ja još nisam došla do te faze da se sami uspavljuju,i strašno mi je krivo kad čujem mame oko sebe koje imaju manju djecu da se te male bebe same uspavljuju i da ne rijetko spavaju sami u svojim sobicama...
Kod mene je od prvog dana uspavljivanje na rukama,i to treskajući,ne daj Bože sjediti,već i hodatiuser posted image ..uspjela sam sada nekako sjedećki cupkati na krevetu pa ih to kao brže uspava,ma luda sam od toga..Neće čuti ni S ni J da ih spustim u kindač pa da se sami uspavljuju,a kako je krenulo neće do školeuser posted image user posted image user posted image .
Ma da me samo vidite pukle bi od smijeha,čak sam Vedrani u sobi cupkajući strgala podnicuuser posted image ..trebala bi si kupiti trampolin,valjda bi onda odmah zaspaliuser posted image user posted image

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 20
5.8.2010 23:03:56   
CallamityJane
bravo njanjouser posted image
mi prije spavanja okupamo se, jedemo i onda peremo zubice i citamo pricu i samo joj kazem da spava sad i ona se folira da spava, zatvori oci i hrce kao i tako i zaspi
Mozda da i ti Janu kazes da se pretvara da spava pa mozda i njega zavara i zaspi pretvarajuci se?

(Odgovor članu ELENA35)
Neposredna veza do poruke: 21
5.8.2010 23:27:45   
njanja
callanhoe,thx za savijet, ali rijesili smo...zvjezdica svira 10 min i nakon toga ostaje u malom svjetlu, onom koje se usteka u uticnicu, a soba je u mraku sva...
bila je faza....

elena, jan i sara su ti jos premali, ja sam osjetila da je jan spreman sa 19 mj, a stvar je bila da sam zapravo ja bila spremna za taj korak....

-Tagore-

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 22
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!