njanja
|
Sad ja imam pitanje tj treba mi savijet šta da radim.... Naime, jan se od 19 mj uspavljuje sam u krevetiću, ja mu pustim onu zvjezdicu koja baca svjetlo i svira mjuzu i on se uspavljuje i osim što smo se prvih mjesec dana malo borili jer je divljao u krevetu, dizao se i slično, od tada se uspavljivao u roku od cca 20 minuta-max 30 minuta i to atko da bi malo pričao (mrmljao), malo čitao knjigicu i zaspao bi, a najvažnije naučio je tako spavati cijelu noć....U to vrijeme, ja bi stigla se otuširati, popeglati, staviti veš ili samo čitati knjigu pa mi je to bilo super....Uglavnom, zadnjih dana, mu treba da zaspi po 1 h...ne smeta mene što on 1 h priča, ali kako smo duže vani jer je ljeto, dok ga stavim je 22 h i onda zaspi tek oko 23 h i po meni je to malo prekasno, a da ne pričam da je i počeo divljati u krevetu opet....I sad, mi ga dođemo opomenut, ništa....Čak sam ga i dovela kod nas u dnevni boravak, a on plače i uzima me za ruku i vodi natrag u sobu, dođe pred kinderbet i diže ruke u zrak da ga stavim unutra...i ja ga stavim, a on opet divlja..... Sada, šta raditi? da li da ga ignoriram?da li da ga stvaim u 9 spavati pa nek divlja?Da li da ga opominjem , vičem na njega?? Ono što nikako neću je vratiti se na staro, a to je da ga ja uspavljujem, jer se 6 mj sam uspješno uspavljivao.....