|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Tko je nedavno rodio u Petrovoj? 28.8.2010 10:54:30
|
|
|
|
martina33
|
Cure,zanima me sljedeće.. Namjeravam rodit u Petrovoj kao i prvi puta pa me zanima koju vrstu ctg-a sad koriste na porodu? Naime,prije 11 godina,kad sam došla u bolnicu rodit, klincu su spojili žice od ctg-a direktno na glavu,a vani su meni to zavezali žnirancem za bedro...Doktor je to spajao s nekom ogromnom željeznom štangom i govorio:"Aha,tu nećemo jer mu je tu oko,aha,tu nećemo jer mu je tu nosić,aha,tu ćemo..."...Skoro me šlag strefil kad sam skužila kam te žice s mog bedra idu-direktno unutra...Naravno,tada su se sva djeca rađala sa ogromnim ranama na tjemenu (valjda ih je spržila ta struja),tu je nastala duboka krasta i mom malom sad na tom mjestu ne raste kosa jer mu je ostao veliki ožiljak ...Tak nešto nehumano nisam nikad doživjela i ne mislim ponovo... Hvala na odgovorima
< Poruku je uredio martina33 -- 28.8.2010 11:03:33 >
|
|
|
|
|
RE: Tko je nedavno rodio u Petrovoj? 28.8.2010 11:07:28
|
|
|
|
Ninaa
|
Ja sam rodila u Vingoradskoj i imala sam na trbuhu neke ko male krugiće i to je bilo spojeno na monitor i ništa drugo i u doticaju s djetetom nije bilo. Neznam jel moraš ići tamo roditi, ne želim te plašiti ali sve žene koje ja znam a tamo su rodile su jako razočarane s osobljem. Svatko ima svoju priču i ne mora biti istinita ali ja sam tak čula. U svakom slučaju sretno i nadam se da je od cura netko nedavno rodio tamo pa će reći svoja iskustva.
|
|
|
RE: Tko je nedavno rodio u Petrovoj? 28.8.2010 11:21:35
|
|
|
|
BruMa
|
Ja sam imala prvo na trbuhu ctg spojen,a kad su mi probušili vodenjak spojili su isto tak na bebinu glavu,ali to je za čas otpalo,pa su mi stavili opet na trbuh.
|
|
|
RE: Tko je nedavno rodio u Petrovoj? 28.8.2010 11:26:08
|
|
|
|
martina33
|
Pa kaj tu tehniku samo koriste u Petrovoj?!Nisu normalni...
|
|
|
|
|
RE: Tko je nedavno rodio u Petrovoj? 28.8.2010 13:32:05
|
|
|
|
martina33
|
kaj to možda ima veze s bušenjem vodenjaka?meni su ga isto probušili u bolnici i onda stavili te žice...
|
|
|
|
|
RE: Tko je nedavno rodio u Petrovoj? 28.8.2010 22:50:04
|
|
|
|
Leluška
|
Oooo, nikad još nisam čula da ctg kopčaju drito na glavu djeteta!!!! Uvijek i svima u Merkuru, koliko ja znam, su stavljali na trbuh! i to s nekim remenom, čini mi se (meni barem)...
|
|
|
|
|
RE: Tko je nedavno rodio u Petrovoj? 28.8.2010 23:03:04
|
|
|
|
MiniMama
|
ja sam prije 15 mjeseci rodila u petrovoj. imala sam normala ctg iz ovog stoljeca. ali nije radio kako spada jer po tom ctg-u ja uopce nisam imala trudove. i bili bi me poslali doma da nisam tamo digla bunu. ne idi u petrovu ako nemas neku vezu tamo. petrova je mesnica. ja sam imala debelu vezu, cak je i bratov prijatelj bio dezuran pa opet imam stosta za prigovoriti ostatku osoblja. ali ja sam imala lagan porod pa se nemam sta zaliti i sve je na kraju bilo super. ali ponavljam, u petrovu ne idi ako nemas fakat neku dobru vezu iza sebe. sta da ti kazem, tamo na ulazu sam cekala da me sestre zavedu valjda tri dana jer su one trazile apartman u biogradu. i mos se slikat. trudovi na 3 minute, ali hebe se njih. i ponavljam, imala sam jako dobru, debelu, najdeblju vezu s dvije strane. dvoje ljudi je urgiralo za mene i oboje su bili dezurni tu vecer kad sam ja rodila.
|
|
|
|
|
RE: Tko je nedavno rodio u Petrovoj? 29.8.2010 11:13:18
|
|
|
|
Jo.Ko
|
ja sam rodila u petrovoj prije 10 dana. normalan ctg su mi stavili (crni krug zakvacen s gumicom oko mene i zicom spojen na stroj) sto se tice rađaone i ljubaznosti bila sam jako zadovoljna. sestre na odjelu uopce ne zelim komentirati....
|
|
|
|
|
RE: Tko je nedavno rodio u Petrovoj? 29.8.2010 12:08:24
|
|
|
|
maminangel
|
Također rodila u Petrovoj prije četiri godine,inducirani porod,bušenje vodenjaka ali i normalan ctg,,u rađaoni sam imala vezu pa je sve dobro bilo ali na odjelu babinjača blago rečeno katastrofa,nehumani uvjeti,bilo nas je 8 u sobi,sestre neljubazne,,ALI..čula sam da se radi novi odjel i da bi uskoro trebao biti gotov pa ako bude kao oni na održavanju u prizemlju(a trebao bi biti) to će biti super. Klimatizirane sobe sa wc i tuš kabinom,ormarima za svaku poseban sa ključem,i lcd na zidu.. E sad dali netko zna kakav je trenutačno odjel za babinjače u Petrovoj ovaj zamjenski i dali su bebe sa mamama????
|
|
|
|
|
RE: Tko je nedavno rodio u Petrovoj? 29.8.2010 12:48:20
|
|
|
|
martina33
|
prvi put sam rodila u Petrovoj jer je to bilo neko poslijeratno vrijeme i svi aparati iz donacije su više-manje išli u petrovu po čemu su imali tada najbolju neonatologiju...to mi je jedino bilo važno,tj.ako se nešto dogodi djetetu da ima najbolje uvjete i njegu...a lako za mene,ja ću par dana preživjet...tako sam razmišljala tada i tako razmišljam i danas...a i moja doktorica koju iznimno cijenim i koja mi vodi trudnoću radi u petrovoj... mislim da svaka bolnica ima svoj plus i minus... ja osobno nisam imala iskustva s bezobraznim osobljem,ali uvjeti su bili grozni(10 nas je bilo u sobi i imali smo 2 tuša i 2 wc-a na nas 100)...bljak.. prije mjesec dana sam ležala na PT2 koji stvarno izgleda kao da si došao kod Podobnika...Fenomenalno i prekrasno...tako optimistično i svijetlo..u takvim uvjetima nije problem ležat u bolnici...I osoblje je bilo super... Ono gore kaj preuređuju će biti otvoreno za Novu godinu,cca...babinjače su raspoređene posvuda i nije im baš lijepo...jedna polovica hodnika se uređuje pa će se tek onda druga polovica uređivat...cure koje su rodile u 7.mjesecu kažu da im je bilo grozno vruće jer gore nema klime...rekl su ovako:"cijedi ti se dolje,cijedi ti se iz cica,cijedi ti se s glave.."..prekrasno,zar ne?
|
|
|
|
|
RE: Tko je nedavno rodio u Petrovoj? 29.8.2010 12:53:36
|
|
|
|
martina33
|
e da,još sam čula da Petrova neće imati baby room,barem za sada ....a kad se sve to uredi,tko zna? svaka čast baby roomu,ali ja sam od svojih prijateljica čula da je to samo mučenje jer su bile užasno iscrpljene...pedijatar koji živi ispod mene i radi na rebru rekao mi je da imaju toliko djece sa svetog duha sa sepsom samo zahvaljujući baby roomu...
< Poruku je uredio martina33 -- 29.8.2010 12:55:05 >
|
|
|
|
|
RE: Tko je nedavno rodio u Petrovoj? 30.8.2010 0:18:07
|
|
|
|
maminangel
|
Sad si me baš utješila ,a ja se ponadala da bude gotovo prije,da bude lijepo kao na pt2(i ja sam tamo ležala).Slažem se s stobom da nije baš prezgodno da je bebač 24 sata stobom a ti onako izmrcvarena nemožeš ni sebi pomoći..
|
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!