|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Test trudnoće
12.3.2013 19:19:42   
niky88
Kod sumnje na trudnoću, najveći broj žena prvo uradi test trudnoće, pa tek onda ide ginekologu.

Testovi trudnoće mjere koncentraciju hormona HCG (humani koriongandotropin) u urinu.

Vrijednost ovog hormona trudnoće se povećava već kratko nakon oplodnje jajne ćelije a najveća vrijednost je između 7. i 12. sedmice trudnoće.

Test se može uraditi već od prvog dana kašnjenja menstruacije.

Takozvani rani ili pre- testovi su osjetljiviji i reaguju i na male količine hormona u urinu, te mogu pokazati trudnoću i 4 dana prije termina menstruacije.

Žene bi trebale raditi test trudnoće ujutro, sa prvim urinom nakon ustajanja jer je u njemu HCG koncentracija najveća.
Testovi su uglavnom dovoljno osjetljivi da mogu mjeriti i manje količine hormona, ali mjerenje sa prvim jutarnjim urinom daje dodatnu sigurnost da će test imati pravi rezultat.

Ukoliko prije testa popijete veliku količinu tečnosti, postoji opasnost da test bude pogrešno negativan, posebno u prvim sedmicama trudnoće.
Hormon je tada jako razrijeđen u urinu, tako da i pored trudnoće ne može preći graničnu vrijednost testa.

Testovi se mogu kupiti u apotekama i nekim drogerijama.
Postoje različiti modeli, neki digitalni mogu čak pokazati i sedmicu trudnoće.

Ukoliko se test pravilno koristi, njegovi rezultati su tačni.

Ako vam test pokaže pozitivan rezultat, odmah zakažite termin kod ginekologa koji će onda i potvrditi trudnoću.

David 2008.
Lena 2010.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Test trudnoće
12.3.2013 19:26:34   
snowwhite
dobar tekst,izaziva sjetu i osmijeh na licu user posted image

(Odgovor članu niky88)
Neposredna veza do poruke: 2
12.3.2013 19:28:36   
Afrodita83
To piše na svim uputama za testove user posted image

(Odgovor članu snowwhite)
Neposredna veza do poruke: 3
12.3.2013 20:37:11   
Tina 21
user posted image

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 4
13.3.2013 7:08:00   
cuba
user posted image

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu Tina 21)
Neposredna veza do poruke: 5
1.4.2013 22:42:52   
parijanerica
Bok ekipa..ja sam nova na forumu....
Zanima me da li postoji mogucnost za trudnocu ako decko nije svrsio u mene , a bili su mi plodni dani ?
U zsdnje vrijene jako puno jedem,umaram se,bolovi u ledima i donjem djelu trubuha,puno imam sline...
Molim Vas pomozite!!!jos rano mi jeda test napravim

(Odgovor članu niky88)
Neposredna veza do poruke: 6
2.4.2013 4:04:55   
mišica 666
postoji mogučnost jer nekad u sjemenovodu ostane malo sperme od prije koja tjekom odnosa može izaći prije svršavanje. male su šanse ali ipak postoji mogučnost.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu parijanerica)
Neposredna veza do poruke: 7
2.4.2013 7:25:13   
mamacita

IZVORNA PORUKA: parijanerica

Bok ekipa..ja sam nova na forumu....
Zanima me da li postoji mogucnost za trudnocu ako decko nije svrsio u mene , a bili su mi plodni dani ?
U zsdnje vrijene jako puno jedem,umaram se,bolovi u ledima i donjem djelu trubuha,puno imam sline...
Molim Vas pomozite!!!jos rano mi jeda test napravim

O, da, postoji sansa i te kakva, posebno ako su ti bili plodni dani. Dovoljna je samo kapljica sperme, a to se nadje na vrsku muskog spolovila cak u za vrijeme predigre (od puste zelje).

(Odgovor članu parijanerica)
Neposredna veza do poruke: 8
20.4.2013 14:45:57   
hkajo
Bok nova sam ovdje. Ovako nakon 2 dana kašnjenja M sam napravila test ono -, onda nakon 6 dana opet-,9 tog dana mi je pokazao slabi + sva sretna kad ono 10ti dan dobijem. Nije mi jasno kako je mogao pokazati +a onda dobijem. Inace mi nikaf ne kasni mozda 1 dan sim tam. Pocela sam piti elevit za trudnice jer tako mi je ginic rekao da ih pocnem piti odmak 1 mj kad krenemo raditi na bebi, da mi nije zbog toga sve tako i pokazao se +user posted image

(Odgovor članu niky88)
Neposredna veza do poruke: 9
20.4.2013 15:58:52   
perlica55
hkajo dobro došla i čimprije postala user posted image
Trudilice sa RR su često imale user posted image a onda
bi nakon par dana dobile mengicu. Ukoliko
mengica bude obilna, moguće da si imala
biokemijsku trudnoću. Curke koje očekuju
pozitivan testić druže se na temi Odbrojavanje,
pa bi nam se mogla pridružiti, ukoliko želiš.
Sretno!!

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu hkajo)
Neposredna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!