|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sjedenje...
3.6.2010 18:44:12   
MKata
...s TRI MJESECA!!!

Kaže mama da njeno dijete samo sjeda, ona user posted image stavi u poluležeći, a user posted image se diže za sjesti i onda ona pusti.

Zanima me je li to moguće? Može li stvarno user posted image od 3 mj sama sjediti?

On ne voit bien qu''''avec le cœur ; l''''essentiel est invisible pour les yeux.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Sjedenje...
3.6.2010 18:56:24   
ines
Moguče i moj mali se dizo kad mu daš ruke kao potporu ali to mislim da nije baš dobro i nisam dala. Sjetimo se prije su djeca do šest mjeseci bila u jestuku. Ali sve je to individualno kod njih i ono što mogu sami ne treba im braniti. Sve super ali ne vjerujem da može ostati samo djete sjediti.

Mama dva mala anđela!

(Odgovor članu MKata)
Neposredna veza do poruke: 2
   [Obrisani korisnik]
3.6.2010 20:01:26   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ines)
  Neposredna veza do poruke: 3
3.6.2010 20:13:11   
MKata
Ma sjedi i moj kad ga za rukice potegnem, ali se tu ne radi o tome...nego o tome da dijete sjedi i samo se podiže i hoće u sjedeći.

Mislim, OK, ja se ne bunim, samo sam htjela čuti ima li još netko takvo iskustvo...i koliko je to zdravo?

Doduše, kažu ako dijete nešto može samo napraviti, onda je i spremno za to!

On ne voit bien qu''''avec le cœur ; l''''essentiel est invisible pour les yeux.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4
3.6.2010 20:45:52   
natalijax
da moj se isto dizao,al nisam stavljala da sjedi samo u poluležeći

(Odgovor članu MKata)
Neposredna veza do poruke: 5
3.6.2010 21:26:19   
pincirotvajler
ma muka živa se borit s njima, hoće a nesmiju user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 6
3.6.2010 21:34:20   
Gogule
moja Klara je prije propuzala (5 mj.) nego što je sama sjedila.user posted image

ROKO 20.10.2005.
KLARA 20.08.2009.

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 7
3.6.2010 22:00:03   
cuba
Ja sam R isto sa 3 mjeseca počela stavljati u poluležeći položaj i sam je tada dizao glavicu i pokušavao se "dignuti" ali je to zbilja prerano i uostalom u toj ih dobi nije zdravo stavljati da sjede jer kralježnica još nije spremna.

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu Gogule)
Neposredna veza do poruke: 8
3.6.2010 22:09:01   
natalijax
IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

ma muka živa se borit s njima, hoće a nesmiju user posted image
da ak dođe vrijeme za sjedenje onda ce se puštat i htjet ležatuser posted image mene je moj ubio u pojam

Neposredna veza do poruke: 9
3.6.2010 23:49:27   
buduća mamica
Sjećate li se da je i Miha meni radila tu frku. Htjela sjediti i dizala se sama a imala nepunih 3 mj.

Sve smo svjesne da je to prerano, no, reče meni doktorica na ultrazvuku da naši klinci znaju sami što mogu a što ne.

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 10
4.6.2010 7:56:49   
Nika 24052006
Nika je mogla sa 4 mj sjediti sama,bez oslonca,ali sam se ja borila da ne sjedi,jer nije dobro za malu kičmicu.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu buduća mamica)
Neposredna veza do poruke: 11
4.6.2010 8:27:54   
Sagem
ja sam išla na vježbice na Kantridu koje finacira UNICEF i tamo sam dobila cd sa vježbama i fizijatrica i doktorica sve objašnjavaju. I Baš je tad moj mali imao 3mj kad ga je fizijatrica stavila da sjedi, ja sam se samo čudila kao i druge mame. Iako je to trajalo samo par sec , fizijatrica je tako vidjela njegov položaj kimice ili šta sve ne.
KAže da što kod beba želi da je ne kočimo u tome, jer će bebe ionako javiti plačom  da li joj šta odgovara ili ne.

I tako smo mi kući vježbali kako su nam rekli, izbjegavala sam ga i dalje stavljati u sjedeći položaj, ali kad se sam počeo dizati kad bi mu ja davala ruke onda sam ga poticala. naravno nikad to nije trajalo predugo.
I evo danas sjedi bez beda i sve je ok.

evo i tu imate link o tome
http://www.ringeraja.hr/video/beba/promjene-polozaja-u-vjezbanju_89.html

< Poruku je uredio Sagem -- 4.6.2010 8:32:34 >

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 12
4.6.2010 8:43:35   
anonno17
Moj se isto diže već da bi sjedio ali mu ja nisam dala a sad mu malo po malo dam, ima 5 i pol mjeseci.
i prije 4.-og mjeseca mi je kad bi ga stavljala u poluležeći položaj on bi držao glavicu u zraku i podbočio se sa rukicama. Joj joj  naši mali napredni sve bi ranije kao da nemaju strpljenja pričekati da dođe pravo vrijeme.

Noa -17.08.2005.
Patrik - 18.12.2009.

(Odgovor članu Sagem)
Neposredna veza do poruke: 13
4.6.2010 8:47:02   
pincirotvajler
meni je najgore u šetnji pa mora ležat u kolicima, a njemu dosadno pa se bori sam sa sobom da se podigne i bulji van user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu anonno17)
Neposredna veza do poruke: 14
4.6.2010 8:52:39   
njanja
i jan je sjedio na meni naslonjen sa 4 mjeseca. sijećam se da smo bili kod pedijatrice jer je imao crijevnu virozu pa sam pitala da li smije: ona je rekla da ga ne treba sputavati u onom što može, niti prisiljavati na ono što ne može....samostalno je prosjedio tek sa 7,5 mj i to onako kao majmunčić sa rukama ispred sebe.. inače kažu da je samostalno sjedenje tek kada se dijete samo postavi u sjedeći pložaj, dakle ili iz ležećeš što je teže ili iz puzećeg (znači ne kada ih mi posjednemo pa oni održavaju ravnotežu, nego kada to sami uspiju)....to je jan uspio tek sa 8 mj.... dakle daleko je ovo sjedenje od 4 mj i što ova žena kaže sa 3 mj od samostalnog sjedenja....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

Neposredna veza do poruke: 15
   [Obrisani korisnik]
4.6.2010 10:59:24   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 16
4.6.2010 12:25:24   
Bebys
moguce je zasto ne...beba je napredna i netreba ju sprijecavati ako se beba osjeca spremna za to...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu MKata)
Neposredna veza do poruke: 17
4.6.2010 13:16:54   
MKata
user posted image se sama podiže, mislim da joj treba pomoć da se posjedne potpuno, ali sjedi mami u krilu (bez oslonca i pridržavanja leđa).

Je li moj dječak onda zaostaje? user posted image On još nema takvih afiniteta... 

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 18
4.6.2010 13:18:30   
Bebys
mkata...ma ne...nebrini se...moja curica je tek sa 7 mj. ili cak i vise...sa 9 sama sjela...nista to nema veze..SVAKA BEBA JE DRUGACIJA...

(Odgovor članu MKata)
Neposredna veza do poruke: 19
4.6.2010 13:19:49   
Bebys
On ne voit bien qu''avec le cœur ; l''essentiel est invisible pour les yeux.

prvi puta vidim da netko ovdje koristi francuski...user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 20
4.6.2010 13:51:40   
MKata
Mali Princ  user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 21
8.6.2010 23:11:28   
crvena79
Drage mame,
moja beba ima 10 mjeseci. Prije šest mjeseci dijagnosticirali su Dystoni syndrom i hiperkinezu. On se sa tri ili četiri mjeseca počeo dizati sa podloge kad smo ga primili za ruke. Onda su rekli to mikako ne smijemo raditi. Pa mu više to nismo dozvoljavali. Sa šest su rekli da treba puzat . to je brzo i počeo (vojnički). I do danas tako puže. Iako se sad često diže na sve četiri i tako se ljulja. Međutim još ne sjedi. Kad ga stavimo u sjedeći položaj on se baca na leđa. U kolicima se razvali ko pijani milijoner. Fizioterapeutica vježba s njim jednom tjedno. Histerično plače. Od tad navečer imamo velikih problema. On je inače spavao cijelu noć. Sad se budi svaka dva do tri sata u groznom plaču koji traje po pola sata do sat vremena. Nakon toga se smije ali ne može zaspati. Evo večeras je legao u 21, probudio se u takvom stanju u 21.45. I još je budan. Sad je mm s njim. Uglavnom, mi smo ko zombiji. Idemo od bolnice do bolnice. Čekamo na pregled na goljaku već 5 mjeseci. Bili smo i na rehabilitacijsko-edukacijskom faksu. Tamo nam je prof. rekla da će on to sve savladati. U bolnici nas plaše svaki put. Ja sam na izmaku snaga. On jednostavno neće sjediti. Puže jako brzo. Razmišljam o tome da ga prestanemo forsirati. Prije se stalno smijao i djelovao sretan. Danas smo svi očajni. Je li možda netko od vas imao sličnih problema. Imam osjećaj da smo ga dizali s četiri mjeseca da bi sjedio. Sada mislim da bi bilo najbolje otići na more i dati mu da pliva, tj.brčka se u moru i da će sve doći na svoje. Ne znam....ništa više ne znam...pomozite pliz...user posted image

(Odgovor članu MKata)
Neposredna veza do poruke: 22
9.6.2010 11:42:39   
MKata
Žao mi je...user posted image

Ja ti ne mogu pomoći...po prvi puta sam mama i user posted image mi je mlađa od tvoje...možda se javi netko s iskustvom....

(Odgovor članu crvena79)
Neposredna veza do poruke: 23
   [Obrisani korisnik]
9.6.2010 11:47:56   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu crvena79)
  Neposredna veza do poruke: 24
9.6.2010 11:49:07   
ninolina
IZVORNA PORUKA: crvena79

Drage mame,
moja beba ima 10 mjeseci. Prije šest mjeseci dijagnosticirali su Dystoni syndrom i hiperkinezu. On se sa tri ili četiri mjeseca počeo dizati sa podloge kad smo ga primili za ruke. Onda su rekli to mikako ne smijemo raditi. Pa mu više to nismo dozvoljavali. Sa šest su rekli da treba puzat . to je brzo i počeo (vojnički). I do danas tako puže. Iako se sad često diže na sve četiri i tako se ljulja. Međutim još ne sjedi. Kad ga stavimo u sjedeći položaj on se baca na leđa. U kolicima se razvali ko pijani milijoner. Fizioterapeutica vježba s njim jednom tjedno. Histerično plače. Od tad navečer imamo velikih problema. On je inače spavao cijelu noć. Sad se budi svaka dva do tri sata u groznom plaču koji traje po pola sata do sat vremena. Nakon toga se smije ali ne može zaspati. Evo večeras je legao u 21, probudio se u takvom stanju u 21.45. I još je budan. Sad je mm s njim. Uglavnom, mi smo ko zombiji. Idemo od bolnice do bolnice. Čekamo na pregled na goljaku već 5 mjeseci. Bili smo i na rehabilitacijsko-edukacijskom faksu. Tamo nam je prof. rekla da će on to sve savladati. U bolnici nas plaše svaki put. Ja sam na izmaku snaga. On jednostavno neće sjediti. Puže jako brzo. Razmišljam o tome da ga prestanemo forsirati. Prije se stalno smijao i djelovao sretan. Danas smo svi očajni. Je li možda netko od vas imao sličnih problema. Imam osjećaj da smo ga dizali s četiri mjeseca da bi sjedio. Sada mislim da bi bilo najbolje otići na more i dati mu da pliva, tj.brčka se u moru i da će sve doći na svoje. Ne znam....ništa više ne znam...pomozite pliz...user posted image

dali ti je ikada sijedio sam....mislim neka djeca u ovom periodu imaju faze bacanja...Znači ako i prohoda baci se na leđa, ako sijedi isto tako...Dali je on počeo sijediti...i zašto imate samo vježbice jedan put tjedno...niste mogli dobiti više ili??? nadam se da će sve biti u redu...igraj se s njim na podu...stavi jastuke oko njega...Od susjede malecka je prosjedila sa 14 mj a prohodala sa 17...Inače je sve u redu s njom ali jednostavni nije htjela nju su stalno nosikali i djete nije imalo kad sladati sjedenje...pusti ga na pod i neka istražuje...puno se bavi s njim

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu crvena79)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!