|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Serklaža,skidanje šavova-HELP!!
28.8.2010 23:54:40   
maminangel

Član od: 27.8.2010
Status: prisutan user posted image
S obzirom da sam nova na forumu i da se još teško snalazim a nisam naišla još na ovu temu,molim vas ako netko ima iskustva sa serklažom,skidanjem šavova i stanjem nakon toga? Help mamice i buduće mamice user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!!
29.8.2010 1:59:48   
lilia
Dobro nam došla,
ja ti ne mogu pomoći ali cure sigurno više znaju.
Sretno.user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu maminangel)
Neposredna veza do poruke: 2
29.8.2010 7:46:28   
pincirotvajler
dobrodošlauser posted image

< Poruku je uredio pincirotvajler -- 29.8.2010 7:48:29 >

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 3
29.8.2010 10:44:50   
martina33
Meni je stavljena serklaža s 24 tjedna u Petrovoj..Prvo naprave sve pretrage,kks,urin,cervikalni brisevi,eeg,anesteziolog..navečer dobiješ čepić...drugi dan sam išla na operaciju...Tamo si potpuno gola,prekrivena plavom plastikom...Meni je to bilo užasno neugodno...Nakon operacije sam par dana imala nekakav sukrvavi iscjedak i neki glupi osjećaj unutra ( kao kad te trgaju kosti pred kišu)...Sada sam 31.tjedan...Prošli tjedan sam pitala doktoricu jel boli skidanje serklaže i iskreno mi je rekla da boli jer te mora jako "raširiti"..e sad,što god to značilo,a opet možda je to sve individualno...ja već 7 tjedana strogo mirujem...nisam dobivala nikakve lijekove kao ni antibiotik osim normabela (koji ne pijem) i magnezija kojeg imam dovoljno u prenatalnim vitaminima,a od jače doze dobijem proljev...ak te zanimaju još neki detalji ,pitaj..

mene sad muči nešto drugo-na serklaži sam završila jer mi je jedna doktorica dok sam bila na moru izmjerila cerviks 2,5 cm i otvoreno unutarnje ušće..napravila je paniku i rekla neka se odmah vratim doma u zagreb i neka idem u bolnicu...tako sam i napravila te završila na serklaži...Prije 2 tjedna sam bila na kontroli i pitala sam svoju doktoricu da li se taj cerviksa može popravit mirovanjem..njen odgovor je bio u stilu ma je da,moš si mislit...
Prije 3 dana sam bila na cervikometriji kod dr.Kosa koji mi je izmjerio cerviks 3,64 cm i sve je potpuno zatvoreno...I KAK jE TO SAD MOGUĆE ak je doktorica rekla da je nemoguće?

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 4
29.8.2010 11:06:23   
maminangel
Martina,drago mi je da nisam jedina i da si podjelila svoje iskustvo user posted image  Ja sam prošla sve isto kao i ti,u Petrovoj kod Škrablinke na serklaži u 24 tjednu,dg.mi je bila insuficijencija cerviksa,dobila sam trudove i još mi je bio prolabirao vodenjak,na svu sreću uspjeli su mi zaustaviti trudove uz tokolizu,nakon učinjene serklaže na slijedećoj kontroli sam opet bila malo otvorena a i dan danas mi je takav nalaz samo sam sada u 36-tom tjednu i konačno sam se malo opustila nakon deset tjedana strogog mirovanja i terapije cordipinom i medazol vag,,jer najbitnije ti je da ne navučeš kakvu beštiju od bakterije jer one mogu izazvati prijevremene trudove..E sad nije mi jasno kako si ti nakon učinjene serklaže opet toliko otvorena?? Mene najviše muči to skidanje šavova jer se radi ambulantno na slijedećoj kontroli,iskreno se nadam da me neće mesariti,,a ti šta drugo nego SRTOGO miruj dok ti ne prođu ovi rizični tjedni a onda ćemo se skupa veseliti našim user posted image  user posted image  user posted image

(Odgovor članu martina33)
Neposredna veza do poruke: 5
29.8.2010 11:13:21   
maminangel
Tek sam sada vidjela da zapravo i nisi otvorena a kako ćeš i biti kad ti je napravljena serklaža,serklažom ti zašiju cerviks končićem ili kvačicom,nemoj se bespotrebno brinuti i ići po meni na nepotrebne pretrage kao ta cervikometrija,btw.to si išla kod privatnika? reci mi gdje se kontroliraš nakon serklaže?kod svog ginića ili u bolnici? možda smo se i srele u čekaoni u Petrovoj user posted image

Neposredna veza do poruke: 6
29.8.2010 13:01:45   
martina33
ispada da mi se nakon serklaže produžio cerviks za više od 1 cm i sve se ponovno zatvorilo...meni je serklažu radila doc. Elveđi-Gašparović za koju mogu reći samo sve najbolje...
Kontroliram se privatno kod dr. Dinke Pavičić Baldani,a ultrazvuk mi radi dr.Kos kao i cervikometriju...
meni su rekli da moram izdržat do punih 36 tjedana,a onda je sve ok..blago tebi..mene već od ovog mirovanja počela hvatat šiza i depra...a da ti ne kažem kako me bole kukovi,zdjelica,pubična kost,išijas..imam osjećaj kao da se raspadam..

Neposredna veza do poruke: 7
29.8.2010 13:33:32   
sina
ne znam da li ću vam pomoći jer kod mene je ishod sasvim drukčiji.... ja sam bila na serklaži prije 10-ak dana u bolnici merkur. bila sam otvorena 3 prsta,trudna 20 tjedana. bebicu nisu ipak uspjeli spasiti jer imam jaku infekciju,bakteriju ureaplazma koja je i izazvala otvaranje i  sve ostalo. no,da ne odem o.t.  prije serklaže su me uspavali tako da nisam osjetila ništa,jedino kad sam se probudila sam imala jake,jake bolove,no dobila sam inekciju protiv bolova. iduće veće mi je otišla plodna i kad mi je doktorica skidala šav,ništa me nije boljelo.

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

Neposredna veza do poruke: 8
29.8.2010 13:43:09   
Domy
IZVORNA PORUKA: maminangel

Član od: 27.8.2010
Status: prisutan user posted image
S obzirom da sam nova na forumu i da se još teško snalazim a nisam naišla još na ovu temu,molim vas ako netko ima iskustva sa serklažom,skidanjem šavova i stanjem nakon toga? Help mamice i buduće mamice user posted image user posted image

pa ovako ja sam imala pet serklaža..dva tjedna prije termina sam morala doči na skidanje šava..po meni ništa strašno..neki put sam osjetila skidanje neki put ništa...

Neposredna veza do poruke: 9
29.8.2010 13:43:32   
Leluška
užas, kao što sam ti i ranije pisala... možeš li opisati kako ti se manifestirala ta infekcija - češće mokrenje, peckanje, iscjedak??? Ja idem za 10ak dana vaditi briseve za svaki slučaj...

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 10
29.8.2010 13:47:15   
sina
nikako,ništa nisam osjetila,nikakav poseban iscjedak,peckanje...ništa,samo se po brisevima vidjelo da ju imam.manifestiralo se na onaj najgori mogući način.....

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 11
29.8.2010 14:17:20   
martina33
user posted image Sina,iskreno mi je žao...što ti nisu radili cervikalne briseve na početku trudnoće ?

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 12
29.8.2010 15:03:24   
sina
jesu,već dugo ja ratujem sa tom beštijom. nije bilo suđeno,šta da se radi? sad idem i na alternativnu medicinu,očistit se od toga i u borbu za drugu bebicu. antibiotici mi ne pomažu,već sam valjda postala imuna na njih.

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

Neposredna veza do poruke: 13
29.8.2010 16:12:42   
Leluška
curke, sad ste me splašile! ja nisam radila još briseve. Pitala me doktorica zadnji puta - pa kaj mi nismo radile briseve? ???Od kuda ja znam - znam da mi je uzela na početku papa test, a ostalo mislim nije. Kaj još ostalo ima?? Papa je uredan.
Jer sad će mi te briseve uzimati jer mi se u četvrtak jako stezao trbuh, pa da kao nije od neke infekcije.
Sad me je fakat frka!!!user posted image

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 14
29.8.2010 16:20:33   
Domy
IZVORNA PORUKA: Leluška

curke, sad ste me splašile! ja nisam radila još briseve. Pitala me doktorica zadnji puta - pa kaj mi nismo radile briseve? ???Od kuda ja znam - znam da mi je uzela na početku papa test, a ostalo mislim nije. Kaj još ostalo ima?? Papa je uredan.
Jer sad će mi te briseve uzimati jer mi se u četvrtak jako stezao trbuh, pa da kao nije od neke infekcije.

nemoj se ništa brinut ..i meni je papa test bio uredan..al brisevi nisu..dobila terapiju i bilo sve pet..

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 15
29.8.2010 16:31:40   
Leluška
J... mu mater!! Kak mi nije napravila briseve?!?!?!?!?!? user posted image U prvoj trudnoći Duić mi je!

(Odgovor članu Domy)
Neposredna veza do poruke: 16
29.8.2010 20:25:12   
mamacita
Ja sam isto bila kod Skrablinke u Petrovoj sa prvom trudnocom. Stavila mi je serklazu u 23 tjednu jer sam se otvarala (2 cm). Imala sam i neke bakterije, pa sam mirovala, stavljala vaginalete, mirovala i mirovala. Sve tako do 38 tjedna, kada mi je na obicnom pregledu u svojoj klinici skinula savove, nije me uopce boljelo skidanje savova. Nego... isti tren kada ih je izvadila bila sam 4 cm otvorena, poslala me je direktno u Pertovu, i slijedece jutro sam rodila pod dripom i oni su mi probusili vodenjak. Dakle trudovi se nisu pojavili tjekom noci. Ona mi je rekla da cu svaku trudnocu nakon te trebati (najvjerojatnije) imati serklazu. No, Bog je velik!!! Rodila sam troje djece iza te prve trudnoce. Niti jednom vise nisam imala serklazu, niti bakterije. Sva tri puta sam se usetala u bolnicu sa 4 cm otvorena, i sva tri puta sam bila inducirana (izazvali su mi porod u 39 tjednu).
Zelim ti srecu i miruj ako su ti tako rekli.

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 17
29.8.2010 20:56:05   
inesica
Mozda sam malo neupucena, ali o kakvim brisevima se ovdje govori?? user posted image

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 18
30.8.2010 0:04:13   
maminangel
Sina,žao mi je da si kroz to morala proći,u zadnje vrijeme sam imala masu takvih slučajeva kod frendica i kolegica s posla,zadnja mi je cimerica u Petrovoj izgubila četvorke u 24 tj nakon četiri pokušaja umjetne-Užas,ali glavu gore nema predaje,sretno od srca i drugi put bude sve super.user posted image .Ja sam u prvoj trudnoći isto imala ureaplazmu i kao posljedica se ranije otvorila ali ne tako rano,pa je uz antibiotike oba partnera sve dobro prošlo,grozna je ta bakterija a nema nikakve simptome,po meni glavnu ulogu igra ginekolog koji na vrijeme mora napraviti cervikalne briseve,fakat mi nije jasno kako ti Leluška to nisu napravili..Mamacita hvala ti na odgovoru,to me najviše i zanimalo kakvo je stanje cerviksa nakon skidanja šavova i dali je to često da se žena ubrzo porodi,ali mislim da je to ipak individualno i toplo se nadam da će user posted image  malo još počekati. 6-tog je kontrola pa bumo videli a možda konačno definiramo i spoluser posted image user posted image

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 19
   [Brisano sporočilo]
30.8.2010 9:05:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu inesica)
  Neposredna veza do poruke: 20
30.8.2010 20:41:00   
sina
IZVORNA PORUKA: maminangel

Sina,žao mi je da si kroz to morala proći,u zadnje vrijeme sam imala masu takvih slučajeva kod frendica i kolegica s posla,zadnja mi je cimerica u Petrovoj izgubila četvorke u 24 tj nakon četiri pokušaja umjetne-Užas,ali glavu gore nema predaje,sretno od srca i drugi put bude sve super.user posted image .Ja sam u prvoj trudnoći isto imala ureaplazmu i kao posljedica se ranije otvorila ali ne tako rano,pa je uz antibiotike oba partnera sve dobro prošlo,grozna je ta bakterija a nema nikakve simptome,po meni glavnu ulogu igra ginekolog koji na vrijeme mora napraviti cervikalne briseve,fakat mi nije jasno kako ti Leluška to nisu napravili..Mamacita hvala ti na odgovoru,to me najviše i zanimalo kakvo je stanje cerviksa nakon skidanja šavova i dali je to često da se žena ubrzo porodi,ali mislim da je to ipak individualno i toplo se nadam da će user posted image  malo još počekati. 6-tog je kontrola pa bumo videli a možda konačno definiramo i spoluser posted image user posted image
ajme,ovo je prestrašno. četvorke u 24-om tj.? ma,ne znam kaj da velim i mislim više.ja se samo nadam da kod mene je problem ta ureaplazma,da nije nešto drugo,tipa onoga da ne mogu iznijeti do kraja određeni spol ili nešto.meni su radili cb,ali ni nakon antibiotika nije otišla.

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

Neposredna veza do poruke: 21
30.8.2010 20:41:49   
sina
IZVORNA PORUKA: Leluška

no,frks! u velikoj večini bude sve o.k

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 22
30.8.2010 23:21:19   
Leluška
Krepat ću do idućeg utorka!!!! Ovaj tjedan mi je socijalna ginićka na GO.... A jučer i danas osjećam peckanje mjehura i tankam se čajem kad god stignem. najviše bi mi pasalo da smijem staviti termofor na trbuh kao kada nisam trudna - da mi se sve kao ugrije... to mi pomogne. Ali sada ništa... i joj kako mi je bilo teško danas nakon 3 i pol tjedna sjediti na poslu!!! Nemaš di prileći!user posted image I katastrofa kako mi se spavalo. Ma ništa nisam napravila!! Fjaka totalna. Samo sam hlače raskopčavala!!! Dobro da sam ih se sjetila zakopčati kada sam išla na zahod!user posted image
Kaj da se i dalje tankam čajem??? Prečesto idem na wc, nemam "pritiska" za pi-pi i vrlo malo pomokrim. Ovo je srednji dio trudnoće, a taj dio bi trebao biti blaženi glede pišanja!

UFA!!!

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 23
31.8.2010 7:43:11   
martina33
Maminangel, javi kako je prošlo skidanje šavova jer to i mene čeka pa da se znam psihički pripremit za tu egzibiciju user posted image

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 24
31.8.2010 8:59:12   
maminangel
Martina naravno da ću javiti,moram priznati da me baš frka,još čitam svašta po svakojakim forumima,a da ne govorim kakve snove sanjam,pa kad samo pomislim da če me raščetvoriti kako je tvoja doktorica rekla,bljak..Drži user posted image ..

Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!