|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Posjeti zubaru u trudnoći
24.7.2010 8:57:11   
ninich
hej cure drage, valjda već znate da sam trudilica i sve to,ali mi treba mala pomoć, naime,imam par zuba koje treba vaditi na oralnoj kirurgiji, postoji šansa i da će mi rezati malo ti da uspije korjen izvaditi i tako to,ali ja silno želim ostati trudna a termini za vađenje možda krenu kroz mj, 2, 3,to mi je jaaaaako dugo čekati,...smijem li ja ipak ostati trudna pa to obavljati pod lokalnom ili što???bojim se preranog poroda ili nekih komplikacija,...molim da mi ne kažete da se strpim s user posted image dok ne riješim zube jer sam previše toga prošla i to mora biti sad,...cure pomagajte, pliz.....očajna sam!!!!!!!!

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:28:28 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Posjeti zubaru u trudnoći
24.7.2010 9:02:36   
koka
Čuj, ja sam išla kod zubara i kroz cijelu trudnoću. Pitaj ipak svog zubara. A to za rezanje i vađenje korijena ja sam prošla to al tad sam već rodila i dojila sam a ipak su mi taj zahvat napravili.

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:28:54 >

Idi Ga Mama - klikni me :D
Mila Puže - klikni me :D

(Odgovor članu ninich)
Neposredna veza do poruke: 2
24.7.2010 9:04:54   
ninich
hvala, da al ni sama ne znam,loše mi je stanje s tim zubima makar me ne boli ništa al se bojim da se kaj ne skomplicira u trudnoći,...netko kaže može lokalna netko ne, a kako imam panični strah od zubara,.... :-))

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:29:14 >

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 3
24.7.2010 9:09:46   
minnie
ja sam ih vadila i to se radi pod lokalnom anestezijom. mislim da nema razloga zašto ti nebi ostala odmah poslije toga trudna. miaslim da si trudna već to bila druga priča ali ovako. odi odmah to riješiti da kada ostaneš trudna da ti se to ne zakomplicira

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:29:30 >

(Odgovor članu ninich)
Neposredna veza do poruke: 4
24.7.2010 9:19:15   
ninich
minnie,znam ali ako ću čekati na vađenje 2.3 mjeseca to mi je puno jer sad želim ostati trudna, zato me zanima smijem li u trudnoći to raditi??dugo mi je čekati da to riješim pa da ostanem trudna nakon toga,....

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:29:49 >

(Odgovor članu minnie)
Neposredna veza do poruke: 5
24.7.2010 9:31:14   
minnie
pa najbolje ti je pitati svog zubara ali nemoraš se bojati samo vađenje ne boli nešto samo poslije moraš stavljati led na obraz i pripremi se bičeš malo natečena

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:30:08 >

(Odgovor članu ninich)
Neposredna veza do poruke: 6
   [Brisano sporočilo]
24.7.2010 10:02:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu ninich)
  Neposredna veza do poruke: 7
24.7.2010 10:38:55   
Točkica28
moze lokalna u trudnoci

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:30:53 >

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 8
24.7.2010 11:30:54   
niina
ja sam baš u drugoj trudnoći imala dosta problema sa zubima,ali mi zubar nije htio ništa raditi niti slati nikuda dok ne prođe porod.do onda mi je stavljao samo neki privremeni lijek koji može ići koji je djelovao.a sada ne znam neke cure kažu da se može....?????

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:31:12 >

Moji anđeli;

M 13.03.2000.
J 28.11.2007.

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 9
24.7.2010 14:57:43   
bubamara787
meni ti je pukao zub nekih 3 tjedna pred termin, tak da sam ga vadila pod lokalnom anestezijom.... zubarica mi je rekla da obicno ne radi nista na zubima trudnicama u prvih 3 mjeseca no kasnije se moze (normalno ak se mora kao sto je bilo u mom slucaju)user posted image user posted image

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:31:33 >

Marta 05.04.2008.
Katarina 12.10.2009.

(Odgovor članu niina)
Neposredna veza do poruke: 10
24.7.2010 17:06:24   
sina
ja sam bila kod zubara,pod lokalnom anestezijom,a bila sam user posted image  10 tjedana. valjda to nebude smetalouser posted image user posted image

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:31:54 >

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu bubamara787)
Neposredna veza do poruke: 11
24.7.2010 17:08:59   
sina
da,zaboravih reći da me je pitao zubar,jesam li alergična na što ili možda trudna na što sam mu ja odgovorila:neeeeeeeeee,koliko ja znam(nisam imala pojma da sam user posted image ). znači,da smo znali nebi mi dao anesteziju

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:32:27 >

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 12
24.7.2010 19:38:52   
lilia
I ja bi trebala vaditi zub a kako me za sad ne boli zubarica mi je rekla da nije pametno čačakat po njemu i vaditi ga dok sam u ovakvom stanju, tek pred porod ako bude potrebno.
Uglavnom radije bi izbjegla anesteziju ako može.
Mislim da ti je bolje riješit zube pa ostat trudna i izbjeći te operacije u trudnoći jer i od banalnog vađenja zuba može se svašta iskomplicirati a to ne bi bilo dobro ni za tebe ni za bebu.
Dakle zubi pa beba ili beba pa zubi. Sretno.

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:32:47 >

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 13
24.7.2010 21:11:52   
girlpower
IZVORNA PORUKA: ninich

minnie,znam ali ako ću čekati na vađenje 2.3 mjeseca to mi je puno jer sad želim ostati trudna, zato me zanima smijem li u trudnoći to raditi??dugo mi je čekati da to riješim pa da ostanem trudna nakon toga,....

ja takodjer imam korijenje za vaditi na maksilofacijalnom i taman dok sam docekala reda ostala sam trudna,i sada je to na cekanju dok ne rodim za koji tjedan...ne bole me, vise idu van estetike radi, pa sam tako odlucila pricekati...ti se naruci pa ako ostanes trudna dok cekas razmisli hoces li a ako ne odi i rijesi se brige...i dobro da si tako hrabra,ja se neusudim nikome u ruke osim svojoj stomatologinji,drugdije padam u nesvijest od panike pa mi vjerojatno nebi kao trudnici takvoj panicnoj nista ni uspjeli napraviti jer bi ih isprepadala,nekada se i moja prepadne a idem kod nje redovito vev 5god. i pozna meuser posted image

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:33:06 >

(Odgovor članu ninich)
Neposredna veza do poruke: 14
25.7.2010 10:19:18   
tonkica
Moja priča: pukao mi je zub u korijenu i nakon par mjeseci došla ja na red kod zubara (zubar ima puno posla, čekaš i po mjesec i pol da dođeš na red. I tako, došla ja, veli od nije dobro, moramo vas slat na slikanje. I tako on mene 1.4. ove godine poslao na slikanje, ja otišla, obavila i za 2 dana opet zubaru. Kad je vidio sliku odmah je rekao da nemamo šta čekat, da taj zub mora van i da se ne može liječit. I tjedan poslije Uskrsa sam opet došla, dobila lokalnu i zub izašo van.

Tu postaje zanimljivo: baš tih dana kad sam izvadila zub sam trebala dobiti i mengu, međutim, ona nije stigla. Zvala sam ginekologicu da ju pitam, ona rekla da je sad prerano da bi se vidjelo da li sam trudna ili ne, jer sam valjda baš u to doba i ostala trudna. I opet čekanje, nekih 3, 4 tjedna da dođem na red kod ginićke.

Za to vrijeme sam se grizla i razmišljala što ako nešto pođe po zlu i bebi naškodi i slikanje i anestezija? Kao što možete pročitati, trudna jesam, beba pleše u buši sve u 16 (user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ), tako da nema brige.

Na prvom mi je pregledu doktorica rekla da trudnicama u prvom tromjesečju ne preporučaju slikanje, jer ipak je to neki oblik zračenja. Al s druge strane, kad ideš slikat zub imaš ono zaštitno odijelo koje ti pokriva trup i slika se točno određeni zub. Tako da nije toliki bed ak moraš slikat zub.
I rekla mi je za njeno iskustvo sa slikanjima u trudnoći, neke su trudnice htjele ići genetičarima i svaka bi dobila isti odgovor nakon savjetovanja: plod se ili odmah od početka ne bi razvijao ili bi sve bilo kako treba. Citiram kako mi je rekla, znači, nekih deformacija i anomalija kao posljedica toga nema.
I još mi je rekla da se ne samo lokalna, nego i opća anestezija može primiti u trudnoći.

Na tvom mjestu ninich ja ne bih čekala sa trudnoćom, pogotovo ako pokušavaš ostati trudna već duže vrijeme, nego bih radila i na tome, ali bi i zube riješavala, tj. popravljala. U svakom slučaju, razgovaraj sa svojim stomatologom i reci mu svoju situaciju. I držim fige da brzo vidiš plusić!

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:34:14 >

Mia 13.07.2008
Blaž: cca 18.12.2010

(Odgovor članu girlpower)
Neposredna veza do poruke: 15
25.7.2010 11:30:31   
ninich
cure hvala Vam svima na odgovorima!!!
Tonkica, uvjerila si me, tvoj je odgovor bio presudan u neku rukuuser posted image user posted image , radit ćemo na bebi a na red kad stignem,dalje ću sve vidjeti,nadam se plusiću uskoro....hvala Vam!!!!!user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:34:36 >

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 16
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!