|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Moj 30-i tjedan
24.8.2010 14:33:21   
lilia
Bok curke,
evo da se javim sa svojih 30 tjedana :
Beba je hvala Bogu dobro, uredno prati tjedne po veličini, težak je preko kilu i pol, sve super. Brčka se i okrenut je prema dolje.user posted image

A ja, zadnji pregled je bio 13.07. do tog 24-og tjedna dobila sam 5 kg i sve je bilo super, danas stanem na vagu kod sestre + 7 kg, u mjesec i pol dobila sam 7 kg a u 6 mjeseci 5. Tlak odličan, noge otečene, da mi se gležnjevi ne vide.
Ajme meni, priznajem da sam jela puuuno slatkog i sve što mi se jelo, ali od danas STROGA DIJETA. Ničem slatkom se ne smijem ni približit ( a Cvrle i Imra mi dale super recept za kolač)user posted image  a ja ne smijem, ni kruh ni tjesteninu, fuj kuhano povrće i meso, već mi je muka, sad kuham juhicu i želudac mi se diže od pomisli na lešo meso. Moram sutra ujutro vadit OGTT i napisao je u trudničku Gestoza, nemam pojma šta je to ali dobro me je prestrašio ( to inače nije moj ginić, nego mijenja moju koja je na GO), pa mi je i to minus. Baš je bahat.

Za dva tjedna moram na kontrolu sa svim tim nalazima od krvi i šećera.

Sad sam ljuta sama na sebe, što se nisam više pazila, ali toliko sam se dobro osjećala papajući da nisam sigurno 20 dana stala doma na vagu. Eto mi sad.
Špotajte me slobodno, baš sam glupača, sad ću dva mjeseca jest kuhano meso, i bit bez kolača i palačinki, i pohanog kruha sa nutellom.user posted image

Uff, najradije bi sjela i plakala.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Moj 30-i tjedan
24.8.2010 14:39:18   
pincirotvajler
evo ti mene..do 6og mj user posted image  svega par kg..a onda u 3mj 25 user posted image  gestoza da..to ti je hipertenzija u trudnoći-visoki tlak.,
bila dva puta po dva tjedna na strogoj dijeti (znam kak ti je sad.mrzila sam sve oko sebe i mm koji je žderao i dalje ono što ja najviše volimuser posted image ) jela doslovce: pileću juhu, kuhanu piletinu, zobene pahuljice s mlijekom i jabukeuser posted image  
drži seuser posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 2
   [Obrisani korisnik]
24.8.2010 14:40:32   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu lilia)
  Neposredna veza do poruke: 3
   [Obrisani korisnik]
24.8.2010 14:42:15   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 4
24.8.2010 14:44:51   
pincirotvajler
da, točno kaže cvrčak za gestozu-.-sve to moraš imat povišeno

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

Neposredna veza do poruke: 5
24.8.2010 14:47:09   
Imra
ja sam se u trudnoci udebljala nekih 20kg, dr me svaki put na pregledu peglao zbog toga, al mene to nije bas pogadjalo

Neposredna veza do poruke: 6
24.8.2010 14:48:03   
Tsmee
Ne mora bit šećer. Sram me reć, ali znam kaj pričam. Tak sam i ja dobro počela, a onda se uprasila prestrašno. Sad neću ni stat na vagu. Ne da mi se. Samo ću se ubedirat. Stanem kod doktora jednom mjesečno, padnem u nesvijest i dobro. I tak ne mogu puno napraviti. Ma, zapravo mogu, ali nemam motiva. Sve je OK s bebom, sa mnom, samo sam se uprasila. Otići će to - tješim se.

Držim fige da je i kod tebe tako i da nije gestoza već samo previše papice user posted image

Već nas je puna kuća...

Neposredna veza do poruke: 7
24.8.2010 14:48:21   
Bablica
A baš sam te htjela nazvat da vidim kako je bilo danas na pregledu! Ma glavno da je s  user posted image user posted image  sve u redu! 

Korina 28.10.2010 naš najljepši anđelić

"Život nagrađuje one koji ustraju"

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 8
24.8.2010 14:52:35   
Bablica
e da, ako skupljaš dosta vode jedi puno jabuke, nisu slatke pa nebi trebale smetat za šećer, a puno vode iz tebe će pokupit. Lako za kile, sve će to otić kad počnemo trčat za bebačima! user posted image user posted image user posted image user posted image
Sad se pričuvaj malo pa će drugi put bit bolji nalazi i opet nutela na meniju!

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 9
24.8.2010 14:56:26   
njanja
IZVORNA PORUKA: lilia

Špotajte me slobodno, baš sam glupača, sad ću dva mjeseca jest kuhano meso, i bit bez kolača i palačinki, i pohanog kruha sa nutellom.user posted image

Uff, najradije bi sjela i plakala.
 Štedi suze, utješit ću te odmah....Ja sam imala gestozu i dr Prodan mi je to u bolnici, dan prije rođenja Jana lijepo objasnio: u trudnoći se moraju proširiti krvne žile jer pumpa veća količina krvi i nekima se to ne proširi i tada dolazi do začepljenja krvnih žila, visokog tlaka i oteklina, a uz to odličje gestoze su i proteini u mokraći. Ja sam pitala zbog čeka sam to dobila: on je rekao, vi ste to imali od početka trudnoće, ali srećom za vas se sada pred kraj tek manifestiralo....DAKLE; NISI TI KRIVA, tako je tvoje tijelo, kao i moje reagiralo....Ja sam doduše dobila tamo negdje oko 36 tjedna i od tada sam do kraja morala 2 x po 3 dana biti samo na jabukama i urološkom čaju da ispišam sav taj višak vode iz sebe...I stvarno, nakon 3 dana bi imala 3 kg (litre) manje, ali opet se stvaralo....Uz tu gestozu, ja sam trudnoću savršeno iznjela do kraja, vozila, šetala, išla u Billu po špežu, osjećala se super....Nemoj se bedirati, uživaj u ovih 10 tjedana što više možeš.... 

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 10
24.8.2010 15:05:17   
Zubica
Super ti je Njanja sve rekla... tako da ti ja isto želim samo sreću u ovim zadnjim tjednima i uzmi sutra na OGTT nešto za čitanje.... test traje 2 sata, a većinu vremena čekašuser posted image

Naš mali mišić R. dolazi 18. 9. 2010.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 11
24.8.2010 15:11:34   
njanja
mene su u međuvremenu u ta 2 sata poslali doma...pa si smilsli kamo možeš tamo blizu mlake ta 2 sata proći da ne čekaš ko luda

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Zubica)
Neposredna veza do poruke: 12
24.8.2010 15:24:50   
natalijax
draga ma bit ce dobro,večinom sve idemo na to mjerenje šečera,ja sam u trudnoči išla 4 puta i jednom u bolnici,uvjek se bediramo zbog takvih stvariuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 13
24.8.2010 16:57:01   
lilia
Tlak je 120/80, a cijelo vrijeme je 110/70, dakle sad je malo viši, piše šećer u tragu, alb su bjelančevine: zadnji put nula, sad je nešto naškrabao, ne mogu pročitati. Vidjet ću sutra kakav će biti nalaz od tog OGGT-a ako je gotov isti dan. a ništa, stroga dijeta i kontrola za dva tjedna.
Natečene su mi samo noge, gležnjevi i to dosta jako, ali to mi je genetski, kad na poslu dugo stojim, oteknu mi noge.

Neposredna veza do poruke: 14
24.8.2010 17:14:23   
nemammaste
Draga, user posted image  user posted image  user posted image  user posted image   user posted image   user posted image  user posted image      ....

I ja sam bila na testiranju jer mi se nekom greškom u urinu pokazalo brdo šećera,na kraju je bilo sve ok.Ne mora još ništa značiti.Za kile ti nemam što reći jer sam ja natukla 20 a možda i više,prestala sam se vagati.Zadnjih dana jedem ko termit,valjda od živaca pred porod,pa sam sigurno dobila još.Bila bi licemjerna da ti bilo što kažem, a i ne mislim da si napravila nešto loše ako si malo više uživala u slatkom.Biti će sve ok kakav god bio nalaz,a možda bude i negativan.Pošalji poruku kad budeš znala i sretno!

< Poruku je uredio nemammaste -- 24.8.2010 17:15:00 >

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 15
   [Obrisani korisnik]
24.8.2010 17:25:59   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu lilia)
  Neposredna veza do poruke: 16
24.8.2010 17:30:36   
lilia
I da nemam šećer, očito imam tu gestazu čim moram bit na dijeti. I ja se nadam da će bit sve ok, pridržavat ću se tih njihovih savjeta i to je to.
A i vadit ću sutra i krv i dat opet mokraću pa će se valjda više znat šta je s tim bjelančevinama.
Javim čim saznam, naravno.

Hvala vam svima, divne ste. Ipak mi je sad nekako lakše.user posted image

(Odgovor članu nemammaste)
Neposredna veza do poruke: 17
24.8.2010 17:31:56   
lilia
Mmmm, veselim se tom kolaču, bit će to fešta kad ga budem smjela napravit i pojest. Hvala ti. user posted image

Neposredna veza do poruke: 18
   [Brisano sporočilo]
24.8.2010 20:10:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu lilia)
  Neposredna veza do poruke: 19
24.8.2010 20:45:38   
Zubica
Joj ma zaboravila sam ti samo reći da sam ja bila na tom testiranju prije cca mjesec dana i oni ti u načelu naručuju. Ja sam došla tamo u 7 ujutro, ali mi nisu taj dan radili pretragu već me naručila na određeni datum (cca 5 dana nakon). Mislim da svaki dan naruče 3-4 trudnice pa sad kada dođeš na red... Ne znam je li još to tako, a možda ti imaš i uputnicu za hitnu pretraguuser posted image , ali evo samo da znaš. Nalaz je gotov ful brzo i pošalju ga tvom liječniku.
Sretno još jednomuser posted image

Naš mali mišić R. dolazi 18. 9. 2010.

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 20
24.8.2010 22:50:36   
anuska08
Ajd draga,  ne bediraj se, glavno da je user posted image  ok!!! To što si uživala u hrani, a što sad...trudničke želje, sladoled u ponoć, sok od jabuke po kiši i neveri...!!!user posted image user posted image   Sve ćeš ti to skinuti..!!!
šaljem ti velikiuser posted image

Nika 26.08.2009.

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 21
24.8.2010 23:47:20   
lilia
Znam to i naručila sam se danas za sutra ujutro. Znači da ja neću vidjeti nalaz dok ne dođem kod doktora za 2 tjedna? A baš me zanima, možda ih mogu pitat da ja dođem podignuti nalaz.
Hvala ti Zubice na info.

(Odgovor članu Zubica)
Neposredna veza do poruke: 22
24.8.2010 23:49:17   
lilia
Takva je naša Anuška, uleti na brzinu s hrpom lijepih riječi i otpliva. Hvala ti.

(Odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 23
25.8.2010 8:17:18   
Bablica
Ma to ti je možda pokazalo jer si dan prije vađenja krvi pojela puuuuno pohanog kruha s nutelom?! Ma bit će sve ok , vidit ćeš! Brzo ćeš se vratit slatkom!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 24
26.8.2010 14:30:01   
lilia
Evo stigli su mi nalazi, pa ako netko šta kuži od toga, pomagajte:
OGTT:
GUK 0  4.4
GUK120  7.1  (negdje sam pročitala da ako je 7.8 i više, nije nikako dobro)
ostalo je sve 0.
Krv je u granicama normale
Mokraća: proteini 0
Lkc: 25 to ne znam šta je.
Kod doktora nisam stigla ali ne čini mi se ništa alarmantno osi tog šećera koji je malo viši.

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!