|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Izdajalica
18.6.2010 20:45:04   
nemammaste
Moram pomalo kupovati i pripremiti sve za bebicu a u glavi imam brdo upitnika i nedoumica...Npr. izdajalica...Da li da ju uopće kupujem prije poroda,da li ju nosim u bolnicu,električna ili mehanička,koje marke...?? Nemam pojma.Neki kažu Tommee Tippee (ili kako se već piše), neki Avent, neki Chicco, a meni to sve špansko selo.Što vi predlažete? Joj vi mame,da mi je malo vašeg iskustva...Sva sam zbuki user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Izdajalica
18.6.2010 21:23:43   
malica
Nisam ju nosila u bolnicu, mislim da ti ne treba jer ako želiš dojiti pametnije ti je bebu stalno stavljati na prsa dok ste u bolnici. Meni je dobro došla kod kuće jer lijevu dojku nije mogla "iskoristiti" bez šeširića.  I uz izdajalicu dojka mi je bila kao kamen koji je patronaža uspješno riješila, user posted image  za najbolju sestru. Vjerojatno bi završila sa mastitisom da nije bilo izdajalice. Inače sam ju koristila za slučajeve kad sam išla frizeru itd :). Možda ti neće trebati. Idealno je ako imaš od nekoga posuditi. A ako nisi baš pri lovi onda odustani, uvijek stigneš kupiti ako zatreba. Moja je Tommee Tippee i super sam zadovoljna, a i najjeftinija je.

moja mala maza.... 5.10.2009

(Odgovor članu nemammaste)
Neposredna veza do poruke: 2
18.6.2010 21:23:59   
leilany
meni su moji kupili 2.dan izdajalicu dok sam bila u rodilistu,Aventovu...klasicnu...i nakon 2mjeseca mukotrpnog izdajanja,su mi htjeli kupit i elektricnu,jer sam bila luda ja,pa svi oko mene...itd...al nekak mi je bilo zao dati preko 1000kn ,a za ovu sam dala nekih 400...ne sjecam se vise....
tako da sam se mucila sa klasicnom nekih 3mj...i onda sam prestala se izdajat....
....ti kupi ako mislis da bi ti trebala...(moj problem je bio u bradavicama;kao i kod moje sestre,valjda familijarno imamo grudi bez nipplsauser posted image ;i to su mi u bolnici odmah rekli da nisu ziher dal cu moc dojit dijete...i nisam mogla...sirota nije imala kaj nategnutuser posted image user posted image )...aaa jesam se raspisala...aj necu vise...user posted image

BEK 27.o5.o9.

Neposredna veza do poruke: 3
18.6.2010 21:24:09   
Tsmee
Ja nisam odmah kupila jer sam smatrala da ne treba. Kad sam se vratila iz bolnice prvu noć meni je nadošlo mlijeko, a mala - spava li ga spava... Mislila sam da ću eksplodirat. Drugo jutro je mm jurio po izdajalicu.
I poslije sam je često upotrebljavala jer sam imala viška mlijeka ili kad bih trebala negdje otići pa da ostavim za bebu.
A opet, neke moje prijateljice je nisu nikad upotrijebile...
Što se tiče marke - ja sam imala Avent ručnu i bila sm zadovoljna. Ali drugo nisam probala pa ne mogu usporediti.

Već nas je puna kuća...

Neposredna veza do poruke: 4
18.6.2010 21:40:06   
pincirotvajler
mi smo kupili aventovu(izdajalica, mala flašica i 5posudica) kad i svu drugu opremu, mislim 500kn, i stvarno je dušu dala i još daje..nebi mogla bez njeuser posted image --izdajam minimalno pol litre dnevno..user posted image  
iako je cimerica jedna u bolnici imala onu običnu za 90kn-i bila joj je super..
mislim najbolje bi bilo da nam uopće netreba..ja sam za to da ju kupiš tek kad vidiš da ti treba-par dana nakon porodauser posted image

< Poruku je uredio pincirotvajler -- 18.6.2010 21:41:11 >

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 5
18.6.2010 21:58:15   
nemammaste
Sad ću lupiti totalnu glupost vjerojatno ali jbg...user posted image  Da li je uopće moguće da dojim a da se ne moram izdajati? Ja sam shvatila da treba uvijek izdojiti do kraja.user posted image  I gdje uopće ima za kupiti TT,nisam baš vidjela? Malo sam kopala po netu,čini mi se najpovoljnije i uglavnom ih hvale.Mada i ova od Aventa ako ima sve to u kompletu ne zvuči loše

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 6
18.6.2010 22:15:20   
tita
U bolnici ti neče trebati izdajalica!Ja sam kupila aventovu kompletna oprema ,što se mene tiće dobro ju je imati ,ali ja sam svega par puta koristila,meni je bilo bolje ručno izdajati se,a prošla sam mastitis noćne more sam imala od izdajanja.....Kad bi kupovala ispočetka mislim da bi kupila ipak električnu,mislim da je lakše pumpati nego ručno još dobiš i upalu mišića ruku!!!!

Neposredna veza do poruke: 7
18.6.2010 22:17:51   
leilany
IZVORNA PORUKA: tita

U bolnici ti neče trebati izdajalica!

sorry al kako znas da nece??meni je trebala.....

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu tita)
Neposredna veza do poruke: 8
18.6.2010 22:41:20   
tita

IZVORNA PORUKA: leilany

IZVORNA PORUKA: tita

U bolnici ti neče trebati izdajalica!

sorry al kako znas da nece??meni je trebala.....

Sad ti neznam odgovoriti zašto...meni nije trebala ali kući sam je koristila!
neko joj uvijek može donijeti.....

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 9
18.6.2010 22:45:12   
cuba
IZVORNA PORUKA: nemammaste

Sad ću lupiti totalnu glupost vjerojatno ali jbg...user posted image  Da li je uopće moguće da dojim a da se ne moram izdajati? Ja sam shvatila da treba uvijek izdojiti do kraja.user posted image  I gdje uopće ima za kupiti TT,nisam baš vidjela? Malo sam kopala po netu,čini mi se najpovoljnije i uglavnom ih hvale.Mada i ova od Aventa ako ima sve to u kompletu ne zvuči loše

Naravno da možeš. Ja sam dojila 6 mjeseci i samo sam jedamput upotrijebila izdajalicu. Nisam je kupovala (planirala sam tek iza poroda ako bi mi trebala jer je glupo davati 300-500kn a uopće je ne upotrijebiš). Posudila sam je od prijateljice (Aventova) čisto da mi se nađe ako zatreba.
Bebi uvijek ponudiš jednu ciku do kraja jer je na kraju mlijeko koje bebu zasiti i od kojeg dobiva na kilaži.

Roko i Dino user posted image

Neposredna veza do poruke: 10
18.6.2010 22:46:38   
ninolina
IZVORNA PORUKA: nemammaste

gle kad ti dođe mlijeko u velikom naletu nemre pomoći ništa osim izdajalice...beba ne može tako puno pocicati ...trebat će vasm vremena da se uhvati ritam i da se mlijeko radi po bebinim zahtjevima...ali to češ uloviti tek kasnije...do tada ono kaj ostane iza podoja ako se brzo radi treba izdojiti inače....ajme bolovi ludilo....meni je svakako pomogla i nosila sam ju odma u bolnicu sa sobom...ja imam aventovu i meni je stvrano ok

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

Neposredna veza do poruke: 11
18.6.2010 22:47:22   
cuba
TT imaš kupiti u Tintilinića (imam njihove bočice, dudice i pribor za jelo) i zadovoljna sam sa svimeuser posted image

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 12
19.6.2010 0:29:32   
adryosijek
ja sam uzela od nuka pomogla mi navuc mlijeko u bolnici nisam imala jel mi mala napravila ragade.. i sad nakon 2 mj osla mi gumica a platila ju 350 kn user posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 13
19.6.2010 5:35:09   
nemammaste
Ma mislim da ću uzeti pa neka se nađe ako zatreba.Ako je ne upotrijebim poklonit ću je i stvar riješena,ionako je sve puno trudnica.Objavit ću tu na RR pa tko prvi... user posted image  Sve za moju smrdicu malu! user posted image  Samo još ne znam bi li Avent ili TT.Nuk sigurno neću! user posted image

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 14
19.6.2010 8:26:49   
Irena
Ja imam aventovu i jako sam zadovoljna sa njom... Preporučam ti ipak mehaničku jer prvo vrijeme dok ti mlijeko ne nadođe je malo bolnije izdajanje pa ritam i vučenje izdajalice možeš sam određivat u odnosu na električnu...

Meni je je bilo jako, jako bolno izdajanje prvo vrijeme , pa govorim iz vlastitog iskustva...

10.09.2009 Gabrijela

Neposredna veza do poruke: 15
19.6.2010 9:12:28   
Bebys
meni i mojoj sestricni AVENTOVA JE SUPER...i dan danas mislim da je najbolja...

a ja sam inace koristila i strujnu...ne samo mehanicku...i odlicne su..ja sam navlacila mljeko jer nisam imala..pa sam zato imala na struju....lakse je bilo

Neposredna veza do poruke: 16
19.6.2010 9:30:46   
MKata
Ja sam kupila Tommee Tippee i bila mi je OK (u paketu imaš malu bočicu i dvije doze za pohranu)...druga stvar što ni uz silno izdajanje mlijeka nije bilo, ali to je za neku drugu priču...

Uz nju je beba imala barem obrok dnevno mog mlijeka kojih 3 tjedna...

On ne voit bien qu''''avec le cœur ; l''''essentiel est invisible pour les yeux.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 17
19.6.2010 9:45:45   
nemammaste
IZVORNA PORUKA: Bebys

meni i mojoj sestricni AVENTOVA JE SUPER...i dan danas mislim da je najbolja...

a ja sam inace koristila i strujnu...ne samo mehanicku...i odlicne su..ja sam navlacila mljeko jer nisam imala..pa sam zato imala na struju....lakse je bilo

Prijateljica mi je na kraju uzela električnu i prezadovoljna je ali to mi je sad nekako previše love uz sve drugo što još moram kupiti.user posted image  Kad je sve za bebače skupo za poludit, znaju da će za njih svi dati što imaju i nemaju pa nabiju marže 500%! Malo sam i rekla.Skrećem s teme pa....user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 18
19.6.2010 10:53:03   
BUMBI
Ja sam kupila aventovu i zadovoljna sam bila,a i trebala mi je još u bolnici

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

Neposredna veza do poruke: 19
19.6.2010 11:18:54   
vvd
gle kad ti dođe mlijeko u velikom naletu nemre pomoći ništa osim izdajalice...beba ne može tako puno pocicati ...trebat će vasm vremena da se uhvati ritam i da se mlijeko radi po bebinim zahtjevima...ali to češ uloviti tek kasnije...do tada ono kaj ostane iza podoja ako se brzo radi treba izdojiti inače....ajme bolovi ludilo....meni je svakako pomogla i nosila sam ju odma u bolnicu sa sobom...ja imam aventovu i meni je stvrano ok

[/quote]

e sad meni nije niš jasno....osim da sam se u prvoj trudnoći namučila i nakon 20 dana odusala tako su se začepila prsa da maleni ,patronaža ni niti ijedna izdajalica kap nije mogla izvuć a cice bujale i upalile se....

jeli prvo stavimo bebu pa kad odustane izdojimo do kraja ili koje kombinacije samo da se neponovi ista priča...

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 20
19.6.2010 11:24:54   
pincirotvajler
ovisi,,
ja imam prejaki refleks otpuštanja mlijeka pa se moram izdojit prije podoja, da bi on mogao normalno jesti user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu vvd)
Neposredna veza do poruke: 21
19.6.2010 21:27:59   
njanja
ja sam za to da ju posudiš ako imaš za koga...jer 99 % ad će ti prvo vrijeme trebati:*ako ne budeš imala mlijeka (to ti nezelim), ces si morati izdajatida bis ga stimulirala*ako budes imala previse i kasnije kada jos nahrupi, ce ti trebati da si izdojis viskove*uz to ti moze trebati da si stvaras zalihe pa ako moras nekamo otici da ostavis za bebu meni je izdajalica bila najbolja prijateljica prvih mjesec danaimala sam aventovu, posudjenu od sestre  

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

Neposredna veza do poruke: 22
19.6.2010 21:33:59   
ninolina
IZVORNA PORUKA: vvd

e sad meni nije niš jasno....osim da sam se u prvoj trudnoći namučila i nakon 20 dana odusala tako su se začepila prsa da maleni ,patronaža ni niti ijedna izdajalica kap nije mogla izvuć a cice bujale i upalile se....

jeli prvo stavimo bebu pa kad odustane izdojimo do kraja ili koje kombinacije samo da se neponovi ista priča...

kažu da je prvo mlijeko voda...znači drugo hrana.....uglavnom ako je potrebno izdojiti da mlijeko dođe izdojiš malo prije podoja i kad se beba napapa izdojiš do kraja...ako je potrebno...ja sam imala jako puno mlijeka i izdajala kad su se najeli...i moji su svi troje njamali svega 5 minuta svaka 2-3 sata..  a iza podoja sam izdojila još po 2 dc u bočicuuser posted image

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu vvd)
Neposredna veza do poruke: 23
19.6.2010 21:39:15   
adryosijek
IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

ovisi,,
ja imam prejaki refleks otpuštanja mlijeka pa se moram izdojit prije podoja, da bi on mogao normalno jesti user posted image
isto jadna ona povuce i sve spricaa il se zakaslja mala ili se unervozi kad sprica

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 24
20.6.2010 8:57:23   
nemammaste
IZVORNA PORUKA: njanja

ja sam za to da ju posudiš ako imaš za koga...jer 99 % ad će ti prvo vrijeme trebati:*ako ne budeš imala mlijeka (to ti nezelim), ces si morati izdajatida bis ga stimulirala*ako budes imala previse i kasnije kada jos nahrupi, ce ti trebati da si izdojis viskove*uz to ti moze trebati da si stvaras zalihe pa ako moras nekamo otici da ostavis za bebu meni je izdajalica bila najbolja prijateljica prvih mjesec danaimala sam aventovu, posudjenu od sestre  

Uglavnom,znači puno je veća mogućnost da će mi trebati nego da neće,tim više što ću stvarno dati sve od sebe da mogu dojiti.
Hvala curke,sad mi je jasnije user posted image  

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!