|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Isle pobaciti nakon IVF
8.6.2010 13:41:57   
mamice
http://www.net.hr/
Žalosno sli istinito

< Poruku je uredio mariola -- 27.7.2010 10:22:13 >

Veliki braco Mihael-14.06.2008
Seka Valentina dosla 20.10.2011
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: isle pobaciti nakon IVF
8.6.2010 13:45:12   
Bebys
dala si naslovnu net.hr..
a gdje je ta tema...budi preciznija...tnx

(Odgovor članu mamice)
Neposredna veza do poruke: 2
8.6.2010 13:50:51   
mamice
Vidla sam al nemogu staviti samo tu stranicu. al dolje pri dnu gdje pise IZ DRUGIH MEDIJA  pise i taj naslov SOOORRY 

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 3
8.6.2010 13:50:54   
Bebys
http://www.jutarnji.hr/pobacile-nakon-potpomognute-oplodnje-zbog-raspada-veze/822250/

jesi ovo mislila...
to je JUTARNJI LIST...

(Odgovor članu mamice)
Neposredna veza do poruke: 4
8.6.2010 13:51:15   
mamice
daaaaaauser posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 5
8.6.2010 13:53:09   
Bebys
Autor: Kristina Turčin, Gordana Galović Objavljeno: prije 14 h i 7 min Dr. Hrvoje Vrčić, voditelj Centra za MPO u Petrovoj, sjeća se dva slučaja pobačaja nakon umjetne oplodnje u Hrvatskoj zbog razmirica ili razvoda ZAGREB - Nisam htjela djecu. Bila sam na početku 30-ih, htjela sam razvijati karijeru, ali moj 10 godina stariji suprug htio je da stvorimo obitelj. Imali smo problem s plodnošću. Ja sam stisnula zube i krenula na postupak medicinski potpomognute oplodnje. Nakon dva pokušaja ostala sam trudna. Bila sam prestravljena samom idejom majčinstva. Znam da zvuči strašno, ali vjerovala sam da neću ostati trudna. Kad sam ipak uspjela, znala sam da ne želim biti majka. Pobacila sam, a da suprugu nisam ništa rekla. Jednostavno je mislio da postupak nije uspio. user posted image user posted image VEZANE VIJESTIVijes Ispričala je to za britanski Times Jilly savjetnica za zapošljavanje, jedna od sve većeg broja Britanki koje se odlučuju pobaciti, i to nakon višestrukih postupaka medicinski potpomognute oplodnje. Razlozi su najčešće razvod ili raspad veze. Prosječno oko 80 Britanki godišnje odluči nakon MPO-a obaviti pobačaj isključivo iz socijalnih razloga. I u Hrvatskoj je, pričaju stručnjaci, bilo takvih slučajeva. Prof. dr. Hrvoje Vrčić, voditelj Centra za MPO Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj, u svojoj 25-godišnjoj karijeri liječio je dvije žene koje su nakon izvantjelesne oplodnje (IVF) imale urednu trudnoću, ali su odlučile pobaciti. U oba slučaja na to su ih nagnale razmirice u vezi ili razvod. No, ističe dr. Vrčić, oba su se slučaja dogodila prije više od 15 godina. google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);

Očuvanje zdravlja majke - U praksi sam se susreo s prekidom trudnoće nakon IVF iz medicinskih razloga radi očuvanja zdravlja majke. Na žalost, susreo sam se nekoliko puta i sa slučajem kad su trudnice nakon postupka IVF-a željele prekinuti trudnoću iz nemedicinskih razloga. Samo u dva slučaja znam da su trudnoće prekinute. U ostalim slučajevima trudnice su zadržale trudnoću unatoč nesuglasicama i prekidu veze, odnosno razvodu - kaže dr. Vrčić. Tijekom 25 godina rada, dodaje, to i nije zabrinjavajuća učestalost, premda za njega i jedan jedini slučaj predstavlja tragediju. Ističe kako je liječenje neplodnosti složen proces u kojem sudjeluju oba partnera i liječnički tim s embriologom. - Biti iznenađen trudnoćom koju niste očekivali nakon IVF-a je krajnje neozbiljno. Jednako tako bolje je prepoznati prije postupka IVF-a nepremostive razlike i nesuglasice među partnerima nego pristupiti postupku. Vjerujem da porasta učestalosti prekida trudnoće nakon IVF-a kod nas neće biti jer pristupamo svakom bračnom paru sustavno, uz obvezan razgovor s psihologom ili psihijatrom, na što nas obvezuje i Zakon - kaže dr. Vrčić. Njegovi kolege dr. Dražen Lučinger s Vuka Vrhovca i dr. Renato Bauman iz OB Sveti Duh nikada nisu imali pacijentice koje su nakon uredne trudnoće postignute u postupku MPO-a odlučile u dopuštenom zakonskom roku pobaciti. - K nama dolaze parovi koji silno žele djecu. Susreo sam se sa slučajevima u kojima je obavljen pobačaj zbog medicinskih razloga, zbog utvrđenih anomalija ili ugroženosti majčina života. No, moram reći da su žene nakon MPO-a manje sklone čak i takvim pobačajima - ističe dr. Bauman. Neprihvatljiv hedonizam Dodaje kako zna za ženu koja se odlučila za pobačaj nakon što je saznala da nosi četvorke. Uz to je imala i zdravstvenih problema. - No to doista nije isto, mislim da je kod te žene bilo ozbiljnih medicinskih indikacija. Pobaciti nakon IVF-a je, po meni, vid neprihvatljivog hedonizma koji nije svojstven našim parovima, a djelomično se može pripisati i činjenici da stručnjaci s parovima prije postupka ne obave kvalitetan i iskren razgovor - dodaje dr. Bauman.

Tužna priča sa sretnim završetkom ZAGREB - Nikada nisam niti čula za slučaj da je neka žena nakon IVF-a uopće pomislila na pobačaj. Najbliže tome je slučaj žene koja je nosila četvorke te se odlučila za uklanjanje dvaju zametaka. Iako je njezina odluka, zbog izrazite rizičnosti trudnoće i za majku i za djecu, bila razumljiva, i na to se jako teško odlučila. Danas je ponosna majka zdravih blizanaca - kaže Karmen Rivoseki Simić iz Udruge Roda. Godišnje se oko 2000 parova u Hrvatskoj podvrgne postupcima medicinski potpomognute oplodnje te se rodi između 800 i 1000 djece začete na taj način.

(Odgovor članu mamice)
Neposredna veza do poruke: 6
8.6.2010 13:53:37   
Anoniman
http://www.jutarnji.hr/pobacile-nakon-potpomognute-oplodnje-zbog-raspada-veze/822250/

(Odgovor članu Bebys)
  Neposredna veza do poruke: 7
8.6.2010 13:53:58   
danery
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu mamice)
Neposredna veza do poruke: 8
8.6.2010 13:54:12   
Bebys
jako odvratno i tuzno i bezobrazno od tih osoba...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 9
8.6.2010 14:05:55   
natalijax
dovoljno sam proćitala pocetak,htjela je karijeru,koji kur...c si se udala,ma odvratno,ja pobjesnim na takve vijesti,Ma odvratno ,gnjusno i bezobrazno ,ja bi joj p....ku zašilauser posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 10
8.6.2010 14:07:44   
mamice
Ali mene najvise pogadja recenica britanke koja kaze JA NISAM HTJELA DIJETE I ISLA SAM JER SAM MISLA DA NECU OSTATI TRUDNA. Gadi mi se takve zene a toliko cura zeli dijete i nemoze ih dobiti,a ove ostanu i zbog rastave ili svadje pobace  .user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 11
8.6.2010 14:08:46   
Anoniman
kokoške bez mozga, eto!

(Odgovor članu natalijax)
  Neposredna veza do poruke: 12
8.6.2010 14:10:57   
natalijax
ma meni je sve ful odvratno kod takvih osoba,iz tog razloga što kažeš koliko bi ih htjele imati,Vjerujem u boga,i bog je zaista velik al nekad imam osječaj da nije dobaruser posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu mamice)
Neposredna veza do poruke: 13
8.6.2010 14:17:30   
Anoniman
Nato, to nije do Boga nego do ljudske zloće.

(Odgovor članu natalijax)
  Neposredna veza do poruke: 14
8.6.2010 14:30:55   
Leptir5
Ove žene graniče sa zdravim razumom.

Opet ostaje pitanje-zašto Bog podari dijete takvoj osobi a ne nekoj koja godinama ide na MPO?
I toliko željno iščekuje dijete...

4xAIH
1.IVF.... beta 0
2.IVF.... beta 650 termin 15.04 :)
9.4 rodila se moja ljepotica :)

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
8.6.2010 14:37:14   
mamice
IZVORNA PORUKA: Leptir5

Ove žene graniče sa zdravim razumom.

Opet ostaje pitanje-zašto Bog podari dijete takvoj osobi a ne nekoj koja godinama ide na MPO?
I toliko željno iščekuje dijete...
TOOOO ja isto kazem

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 16
   [Obrisani korisnik]
8.6.2010 15:58:49   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu mamice)
  Neposredna veza do poruke: 17
8.6.2010 17:02:51   
Leva
Ona dva slucaja su mi hm user posted image  ali hrabru gestu majke sa cetvorkama opravdavam. Znam slucaj u kome su tri djevojcice zacete u Mariboru IVFom i znam da im je ljekar savjetovao da "reduciraju" jedan plod ali to oni nisu ucinili i sada imaju troje djece sa teskim retardacijama jer nisu imala dovoljno kiseonika i prostora da se razvijaju. user posted image user posted image user posted image  Takve stvari se desavaju i ne daj Boze nikome bolesno dijete...ali opet s druge strane ni mi kao buduci roditelji ne smijemo biti toliko sebicni samo zato sto smo se "predugo" trudili vec moramo misliti kako i u utrobi stvoriti najbolje uslove za razvoj i prezivljavanje nase djecice bez obzira koliko nas to boljelo...

JA-ok, ON- Oligospermia
http://sunasce.blogger.ba/
5 x IUI /AIH = 0
1. stimulirani ICSI = 0
1. prirodni IVF/ ICSI - bez JS

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 18
8.6.2010 17:24:42   
tikica_69
Ne mogu to razumjeti.....cemu se onda pate po bolnicama i prolaze sve te tortute. Stvarno prebolesno user posted image

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 19
8.6.2010 20:42:15   
Anoniman
JEdnostavno sam bez teksta user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu tikica_69)
  Neposredna veza do poruke: 20
8.6.2010 20:49:02   
e_l_p_i
IZVORNA PORUKA: Nellyca

JEdnostavno sam bez teksta user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 21
8.6.2010 20:52:07   
dominik
njihovo tjelo njihov izbor

(Odgovor članu e_l_p_i)
Neposredna veza do poruke: 22
8.6.2010 20:54:44   
lee
IZVORNA PORUKA: dominik

njihovo tjelo njihov izbor

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 23
8.6.2010 22:21:59   
mirna
ma dajte, naslov kao da se to dogadja jako cesto, ali ako procitate do kraja vidite da se u hr to dogodilo mozda dva puta u zadnjih 15 godina...

skroz populistican clanak...

< Poruku je uredio mirna -- 8.6.2010 22:22:21 >

(Odgovor članu lee)
Neposredna veza do poruke: 24
8.6.2010 22:27:42   
anuska08
Ovo graniči sa zdravim razumom!! STRAŠNO!!!!!!user posted image

< Poruku je uredio anuska08 -- 8.6.2010 22:28:09 >

Nika 26.08.2009.

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!