|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Želim bebu, ali i zadržati posao 27.7.2010 14:39:37
|
|
|
|
Spavalica
|
Drage moje toliko ste mi pomagale do sada. Pa sam odlučila da vam se i ovoga puta obratim... Već godinu dana ako ne i više radimo na ali neuspješno,no ok priznajem da nismo bili totalno zagriženi bilo je ono "ako se desi desi se"...no za mene je to postalo malo više..sad je više "daj daj ja to hoću" ...Budim se ujutro mislim na limača i kako bi bila presretna da ostanem i sve...navečer obavimo bračne dužnosti nakon nekog vremena on zaspe a ja maštam "šta bi bilo kad bi bilo"...uh...vjerujem da vas ima još u barem sličnoj situaciji... No što se sad počelo dešavati... ..napokon imam divan posao koji držim i zubima i rukama i nogama i nepuštam...teško sam do nj došla dosta teško ga zadržavam,jednom sam već skoro ostala bez posla kao višak u vrijeme početka ove navodne recesije no kolegica je objavila trudnoću tako da su me ipak zadržali. Sad je kolegica napustila brod i uživa a ja koja hoću i to tako žarko počinjem se dvoumiti...što ako.... ako se pokaže + negdje u bliskoj budućnosti...što ću onda,na porodiljno,kako će to izgledati u irmi,hoću li se kasnije moći vratiti na posao, na godinu kupujemo stan kako ćemo,bit će nas troje...uh...grrrr.. tako sam ljuta na samu sebe što se uopće dovodim u takvu situaciju, i što mi se ovakve stvari i motaju po glavi,umjesto da budem totalno nesebična i prepustim se onome što ja želim ja razmišljam o poslu... Dragom me strah to uopće napomenuti jer već znam odgovor reći će kako nisam normalna, i nažalost sad baš i nemamo vremena za razgovor jer nam je stan prepun rodbine koji su došli na ljetovanje i s kojom on provodi većinu svog slobodnog vremena dok ja muku mučim i obraćam se vama za savjet... ...
< Poruku je uredio mariola -- 29.7.2010 13:55:17 >
¦¦¦ Samo jednom živimo na ovome svijetu. Sve ono dobro što ga možemo jedni drugima učiniti,ljubav koju možemo iskazati,učinimo odmah. Ne odgađajmo to i ne zanemarujmo,jer ovim svijetom više nećemo proći drugi put...¦¦¦
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 27.7.2010 14:48:57
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 27.7.2010 14:55:35
|
|
|
|
nemammaste
|
U istoj situaciji na poslu se našla moja prijateljica koja je rodila u 4.mj. Godinama je radila u groznoj firmi i bila užasno nezadovoljna i odjednom joj se ukazala prilika zamijeniti jednu djelatnicu koja ide na porodiljni u firmi koja joj je pružala puno bolje uvjete.Da stvar bude bolja,s tog radnog mjesta je već zadnjih par djelatnica otišlo na porodiljni pa se ona živa pojela ŠTA AKO...Daleko od toga da posao nije bitan ali ovo je nešto što se ne može uspoređivati s nijednim poslom,nešto puno važnije.Osim toga,može ti se desiti da ti na poslu za par dana/mjeseci/godina kažu doviđenja jer im više nećeš biti potrebna.Moj savjet ti je da misliš na svoju obitelj,ona ti je sve Nisam napisala da je i ona za par mjeseci konačno ostala u drugom stanju i presretna je
< Poruku je uredio mariola -- 29.7.2010 13:56:15 >
|
|
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 27.7.2010 15:34:19
|
|
|
|
girlpower
|
kao sto kaze elinamama,i mi smo cekali "savrsene" uvijete i da se nije dogodilo takoreci slucajno mozda bi jos cekali ali bezveze jer smo i s dijecom uspijeli izgraditi kucu i sve ostalo,doduse malo sporije mozda a mozda i ne...nije ni bitno bitno je to da nam je dijete donijelo mnogo vecu srecu nego kuca i auto...ali eto svatko ima pravo na svoju odluku i najlakse ces se osijecati kada je budes donijela i krenula za njom bez osvrtanja
< Poruku je uredio mariola -- 29.7.2010 13:56:58 >
|
|
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 27.7.2010 20:14:21
|
|
|
|
bembo
|
Ne znam što bih ti pametno odgovorila....možda da i dalje pustiš da kad se dogodi, dogodi se...Uglavnom, želim ti da na kraju budeš zadovoljna i ispunjena!
< Poruku je uredio mariola -- 29.7.2010 13:57:31 >
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 27.7.2010 21:17:17
|
|
|
|
cuba
|
Teško da će ti se sve u životu poklopiti i da postoji savršen trenutak za dijete...Uvijek nešto iskrsne, posao, stan, kuća, uređenje istoga, ma sto stvari. Onda kad zbilja odlučiš da želiš dijete (oboje naravno) i da ste spremni na takvu odgovornost onda je to to...i onda se sve može organizirati bez obzira na životu situaciju.. Želim ti svu sreću, nadam se da će tvoje zlato uskoro stići...
< Poruku je uredio mariola -- 29.7.2010 13:57:54 >
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 28.7.2010 9:35:49
|
|
|
|
Leptir5
|
Kad sam počela čitat tvoj post pomislila sam pa čime se ova zamara,gdje je tu problem,ali vidim da ti nije lako rješavaš dosta bitnih stvari odjednom,kupnja stana,posao i radit dijete ili malo počekat. Nema tu neke formule ili savjeta pravoga za tebe,sama ćeš trebat odredit prioritete. Ja ti samo mogu reć svoje iskustvo,udala sam se odmah po završetku faksa,htjela sam radit koju god onda ić na dijete,pa smo digli veliki kredit sredili kat vikendice pa kad smo to obavili htjeli smo dijete i ne ide,čekam već 2i pol god.,po doktorima...tako da ti je moj savjet da se opustiš i radiš dijete a ne misliš na to i ako se desi sigurno ćeš bit presretna,al ne možeš si reć mora da budem trudna u narednih par mj.-to je nemoguće!! Nikad neznaš šta ti budućnost nosi. Ali opustit se i ne kalkulirat puno nije na odmet jer život nosi iznenađenja...
< Poruku je uredio mariola -- 29.7.2010 13:58:18 >
|
|
|
[Obrisani korisnik] 28.7.2010 9:39:57
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 29.7.2010 15:21:18
|
|
|
|
Spavalica
|
Nevjerovatno je koliko zapravo divne možete biti. Čitanjem vaših odgovora mislim da sam shvatila nešto mnogo bitnije,treba uživati i prepustitu se trenutku... Para i posla nikad dosta, al kad na jednoj stranici vidim toliko pozitivne energije i entuzijazma jednostavno nemam što reći. Svaki moj komentar postao je suvišan. No mene opet brine da s obzirom kako sve oko mene ide u ne baš pozitivnom smjeru hoće li tom malom biću biti dovoljna naša neizmjerna ljubav... Mislim da se trebam pomiriti s tim da je tako kako je i da trebam biti sretna a ne sebična ako mi se to i desi jer kad samo pomislim koliko je vas ovdje koje bi sve poslove napustile samo kad bi...... Jednostavno sam takva, oduvijek prvo mislim na druge pa se onda sama borim s posljedicama učinjenog, i sad kad napokon jednostavno želim nešto za sebe ja se pitam kako će moj šef reagirati na to... ma ja svarno nisam normalna...
¦¦¦ Samo jednom živimo na ovome svijetu. Sve ono dobro što ga možemo jedni drugima učiniti,ljubav koju možemo iskazati,učinimo odmah. Ne odgađajmo to i ne zanemarujmo,jer ovim svijetom više nećemo proći drugi put...¦¦¦
|
|
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 29.7.2010 16:03:47
|
|
|
|
njanja
|
ja mislim da se trebaš opustiti i pustiti da se stvari dese, a onda tek razmišljati...jer...dijete želiš, a posao imaš...što će biti kada će biti, to niti ja ne znam nitko itko od nas....Ja sam otišla s posla na porodiljni kada sma za moj posao bila nezamjenjiva, cjenjena....mjesecima sam pisala upute što i kako raditi...ispostavilo se da sam zamjenjiva i kada sam se vratila, sigurno sam se 10 mjeseci borila da se dokažem šefovima i samoj sebi....Ali mogu ti reći, onih 16 mj doma....milina....najdivnije i najneopterećenije razdoblje u životu... zato, ostvari ono što želiš, a posla će za vrijedne kao što si ti uvijek biti...SRETNO!!!!
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 29.7.2010 16:13:05
|
|
|
|
njanja
|
BTW, u tvom potpisu ti leži odgovor
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 29.7.2010 23:15:36
|
|
|
|
Tsmee
|
Ako ti može pomoći, ovako ti ide moja priča. Taman kad smo mm i ja počeli raditi na bebi, ja sam dobila novi, toliko željeni posao. Kad sam prelazila u novu firmu, bilo me užasno strah, što ako sad na početku zatrudnim, što ako ovo, što ako ono... I odlučili smo prestati pokušavti bar na 6 mjeseci da se ja snađem i učvrstim poziciju u firmi. No, nakon tih 6 mjeseci kad smo krenuli pokušavati - nije išlo. Prošle su tri godine pokušavanja, dvije godine obilaženja doktora... Ja sam učvrstila svoj položaj u firmi i bilo je vrijeme da prijeđem na novi posao. I onda sam ostala trudna. Tri dana nakon što sam saznala da sam ostal trudna, saznala sam i da sam dobila premještaj na novi bolji posao, no premještaj je trebao nastupiti za 4 mjeseca. I šefa čak nije smetalo ni to što sam rekla da sam trudna i da ću uskoro nakon premještaja otići na porodiljni. Sudbina je htjela drugačije i nakon 2 mjeseca završila sam na bolovanju i od premještaja nije bilo ništa. Kad sam se vratila s porodiljnog - isti posao. Mislila sam - trudnoća me "zeznula", opet sam zapela ovdje. No, tad mi je bilo svejedno jer ispunila mi se puno veća želja. Radila sam i dalje po starom i trebalo je samo nekoliko mjeseci da ipak dobijem priliku prijeći na bolje radno mjesto. I evo me. Imam oboje. Ali ipak je najvažnije da imam moju djevojčicu
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 29.7.2010 23:42:36
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: cvrčak IZVORNA PORUKA: cuba Teško da će ti se sve u životu poklopiti i da postoji savršen trenutak za dijete...Uvijek nešto iskrsne, posao, stan, kuća, uređenje istoga, ma sto stvari. Onda kad zbilja odlučiš da želiš dijete (oboje naravno) i da ste spremni na takvu odgovornost onda je to to...i onda se sve može organizirati bez obzira na životu situaciju.. Želim ti svu sreću, nadam se da će tvoje zlato uskoro stići... Slažem se sa cubom
|
|
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 30.7.2010 9:37:57
|
|
|
|
Leptir5
|
joj Nellyca moram ti reć da mi je tvoj potpis zakon!!!!!!!!! daje mi snagu
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 30.7.2010 9:39:34
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: Tsmee I evo me. Imam oboje. Ali ipak je najvažnije da imam moju djevojčicu naježila sam se!!!!!
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 30.7.2010 9:40:07
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: Leptir5 joj Nellyca moram ti reć da mi je tvoj potpis zakon!!!!!!!!! daje mi snagu nellyce, sam ti rekla
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 30.7.2010 20:56:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: njanja IZVORNA PORUKA: Leptir5 joj Nellyca moram ti reć da mi je tvoj potpis zakon!!!!!!!!! daje mi snagu nellyce, sam ti rekla Hvala leptir5, a za tebe njanja znam vec sta mislis
|
|
|
|
|
RE: Želim bebu, ali i zadržati posao 9.8.2010 15:30:19
|
|
|
|
Spavalica
|
Tko bi reko čuda da se dese..... =) ... idemo dalje.. vjerovatno će me i dalje mučiti kako zašto dali da da ili da ne il da čekam ma šta bi bilo kad bi bilo.... al život nebi bio toliko zanimljiv kada bi znali što nas čeka iza ugla... idem se pouzdati u svoj potpis...jer kao što rekoh...samo jednom živimo... j...eš posao...svega će bit al jajčeka neće svega će bit al ako odgađam neće biti moje sreće..... haha... danas sam dobro raspoložena s obirom na sve što mi se dešava.... Kroz život putujem s osmijehom borim se s lošim stvarima i odlučila sam uživati u svakom trenutku jer u zadnjih nekoliko dana sam naučila koliko je zapravo život dragocjen i koliko sam zapravo blažena kad mi se pruža prilika da ga ja nekome darujem. A ja tu mislim na neki posao gdje su me već jednom otpustili pa vratili pa....ma baš me briga kao da oni misle na mene toliko....
|
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!