|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Tri znaka da je žena u plodnim danima

Uredništvo Ringeraje, 17.4.2020
Kad je žena u takozvanim plodnim danima, njeno tijelo to pokazuje i izvana, sitnim signalima koje možete prepoznati. Doznajte koja su to tri znaka koja pokazuju da ste u plodnom razdoblju.
Ključne riječi:

image
Plodnost
/11


Ukoliko planirate imati dijete, vjerojatno ste već počeli pratiti svoj ciklus ovulacije i brojati plodne dane. Međutim, možda niste znali da čak i neki vanjski znakovi nagovještavaju vašu ovulaciju I plodne dane. Donosimo tri za koja vjerojatno nikad niste čuli.

 

1. Žučkasta boja kože

 

Ružičasta boja kože dokazan je znak mladosti i plodnosti, ali istraživači sa Sveučilišta u Glasgowu otkrili su da ten kože može nagovjestiti kada žena ovulira, jer koža postaje vidljivo žuta ili crvenkasta. To je zbog hormona estradiola, koji je povišen tijekom ovulacije i tako vas "izdaje" da ste u plodnim .

 

PROČITAJTE JOŠ: Luteinizirajući hormon (LH) i značenje vrijednosti

 

2. Obožavate crvenu odječu

 

Prema istraživanju provedenom 2013. godine, žene koje ovuliraju češće biraju odjeću u crvenim nijansama, što se može objasniti činjenicom da žene nekako podsvjesno odabiru boju u kojoj će biti uočljivije.

 

3. Drugačiji ton glasa

 

Vjerojatno nećete ni primijetiti - vaš partner možda, ako je pažljiviji – da se vaš ton glasa tijekom plodnih dana mijenja. Razlog? Kao što hormoni utječu na grlić maternice, tako djeluju i na meka tkiva grla i glasnice. Budući da fluktuacije u količini ovih hormona mogu uzrokovati fluktuaciju volumena krvi i zadržavanja vode u glasnicama, glas postaje mekši i dublji, odnosno mijenja boju ovisno o razdoblju vašeg menstrualnog ciklusa.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Četvrtak je dan za seks
Nakupljeni hormoni koji uzrokuju stres stimuliraju spolne hormone, zbog čega je četvrtak najbolji dan za seks, kao što j...
2
Kako pravilno očitati kućni test za trudnoću
Najranije što možete dobiti pozitivan rezultat na najosjetljivijim testovima na trudnoću jest 7 dana nakon ovulacije.
2
Korijen mace prirodna je viagra
Jeste li znali da maca pozitivno utječe na funkcioniranje endokrinih žlijezda, uspješno regulira oslobađanje hormona i i...
2
Stimulacija jajnika
Kada se pojave problemi sa zatrudnjivanjem, ginekolozi nekad preporučuju lijekove koji stimuliraju jajnike. (engleski vi...
2





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!