|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Topla juhica od buče i cvjetače

Uredništvo Ringeraje, 22.10.2012
Stalno jedete krem juhe od gljiva, brokule, rajčice i već vam je dosta? Kad vam netko spomene buču, zasigurno se prisjetite svoje bake i fine juhe. Sada ju možete i sami pripremiti!
Ključne riječi:

image
/11


Vrijeme pripreme:45 min

1.) Ako nemate gotovi temeljac, napraviti ga možete od kocke, od sušenog ili zamrznutog povrća ili pak od svježeg povrća po vašem ili mojem izboru.

2.) Superbrzi način je ovaj: očistite povrće i narežite na komade, pa ga sasjeckajte u električnom sjekaču. U posudu za mikrovalnu stavite vodu, oko prst visoko te kuhajte 10-tak minuta, pri 600 W ili 7 minuta pri 900 W. Kada je povrće omekšalo, procijedite, tekućinu vratite u posudu, ulijte preostalu vodu i zagrijte do vrenja. Dodajte ulje i poklopite posudu.

3.) Za to vrijeme, cvjetači odstranite korijenaste dijelove, razdijelite je na cvjetiće i stavite na par minuta u posoljenu vodu, kako bi isplivali eventualni, nama neželjeni stanovnici (crvići). Buču ogulite, žlicom izdubite sredinu i izvadite sjemenke, nasjeckajte je na kockice. Oljuštite luk i češnjak, luk sitno nasjeckajte, a češnjak zgnječite. Korijenčić đumbira ogulite i naribajte na sitniji ribež.

4.) U veliku zdjelu stavite luk, buču, cvjetaču i ulje, dodajte vodu, poklopite i kuhajte 10 minuta, pri 600 W, povremeno promiješajte.

5.) Dodajte češnjak, đumbir i začine i kuhajte na istoj temp. 2 minute. Ulijte temeljac od povrća, poklopite zdjelu i kuhajte još 8-10 minuta, pri 600 W. Procijedite, malo tekućine pomiješajte s povrćem te ga miješajte u električnom blenderu da dobijete glatku, kremastu smjesu. Također, juhu možete pasirati i kroz cjedilo, povrće zgnječiti vilicom ili smiksati štapnim mikserom.

6.) U čistoj zdjeli dobro promiješajte pire od povrća sa sačuvanom tekućinom, začinite solju i paprom. Primiješajte jogurt, probajte te po potrebi još začinite prema okusu, zagrijavajte oko 2-3 minute pri višoj temperaturi, da bude vruće, ali ne prevrelo, jer bi se jogurt mogao zgrušati.

Napomene:

Ideja je iz recepta Pikantna juha od žute repe i cjetače, knjižica Wendy Lee: Microwave Meals!

 

izvor: http://www.frendice.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Anemija - slabokrvnost u dječjoj dobi
Prvo što uočimo – to je bljedilo kože. Koža lica kao i tijela je blijeda i opuštena, lice sa smanjenom mimikom, uške su ...
5
IZBOR ZA BEBU SANJALICU - DOBITNICA!
Glasanje za bebu sanjalicu je završilo, a imamo i pobjednicu! Pogledajte koja je to mala sanjalica osvojila novi komplet...
5
Zaostajanje u govoru
Moje dijete zaostaje u govoru......zašto?
4
Emotivna inteligencija djece
Mnogi su stručnjaci sigurni da su današnja djeca bistrija od prijašnjih naraštaja, ali se u životu i međusobnim odnosima...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!