|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Njega i zdravlje nedonoščadi

Uredništvo ringeraja.hr, MB, 25.4.2014
Mozaik knjiga je objavila knjigu bitnu za sve one očeve i majke kojima se dijete rodilo preuranjeno. U ovoj stručnoj knjizi sažeto je sve što je potrebno znati o prijevremeno rođenoj djeci od rođenja do prve godine.

image
/11


 

Najistaknutiji američki stručnjaci objašnjavaju kako možete pomoći svom nedonoščetu u rastu i razvoju – u bolnici i kod kuće.

 

O knjizi:

Ako je vaše dijete rođeno prije vremena, prirodno je da ćete biti vrlo zabrinuti. Osim što se nekoliko prvih tjedana nakon porođaja suočavate sa složenim medicinskim problemima, bitno je da možete predvidjeti pitanja i situacije koji bi mogli utjecati na vaše dijete tijekom prve godine života.


Ova će vam knjiga ponuditi alate i savjete koji su vam potrebni da se osjećate opušteno i sigurno u svojoj novoj, roditeljskoj ulozi. Pokazat će vam kako postati koristan dio medicinskog tima i kako pomoći svom djetetu u napretku pružajući mu primjerenu njegu koju samo roditelj može dati. U knjizi se obrađuju različite teme, od kojih ističemo:


  • Prvi susret s medicinskim osobljem i najsuvremenijom opremom u odjelu za intenzivno liječenje
  • Jedinstvene značajke i potrebe nedonoščadi
  • Kako se riješiti brige i strahova koji su uobičajeni kod roditelja nedonoščadi
  • Kako se povezivati sa svojim novorođenčetom tijekom dugoga boravka u bolnici
  • Dojenje i hranjenje na bočicu te kako razviti uspješan obrazac hranjenja u prvim danima
  • Potrebne pripreme za djetetov dolazak kući
  • Medicinski izazovi u prvoj godini života nedonoščeta.

 


O autorima:

Dr. William Sears, svoje je usavršavanje iz pedijatrije odradio na Medicinskom fakultetu na Harvardu na Klinici za dječje bolesti i u bolnici za bolesnu djecu u Torontu. Pedijatrijsku praksu provodi više od trideset godina. Martha Sears je medicinska sestra, edukatorica za porođaje i savjetnica za dojenje. William i Martha Sears roditelji su osmero djece, među kojima Roberta i Jamesa Searsa, koji su pedijatri u Pedijatrijskoj praksi obitelji Sears u gradu San Clementeu u Kaliforniji. Sva četiri autora žive u južnoj Kaliforniji.

 


Web stranica autora

http://www.askdrsears.com/about-us/meet-the-sears

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Jednogodišnjaci i njihove omiljene "za...
Dakle, vi ste ponosni roditelj jednogodišnje bebe – ahhh, one su takva radost! Uz njih ni jedan dan nije dosadan!
3
VIDEO: MASAŽA BEBA – rutina koja puno znači
Masaža je savršen način da se povežete s bebom, pružite joj osjećaj sigurnosti i zaštite, te je divan način kojim neposr...
3
Disanje beba
Često sam se pitala koja je tajna djetetova disanja, zašto diše tako brzo i neuravnoteženo? Kroz trudnoću dijete diše kr...
3
Regresija sna u dobi od četiri mjeseca
Regresija spavanja je normalna razvojna faza. To je prolazni period kada dijete ne spava na uobičajen način, ima poteško...
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!